Egytől egyig: Real Madrid – Girona (6-3)

Mindamellett, hogy támadásban olyan méretes doronggal püföltük veresre a katalán kiscsapatot, hogy arra még Ceballosék is felébredtek a lelátón, úgy védekeztünk, mint a gömbölyödő tinilányok az emtíví erre szakosodott műsorában. A végeredmény egy izgalmakban és látványos akciókban bővelkedő mérkőzés lett, kilenc góllal. Értékeljük is a produktumot!

Csapatok

Real Madrid (7,5)
Ha csak abból állt volna a meccs, hogy a támadásaink armadájából még kettőt-hármat gólra váltunk, és közben nem kerekedik komédiás est a hátsó sorokban, akkor minden bizonnyal ez az osztályzat tízes lenne, és a felnőtt videómegosztó oldalakon nagyot futna a találkozó összefoglalója. Az szembeötlő volt, hogy a bátor felfogású ellenféllel szemben nagyon jól működött a buildup, rendre jól építkeztünk, rengeteget mozgott az első négyes, és a szélsőhátvédek is folyamatosan zárkóztak a támadásokhoz. Lehetett volna 8-9 gól a vége, de hátul is simán kinézett az öt. Ez az, ami az aggasztóbb, és ezért nem tudom jobb egységgel honorálni a teljesítményt.
Az olvasók pontszáma: 8,33


(A Grada Joven kiírása: „Nyugodj békénen, Gabriel” – az üzenet Gabriel Cruznak szól, egy 8 éves kisfiúnak, aki február 27-én tűnt el, néhány nappal ezelőtt pedig holtan találták, halálát egy emberként gyászolja egész Spanyolország)

Girona (6,5)
Azért ne hagyjuk, hogy a tény, hogy a Girona feljutó csapat, meggátoljon minket abban, hogy reálisan értékeljük a vendégeket. Ezek azok a srácok ugyanis, akik tökösen nekimennek bárkinek, akik megvertek minket az odavágón, és akik most is hármat lőttek a Bernabéuban – viszont emellé kaptak is egy hatost, szégyenkezni azonban így sincs okuk. Nagyon szeretném, ha végül sikerülne európai kupaporondra lépniük, kívánom, hogy ez a szezon végén összejöjjön nekik. Elöl ma is nagyszerűek voltak, a védelmük azonban nem tudott mit kezdeni a hazai támadókkal, élen Ronaldóval.
Az olvasók pontszáma: 

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (10)
Ha megáll kettőnél, akkor sem vehette volna el tőle senki a legjobbnak járó címet. Én ilyen játékot tőle még nem láttam ebben a szezonban. Egyszerre volt lenyűgöző, kíméletlen és ezáltal rendkívül félelmetes. Az ellenfél térfelének egészét bejátszotta, hol a védelemmel majd’ egyvonalba lépett vissza labdáért, hol a széleken cselezte be magát, húzott el, vagy játszotta meg a labdát, hol pedig középen mozgott be, és várta fáradhatatlanul a lehetőségeket. Egyikhez sem kellett állítgatnia a labdát, mind a négy gólját az első érintésből szerezte, kettőt a gyengébbik lábával. Ne feledkezzünk meg persze a Lucasnak kiosztott asszisztról sem, ahol az akciót ő maga is befejezhette volna, míg mondjuk Benzema hozzápattanó lövésénél, illetve Bale góljánál mind a kétszer teljesen tisztán érkezett a portugál, mégsem kapott labdát közvetlenül egyik esetben sem. 22 góljával immár második a góllövőlistán, félelmetes évkezdésnek lehetünk szemtanúi.
Az olvasók pontszáma: 9,83 (!)

Keylor Navas (5)
Két szép védése volt, igazságosan elosztva a játékrészek között. Az első gólról nem tehetett, bombaerős fejes volt takarásból. A második gólnál már bizonytalanabbnak láttam a mozgását, a harmadik gólban viszont sajnos közrejátszott a visszatáncolása is. Lesz idén ennél még jobb meccse is.
Az olvasók pontszáma: 6,89

Dani Carvajal (3)
Az első két kapott gólban benne volt, elvesztette a fejpárbajokat mindkét esetben, és ha nincs a parádés támadójáték, ezek a hibák végzetesek is lehettek volna. Bár támadásban sokszor zárkózott fel, nem az ő beadásai jelentették a különbséget. Gyengén muzsikált, sárga lapja miatti pihenője talán jót fog neki tenni.
Az olvasók pontszáma: 6,12

Raphaël Varane (5)
Nem éreztem igazán stabilnak védekezésben a franciát sem, látványos rontása a mérkőzés hajrájában pedig nem segített javítani az összképen. A támadások építésében viszont rendre szerepet vállalt, magasabban és aktívabban játszva, néhány passzfolyosót remekül szúrt ki, amelyekből veszélyes lehetőségeket alakíthattak ki a támadók.
Az olvasók pontszáma: 6,27

Nacho (5)
A csapat mindenese sem zárhatott tökéletes estét, a harmadik gólban neki is osztottak szerepet, Juanpéval neki kellett volna mennie. Egy veszélyes lehetősége neki is volt az ellenfél kapuja előtt, de ebből végül nem lett gól. Bár Ramos is hajlamos buta hibákat elkövetni hátul, hiányzott a határozottsága a védelemből.
Az olvasók pontszáma: 6,95

