Egytől egyig: Leganés – Real Madrid (0-1)

Fontos, idegenbeli gólos győzelmet aratott a Real Madrid a Municipal de Butarque stadionban, ezzel hatalmas lépést téve a továbbjutás felé. Ám a mutatott játék és az egyéni teljesítmények ezúttal is hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Csapatok

Leganés (6)
A végeredmény és a kiegyenlített játékkép ellenére vérszegény produkciót tett le az asztalra az egyébként tartalékosan felálló Leganés. Egy jobb (formában lévő) csapat kivégezte volna őket.
Az olvasók pontszáma: 5,83

Real Madrid (5)
Reméljük, tényleg csak arról van itt szó, hogy Zidane forradalmasítja a mentális hadviselést, és egy több mint 5 hónapos altatási időszakkal készül rá a PSG elleni párharcra. A győzelem megvan, ez minden.
Az olvasók pontszáma: 4,84

A mérkőzés legjobbja – Marco Asensio (7)

A végeredmény fényében nem lehet kérdés, hogy ő kapja a meccs legjobbjának járó címet, de a góljától függetlenül sem voltam vele elégedetlen. Annak ellenére, hogy ismét az oldalvonal mellé száműzte őt Zidane, ő nyerte a legtöbb párharcot a csapatból, ráadásul Lucasnak és Varane-nak is adott egy-egy gólpassz értékű labdát.
Az olvasók pontszáma: 7,28

Marco Asensio ünnepli a gólját a Leganés elleni kupameccsen

Kiko Casilla (5,5)
A rutinfeladatokat most sem sikerült elégségesen megoldania, ám azt hiszem, a második félidőben bemutatott védései most felmentik őt a keményebb kritika alól. Ha Beauvue bombájánál nem állta volna a sarat, igencsak kellemetlen helyzetből várhatnánk a visszavágót.
Az olvasók pontszáma: 6,27

Dani Carvajal (6)
Egyike volt azon kevés madridinak, akik a teljes játékidő alatt hajtottak, küzdöttek, emellett pedig általában nem az ő megoldásain múlt, hogy nem sikerült helyzeteket kialakítania a csapatnak.
Az olvasók pontszáma: 5,71

Jesús Vallejo (–)
Sajnos Haraszti Ádám jól olvasta le a szájáról a lecserélése előtti mondatokat. Vallejo azt mondogatta, hogy „elszakadt”. Jobbulást!

Raphaël Varane (7)
Ismét kiegyensúlyozott, magabiztos teljesítményt láthattunk a franciától, aki rengeteget tett hozzá a támadásépítéshez, és egyébként a legtöbb szerelést mutatta be a mérkőzésen.
Az olvasók pontszáma: 6,69

Theo Hernández (4)
Theo ma is tanúbizonyságot tett róla, hogy nem a fineszes megoldásai miatt szeretjük, de azért összességében nem volt vállalhatatlan a teljesítménye (főleg, mert most nem kaptunk róla gólt), és a végére még 1 gólpassz is összejött neki.
Az olvasók pontszáma: 4,12

Marcos Llorente (4,5)
Nem gondolom, hogy jogosan érte őt a sok kritika a közelmúltban. Egy védekező középpályásnak nem a szemkápráztató cselezgetés vagy a gólpassz-osztogatás a feladata, hanem a labdaszerzés, a csapatrészek összekötése és a megbízható játék. Meglátásom szerint Marcos ezeket képes megcsinálni, de tagadhatatlan, hogy most gyenge volt.
Az olvasók pontszáma: 5,18

Mateo Kovačić (5,5)
Voltak szebb megmozdulásai, de még mindig nem érzem azt rajta, hogy egyhamar belenőne Lukita cipőjébe. Nem képes arra, hogy megteremtse a különbséget, vagy akár csak arra, hogy konstans kimagasló teljesítményt hozzon egy teljes játékidő alatt.
Az olvasók pontszáma: 5,76

Mateo Kovačić a Leganés elleni kupameccsen

Dani Ceballos (4,5)
Emlékezetes momentum nélkül zárta a meccset, a szürkébbnél is szürkébb volt. Hozzáteszem, ideje lenne már őt egyszer egy normális mérkőzésen is kipróbálni, világklasszis társak mellett. Erre eddig egyetlenegyszer (!) került sor a szezonban, és talán még emlékeztek, Ceballos 2 gólt vágott az ellenfél hálójába, megnyerve ezzel a meccset…
Az olvasók pontszáma: 5,08

Lucas Vázquez (4)
Robotolt, többször is helyzetbe tudott kerülni, de sokra nem ment vele. Ha már a kommentátor is gúnyt űz valaki beadásaiból, akkor ott baj van…
Az olvasók pontszáma: 5,22

Borja Mayoral (3,5)
A társak nem sokkal járultak hozzá Mayoral mai teljesítményéhez, de ez még nem veszi le a fiatal csatár válláról a felelősséget. Egy szabadrúgást azért sikerült kiharcolnia, méghozzá igencsak jó pozícióban, de sajnos a játékvezető máshogy vélekedett a dologról.
Az olvasók pontszáma: 3,35

Cserejátékosok

Nacho (6)
Sok panaszunk nem lehet a teljesítményére, de néhány hiba azért becsúszott, az egyikből pedig majdnem gólt szerzett a Leganés.
Az olvasók pontszáma: 5,90

Luka Modrić (7)
Remekül szállt be, sokkal hatékonyabb és hasznosabb volt, mint Ceballos.
Az olvasók pontszáma: 6,47

Isco (7,5)
Horvát kollégájához hasonlóan az ő beállítása is remek döntés volt, ám ő ezen felül még a hiányzó extrát is képes volt meghozni – és ezt nem a szép cselei mondhatják velem, hanem a csapat játékára gyakorolt hatása.
Az olvasók pontszáma: 6,61

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (4)
Eredetileg egyest akartam adni Zizounak. Ismét egy olyan mérkőzést láthattunk, ahol ész nélkül pakolta fel a kezdőcsapatot, több labdarúgóját is rosszul használva, és ami mindennél fontosabb, hogy a tudatosság leghalványabb szikrája nélkül pályára küldve őket, ám a cseréi ezúttal nagyon ültek, ezzel feljavította a pontszámát. És még valami: hiszek abban, hogy kiütjük a PSG-t.
Az olvasók pontszáma: 3,94

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…