Pontrúgások – A Real Madrid gyenge pontja a La Ligában

Egy kis statisztika a csapat kapott góljaival kapcsolatban.

A számok nem hazudnak, és kitűnő magyarázatul szolgálnak arra, hogy miért is nem résztvevője a Real Madrid a bajnoki címért zajló versenyfutásnak. A Barcelona 15 pontos előnyre tett szert, és tény, hogy a királyi gárda 33 gólt kapott 29 meccsén.

A legutóbbi hármat a Girona szerezte a Bernabéuban, ráadásul mindegyiket rögzített szituáció vagy pontrúgás utáni fejesből, ami komoly problémát okoz a csapatnak az idei szezonban. Egyetlen másik együttes sem kapott három fejes gólt a bajnokságban idén egy meccsen, legutóbb ilyesmire három éve volt példa, amikor a Barcelona a Córdoba csapatát páholta el 8-0-ra.

Mindeközben a Barcelona a soraiban tudja az idei év Zamora-díjának várományosát, az eddig a legkevesebb gólt, szám szerint tizenhármat kapó Ter Stegent. Nála eggyel többet szedett be Oblak, az Atlético Madrid portása.

A Real kapott góljai közül 15 volt jobb lábbal, 7 pedig bal lábbal szerzett találat, 10 fejesből született, illetve szerepel a statisztikákban egy öngól is. A 33 gól közül 10 született pontrúgást követően. Emellett Zidane együttese mindössze 8 meccset hozott le kapott gól nélkül, szemben a Barcelona és az Atlético 18 ilyen mérkőzésével.

A Madrid védői közül Nacho rendelkezik a legjobb statisztikával e tekintetben, ugyanis hat olyan mérkőzésen is szerepelt, amelyen a csapat hálója érintetlen maradt. Őt követi Marcelo és Varane öt-öt ilyen találkozóval, míg Carvajal négy, Sergio Ramos pedig három kapott gól nélküli összecsapáson szerepelt.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK