Neymar a Real Madrid radarján

Nagy döntések körvonalazódnak a Santiago Bernabéuban, amelyeknek komoly hatása lesz az elkövetkezendő évekre, de egyik sem olyan fontos, mint Neymar megszerzésének terve.

Az öt 2017-es trófea elhitette a világgal, hogy ez egy sikersorozat kezdete, de a Real Madrid sokak számára már el is feledtette ezt. Miközben a szurkolók talán arra koncentrálnak, hogy a Realnak kit kellene a téli átigazolási időszakban megszereznie, a klub távolabbra tekint.

A soron következő stratégiai jellegű döntések meghozatalakor nem csak a sportszakmai, hanem a gazdasági szempontokat is figyelembe kell venniük. Ezen a modellen a klub 2000 óta nem változtatott.

A csapat játéka ebben az idényben annyira aggasztó képet mutat, hogy kritikussá vált egy újabb nagy sztár megszerzése a csapat megerősítése céljából. A játékos, aki a Real Madrid szurkolóinak és a klubvezetőknek is a fejében van, nem más, mint Neymar.

Neymar

Miközben a klub rendíthetetlenül keresi azt, aki ilyen szinten meg tudja teremteni a különbséget, olyan fiatalokkal is próbálkoznak, mint Vinicius, aki egyszer sztárrá válhat, és azért küzd, hogy a világ legjobbjai közé kerüljön. De tovább keresnek egy újabb Galaktikust; egy olyan kaliberű játékost, amilyen James Rodríguez 2014-es leigazolása óta nem érkezett a csapathoz.

Stratégiai jellegű igazolásra van szükség, és Kylian Mbappé párizsi szárnyalásával a lista egyre rövidebb. A klub úgy gondolja, hogy a terv végrehajtása nagyjából 400 millió euróba fog kerülni. Olyan játékosok is szóba kerültek, mint Harry Kane, Eden Hazard és Timo Werner, de egyikük sem érhet fel Neymar szintjére, aki ráadásul a Barcelona számára is egy Luis Figóhoz hasonló nagy pofon lenne.

A Real Madrid vezetése a két klub egymás iránti tisztelete miatt nem fogja a PSG előzetes tájékoztatása nélkül megkörnyékezni a játékost, és bár a franciák nem akarják eladni a brazilt, a Madrid rendelkezik valamivel, amit a párizsiak már nagyon régóta akarnak. Van egy Cristiano Ronaldójuk.

Neymar és Cristiano

A Madrid vezetői tudják, hogy a brazil leigazolása egy bonyolult ügy lehet, de tisztában vannak azzal is, hogy bizonyos dolgok teljesülése esetén 2019 nyarára véghez lehetne vinni az üzletet. Az első ilyen az, ha Neymar szeretné viselni a habfehér mezt. A klub az utóbbi időben ennek pozitív jeleit láthatta, kezdve azzal, hogy a londoni FIFA-gálán a játékos a blancók delegációjával erős közelségbe került.

Az elmúlt néhány napban ismét szárnyra kaptak a találgatások, amikor a Real Madrid nagykövetét együtt látták Neymarral a játékos nyaralásán. Az üzlet létrejöhet, de hosszú és bonyolult folyamatra lehet számítani. A számok azt mutatják, hogy a Real Madrid rendelkezik 200 millió euróval, amit elkölthetnek, ha helyénvalónak érzik. Január 31-ig minden lehetséges, de minden jel arra mutat, hogy a klub várni fog. Mindeközben Cristiano Ronaldo jövője homályosabb, mint valaha.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK