Zidane: Nincs meg az önbizalmunk ahhoz, hogy 90 percen keresztül jól teljesítsünk

A királyi gárda vezetőedzője, Zinédine Zidane értékelte a Celta Vigo elleni döntetlent.

A mérkőzés: „Nem teljesítettünk jól a második félidőben, nem úgy játszottunk, ahogy az elsőben. Nem játszottunk jól a teljes 90 percen keresztül. Meg kell találnom a probléma forrását, mert én vagyok a felelős ezért. Néha jól futballozunk a teljes játékidőn keresztül, de újabban nem tudjuk ezt fenntartani. Nem úgy játszunk, ahogy kellene. Magabiztosabbaknak kell lennünk a helyzeteinknél. Nincs meg az önbizalmunk ahhoz, hogy 90 percen keresztül jól teljesítsünk.”

„Mélységében kell elemeznünk a teljesítményünket, sok hibát követtünk el. A második félidőben nagyon sok labdát veszítettünk, ami általában nem jellemző ránk. Az alárendeltség is gondot okozott ma. Meg kell próbálnod az ellenfelednek problémákat okozni, de ma az ellenfelünk okozott nekünk problémát. Tartózkodnunk kell az ilyen hibák elkövetésétől, és kiegyensúlyozottabban kell játszanunk. Ennek ellenére egy olyan ellenféllel találtuk magunkat szemben a második félidőben, aki nehézzé tette a dolgokat számunkra.”

Fizikai állapot: „Rendben vagyunk fizikálisan. Amikor futnunk kell, futunk. Az első félidő nagyon jó volt, és a másodikban sem a futással volt a gond. A második góljukhoz sorozatos hibák vezettek. Amíg mi a fejünket lógatjuk, az ellenfelünknek megnő az önbizalma.”

„Még mindig sok van hátra. Nem lehetünk elégedettek, holnap azonban új nap lesz, vissza kell térnünk a munkához, és elkezdenünk a következő mérkőzésekkel foglalkozni. Ez egy hosszú szezon. Ismét el kell végezni a napi rutint, ez a legfontosabb. Nem fogunk kétségbeesni, különösen nem én, aki a csapat vezetéséért felelős.”

Magyarázat a gyenge teljesítményre: „A labdarúgás nem mindig úgy működik, ahogyan azt elképzeled. Vannak olyan időszakok, amikor szenvedsz. Nem arról volt szó, hogy a teljes második félidőben gyengén játszottunk, mert megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Azonban voltak ránk nem jellemző hibáink, amelyeket mindenki jól láthatott. Különösen, amikor ki kellett hoznunk a labdát a védőzónából. Ezekre nincs magyarázat. Át kell beszélnünk a dolgokat, és ahogy már elmondtam, kiegyensúlyozottabbá kell válnunk.”

Az elnök az öltözőben: „Bejött az öltözőbe, hogy bátorítást adjon a játékosoknak, ez minden.”

Új igazolások: „Jelen pillanatban nem kívánok senkit sem igazolni. Meglátjuk, mi fog történni január 31-ig, de elmondhatom, hogy elégedett vagyok a kerettel.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…