Egytől egyig: Celta Vigo – Real Madrid (2-2)

Újabb mérkőzés, újabb pontvesztés, ezzel pedig valószínűleg végleg lemondhatunk a La Liga idei kiírásának megnyeréséről. Szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Celta Vigo (7)
Néhány játékosuk nem tartozik a különösképpen szimpatikus kategóriába, de tagadhatatlan, hogy látványosan, bátran és tetszetősen futballoztak a teljes játékidő alatt, és talán a győzelmet is jobban megérdemelték volna, mint ellenfelük. A csapat legjobbjai: Iago Aspas, Daniel Wass, Hugo Mallo és Maxi Gómez.
Az olvasók pontszáma: 7,41

Real Madrid (5,5)
Azt hiszem, a mutatott játékra és a mérkőzés képére összességében most nem lehet panaszunk. Pörgős kis meccset játszottunk, ahol nem volt alárendelt fél a madridi gárda. Az újabb pontvesztés hatására valószínűleg még azok is elbúcsúztak a bajnoki címvédés gondolatától, akik eddig még reménykedtek. Itt ma a Real Madrid örülhetett jobban a pontszerzésnek. Bővebben majd Zidane értékelésénél.
Az olvasók pontszáma: 5,02

A mérkőzés legjobbja – Gareth Bale (8,5)
Azt hiszem, nem lehet vita tárgya, hogy most a walesi érdemli meg az MVP-díjat. Amellett, hogy a tőle megszokott módon rendkívül sokat vállalt a mezőnymunkában és a kontratámadások vezényletében, ezúttal a gólszerzéssel sem maradt adós, ráadásul mindjárt kétszer is bevette a galíciaiak hálóját.
Az olvasók pontszáma: 8,44

Játékosok

Keylor Navas (6,5)
Az első gól miatt nem venném elő, egy kapusnak ilyen helyzetben nem szabad hátrálnia. Később, a tizenegyesnél hatalmasat hibázott, ráadásul még egy piros kártya is villanhatott volna, hiszen a Costa Rica-i egyértelműen a támadó játékos megállítására törekedett, nem a labda megszerzésére. Szerencsére javította saját hibáját, ám ezt leszámítva nem tudott érdemben hozzátenni a meccshez.
Az olvasók pontszáma: 6,14

Achraf Hakimi (6)
Nagyon sok kritika érte a fiatal marokkóit, de őszintén szólva én nem értek egyet ezekkel. Még bőven vannak védekezésbeli hiányosságai, a bolygót tévesztett beadásait pedig egy életre elfelejthetné, de van esze a futballhoz, ráadásul mérkőzésről mérkőzésre nagyobb kedvvel és vállalkozó szellemmel játszik. Cserehátvéd „párjáról”, Theo Hernándezről például egyik sem mondható el.
Az olvasók pontszáma: 5,09

Raphaël Varane (7)
A védelem egyetlen stabil tagja, igaz, a második Celta-gól előtt ő is hatalmasat hibázott, ezért kapott alacsonyabb pontszámot. Ha megnézzük a visszajátszást, akkor rájöhetünk, hogy ő is Casemiro emberét fogta a beadásnál, ennek köszönhetően pedig üresen maradt a gólszerző Maxi Gómez, akit Varane-nak át kellett volna vennie Lucastól.
Az olvasók pontszáma: 6,88

Nacho (5,5)
Felemás játék a saját nevelésű hátvédtől. Az első félidőben botrányos teljesítményt nyújtott, gyakorlatilag nem is nyert párharcot. Aspas mellőle kibújva lőtt kapufát, és megítélésem szerint Wassra is sokkal határozottabban ki kellett volna lépnie a (gólt érő) gólhelyzetnél. A második játékrészben már hozta a jól megszokott stabilitást, számos szerelést és tisztázást is bemutatva.
Az olvasók pontszáma: 6,07

Marcelo (3,5)
Az utóbbi évek legrosszabb formájában van a brazil. A támadásokat néha képes volt egy-egy látványosabb megoldással segíteni, de a védekezésbeli teljesítménye erősen konvergál a nullához. A galíciaiak első góljánál nagyjából 20 méterrel maradt le az emberéről, a másodiknál pedig az ő labdavesztéséből indulhatott meg az ellenfél. Én értem, hogy Kroos nem segít neki túlságosan sokat, de ezt nem lehet ezzel megvédeni. Nyugodtan leültethetné őt a padra Zidane, Nacho készen áll a feladatra.
Az olvasók pontszáma: 4,35

Casemiro (6)
Volt néhány látványosabb mentése és labdaszerzése a „tanknak”, és ott van az a megeresztett bomba is, de összességében felesleges volt őt pályára küldenie Zidane mesternek. A támadásokat egyáltalán nem tudja segíteni, sőt helyezkedésbeli hiányosságaival inkább csak hátráltatja azokat. Sokszor leírtam már, de érdemes megfigyelni, hogy a támadásépítésekkor mindig helyet cserélnek Kroosszal, mert a brazil egyszerűen nem képes mélységből szervezni. Ha Marcos Llorente van ott, akkor erre semmi szükség nincs. Persze Kovačić is nyugodtan bekerülhetne a kezdőtizenegybe, akit egyébként Zidane-nak még mindig nem sikerült beépítenie a csapatba…
Az olvasók pontszáma: 5,92