Marcelo (6,5)
A brazil lett a védelem legjobbja nálam, de nem a védőmunkájának köszönhetően. Nem volt tökéletes ő sem, de a Kroosnak visszapasszolt kisszöglet, vagy Benzema kiugratása egyértelműen mellette és a támadójátékban való szerepe mellett szólnak. Bár Ramos karizmatikus kapitánya a csapatnak, jó néha a kis bongyorhajún látni a csékának járó szalagot.
Az olvasók pontszáma: 7,26

Mateo Kovačić (5,5)
Látványos hibára nem emlékszem tőle, még csak nagyobb pontatlanságokra sem, viszont nem igazán tudta befolyásolni a mérkőzés alakulását. Középpályásként meglehetősen keveset találkozott a játékszerrel, igazán veszélyes kiugratására nem emlékszem, viszont mivel a Girona általában ívelésekkel próbálkozott építkezni (hosszanti és szélről jövő magas labdák), nem igazán kellett ütköznie sem senkivel. Kicsit feleslegesnek éreztem a szerepkörét a pályán.
Az olvasók pontszáma: 7,86

Toni Kroos (8,5)
Varázslatos volt a német ezen az estén. Két assziszt a neve mellett, egyik sem pontrúgásból, magasan a legtöbbet nála volt a labda a találkozón, és emellett állhat 97%-os passzpontosság a neve mellett. A taktika miatt (Asensio és Lucas szabadabb szerepköre támadó középpályásként) mélységibb szerepkörben tetszelgett, ami esetében nem mindig volt eredményes, most azonban remek mérkőzésen van túl.
Az olvasók pontszáma: 8,34

Lucas Vázquez (8,5)
Az idei év az ő számára is nagyon jól alakul, egyre több mérkőzésen, és egyre fontosabb helyzetekben kap kiemelt szerepet, és jó arányban él is a lehetőségekkel. Még egy kis összeszedettség hiányzik tőle a nagyobb helyzetekben, még mindig kicsit kapkodós olykor, de ha ilyen ütemben alakul a tavasza, rá mernék bízni egy kezdőtagságot egy reménybeli BL-döntőben is. Megérdemelné, ha így folytatja. A spori lefelezte a góljainak a számát ugyan, de mi a pontszámával persze nem tesszük ezt. Szép volt!
Az olvasók pontszáma: 8,22

Marco Asensio (7)
Mozgós meccsen van túl a fiatal spanyol, és igen felemás érzésünk lehet vele kapcsolatban. Az egyéni mutatói ugyanis nem túlzottan voltak kiemelkedőek (gól, gólpassz nélkül maradt), egy veszélyes szabadrúgását bravúrral védte a Girona hálóőre, viszont Ronaldo harmadik gólja előtt nagyszerű elfutás és cutback érkezett tőle. Szóval arányában kevesebb figyelem jutott neki, mégsem mondanám, hogy rosszul játszott volna. A taktikában betöltött szerepéhez mérten jól teljesített.
Az olvasók pontszáma: 7,93

Karim Benzema (7,5)
Nem talált ugyan be, de nem mondható, hogy gondolatban tinilányok hajkurászásával töltötte volna az időt, legalábbis a második félidőben. Ugyan még mindig hiányolom részéről a magabiztos helyzetkihasználást, az egyértelmű gólhelyzetek pontos befejezését, ezen a meccsen viszont legalább jobban megtolta a csapatmunkát, és többször is jól hozta helyzetbe társait. Jobb pontszámot akkor tudnék neki adni, ha lövésénél felismerte volna, hogy Ronaldo teljesen üresen érkezik a jobbján.
Az olvasók pontszáma: 7,76

Cserejátékosok

Luka Modrić (7)
Már a Bale-nek adott ütempasszáért érdemes volt bekapcsolni a készüléket. Úgy érzem többre mentünk volna vele, ha Kovačić helyett ő játszik az elejétől fogva.
Az olvasók pontszáma: 7,31

Gareth Bale (6,5)
Kicsit bizonytalanul érkezett, pár rossz döntéssel, de végül góllal szállt be, igaz, necces lövés volt, egy gólpassznak jobban örültem volna.

Isco (–)
Keveset kapott, nem igazán van mit rajta pontozni.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (9)
Szinte tökéletes munka ezúttal. Sokszor pontoztam le (érzésem szerint jogosan), azonban illik megdicsérni, hogyha jókat húz, és ezek be is jönnek. A Lucas-Asensio páros ismételt szerepeltetése, és a nekik szánt szerepkör tökéletesen bevált, akárcsak a támadásépítések, és a letámadások megszervezése. Érződött a koncepció, világos volt az elképzelés. A kapott gólok nem csapatszintű hibából, rossz elgondolásokból, hanem egyéni hibákból estek, így ezért nem venném elő a mestert. A kifogás annyi lehet ebben az esetben, hogy a cserék kicsit hamarabb jöhettek volna, illetve a fiatalok közül legalább az egyik (Ceballos vagy Mayoral, vagy akár mindkettő) a padra férhetett volna, sőt, szerepet is kaphattak volna a találkozón.
Az olvasók pontszáma: 7,96

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…