Toni Kroos (7)
A német középpályás egyértelműen a Real Madrid jobb teljesítményt nyújtó labdarúgói közé tartozik, még akkor is, ha őt figyelve néha az az érzése támadt az embernek, hogy egy kocogóversenyt néz a tévében. Bale-t mesteri labdával szolgálta ki az első madridi találat előtt, és ezen kívül is voltak szép megmozdulásai. A legtöbb kulcspassz is az ő nevéhez fűződik.
Az olvasók pontszáma: 6,16

Luka Modrić (7,5)
Szürkén kezdett a horvát karmester, de a félidei szünet után előkerült az a bizonyos varázspálca. Mindemellett újfent kiemelném vele kapcsolatban, hogy iszonyatos mennyiségű mezőnymunkát végez, jelentősen megkönnyítve ezzel az aktuálisan pályán lévő jobbhátvéd dolgát. A távoli lövéseket továbbra is hiányolom tőle, de a mai meccs nem rajta múlt – pontosabban a mai sem.
Az olvasók pontszáma: 6,74

Isco (6,5)
Most aztán nem érheti az a panasz, hogy rátekeredett a labdára, vagy belehalt a szépségbe. Kevésbé látványosan, ám hasznosan futballozott a spanyol. Nagyon kevés olyan támadó középpályás van a világon, aki nemcsak pályahosszban, de -szélességben is folyamatosan váltogatja a posztját (ezzel területet szabadítva fel a társak előtt), mindemellett pedig arra is van energiája, hogy visszazárjon a négyes védőfalba, vagy éppen fellépjen harmadik támadónak, amikor a csapat presszingel. Mindemellett sajnos ma nem volt képes arra, hogy megteremtse a különbséget, pedig ez lenne a legfontosabb feladata.
Az olvasók pontszáma: 6,47

Cristiano Ronaldo (2)
Mindenki megérti, hogy egy (közel) 33 éves játékos nem fog a csapat első számú húzóembere, egyszemélyes hadserege lenni. Azt is megtanuljuk lassacskán elfogadni, hogy csak néhányszor fog megvillanni meccsenként. Viszont az, hogy az aktuális aranylabdás kiemelkedő megmozdulás nélkül zárjon egy mérkőzést, egyszerűen nonszensz. A helyzeteit elpuskázza, a támadásokat lelassítja és legtöbbször megakasztja, a párharcait elveszti, már ha egyáltalán fel meri vállalni őket. Egyszerűen nem látom elég motiváltnak őt egy bajnoki szezonhoz, ellenben a Bajnokok Ligájában még mindig hajt, mint a gép. Nem azt mondom, hogy a La Liga innentől neki tabutéma, de erősen el kellene gondolkodnia Zidane-nak is, hogy a portugál évi hány találkozót tölt a padon, a lelátón vagy az otthon kényelmében. Jelenleg egyértelműen túl keveset. Hiába várunk arra hónapok óta, hogy gyilkos formába jöjjön végre, mert úgy tűnik, hogy nem fog.
Az olvasók pontszáma: 2,51

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (4)
Robotolt, robotolt, robotolt… de kulcsfontosságú helyzetekben hibázott, ez pedig két pontjába került a csapatnak. A második gólt szerző Maxi Gómez játszi könnyedséggel hagyta ott őt (hozzáteszem, ahogy már korábban is írtam, Varane-nak át kellett volna vennie tőle az embert, de ez nem menti fel minden alól Lucast), utána pedig egy tiszta ziccerben remegett meg a lába. Ez nem fér bele.
Az olvasók pontszáma: 4,73

Mateo Kovačić (5)
Pályára lépett, de nem zavart túl sok vizet, sőt.

Marco Asensio (–)
Túl kevés időt tölthetett a pályán ahhoz, hogy hatással legyen a dolgok alakulására.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (4)
A helyzeteket nem a mester hagyja ki, és nyilvánvalóan nem az ő unszolására követik el a butábbnál butább hibákat a játékosok, de továbbra sem képes kitalálni egy megvalósítható játékrendszert, ami már rengeteg pontjába került idén a csapatnak. Benzemát csak a sérülés tarthatja távol a kezdőcsapattól, a fiatalokat nem tudja vagy nem akarja beépíteni (akárhogy is, ez az ő bukása), a meccs alatti változtatásokkal hadilábon áll, és úgy tűnik, már motiválni sem tudja megfelelően a játékosait. Bármennyire is hiszek abban, hogy neki kell lennie a madridi Fergusonnak, ez a bajnokságban felhalmozott hátrány hatalmas szégyenfolt a címerre nézve. És nagyon naiv, aki azt hiszi, hogy Pérez sokáig fogja ezt ölbe tett kézzel nézni. Már én sem tudom sziklaszilárd meggyőződéssel kijelenteni, hogy jövőre is Zinédine Zidane lesz a Real Madrid vezetőedzője.
Az olvasók pontszáma: 3,74

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…