Dani Carvajal: Nem tudtam megálljt parancsolni a karjaimnak

A csapat saját nevelésű hátvédje, Dani Carvajal egy promóciós rendezvényen adott hosszabb interjút.

Sok sportoló „menekül” a számítógépes játékok világába, hogy levezessék a szüntelen versengés okozta stresszt.
Már egészen kicsi korom óta érdekel a virtuális világ, különösen a lövöldözős játékok, mint a Call of Duty WWII, melyhez most a nevemet és az arcomat is adom. Való igaz, ezek a játékok segíthetnek levezetni a felgyülemlett feszültséget, közben pedig jól is érzed magadat. Összekötjük a kellemest a hasznossal.

Rengeteg futballklub követi az új divatot, mint például a Leganés, és alapít e-sport szakosztályt. Mit gondolsz, a Real Madridnak is be kellene állnia a sorba?
Örülnék neki, de nem én hozom meg a döntéseket. Biztos vagyok benne, hogy amikor a vezetőség elérkezettnek látja majd az időt, akkor bele fogunk vágni a terjeszkedésbe.

Beszéljünk a futballról. Mit éreztél az El Clásico utáni estén?
Nehéz megfogalmazni, ez egy eléggé bonyolult dolog. Egy ilyen fontos mérkőzés után a gondolatok szinte zakatolnak a fejedben. Újra átpörgeted magadban minden egyes megmozdulásodat, hibádat. De mindannyian tudjuk, hogy nem időzhetünk túl sokat a múlton. Az új nap mindig ránk virrad, akár akarjuk, akár nem. Profi sportolók vagyunk, tovább kell lépnünk. Fantasztikus év áll mögöttünk, és még a jelenlegi idénynek is hátra van a fele. Meg vagyok róla győződve, hogy  minden trófeáért harcban leszünk, egészen a legvégsőkig.

Dani Carvajal

De azért csak furcsa, hogy egy ilyen történelmileg is rendkívül jelentős, ötkupás esztendő ilyen kellemetlen érzésekkel zárul le.
Furcsának valóban furcsa, de mit mondhatnék? Megvolt az esélyünk, hogy az évzárás is fantasztikus legyen, de nem sikerült élnünk vele. Most az a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat a karácsonyi vakáció idején, és egy kicsit eltávolodjunk a futball világától. Ez nemcsak a vereség feldolgozásában segít, hanem abban is, hogy januárban újult erővel vághassunk bele a dolgokba. Még rengeteg kihívás áll előttünk.

Sok szó esett Kovačić szerepeltetéséről és Isco kimaradásáról. Gondoljunk csak arra a bizonyos elhibázott váltásra, melyből végül megszületett a Barcelona első gólja. Te hogyan látod ezt?
Az ilyen döntések a másodperc tört része alatt születnek. Mateo így gondolta helyesnek. Ha Rakitićet támadja meg, akkor talán Messi léphetett volna el kíséret nélkül, nem tudhatjuk. Nem értek egyet azokkal, akik szerint Mateo hibája miatt kaptuk az első gólt. Épp ellenkezőleg, szerintem nagyszerű meccset játszott.

Zidane azt hangsúlyozta a mérkőzés után, hogy a bajnokság még mindig megnyerhető. Az öltözőben is ez a nézet dominál?
Igen… A Barça még nem nyerte meg a La Ligát, és még mi sem vesztettük el azt. December van, nem ilyenkor dőlnek el a bajnokságok. Egyszer még találkozunk a Barcelonával, és ne feledkezzünk meg az elhalasztott bajnokinkról sem. Hiszünk a fordításban, de ehhez lehetőleg minden hátralévő meccsünket meg kell nyernünk.

Milyen különbséget látsz a mostani és a szuperkupán futballozó Real Madrid között?
Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert a részletekben rejlik a válasz. Először is azt szeretném leszögezni, hogy nincs akkora különbség a két együttes között, mint amekkorát a végeredmény sejtet. Az első félidőben sokkal jobbak voltunk, és akár el is dönthettük volna a találkozót. Nem így történt, de ez nem a Barcelona érdemeinek, hanem a mi hibáinknak köszönhető. A kiállításom sok mindent megváltoztatott, de már korábban is elmondtam, hogy az egy reflexszerű mozdulat volt, nem tudtam megálljt parancsolni a karjaimnak. Az augusztusi összecsapásainkon is jól futballoztunk, de ott a gólszerzéssel sem akadt gondunk. Ilyen a futball: egyszer fent, egyszer lent.

Dani Carvajal piros lapot kap a Barcelona ellen

Egyes vélemények szerint a nyári távozók által hagyott űrnek köszönhetőek a gyengébb eredmények. Morata, James, Pepe…
Sok mozgás történt a csapat háza táján, de még nagyon korai lenne véleményt mondani erről. Az idő fogja eldönteni, hogy erősödött-e a csapatunk, vagy gyengült. Ami engem illet, szerintem még mindig mi rendelkezünk a világ legerősebb keretével. Rengeteg fiatal játékos érkezett hozzánk, ami mindig jó dolog, különösen ha ilyen nagy bennük a potenciál.

Hullámvölgyben van a csapat, de vajon mi lesz febuárban? Lehet esélye a Real Madridnak a PSG ellen?
Nagyon nehéz mérkőzésekre számítok, hiszen a PSG-ben rengeteg világklasszis labdarúgó futballozik. Mindent bele fogunk adni, de nem szívesen gondolok katasztrófaként arra az eshetőségre, hogy esetleg mégsem sikerül kiharcolnunk a továbbjutást. Senki sem várhatja el tőlünk, hogy sorozatban három BL-címet nyerjünk, attól függetlenül, hogy természetesen ezt a célt tűztük ki magunk elé, de ha esetleg veszítünk, méltósággal viseljük majd.

Neymarral kell majd megküzdened a jobb oldalon, akit sokszor hoznak szóba manapság a Madriddal.
Neymar és én! (nevet) Sokszor találkoztunk már. Rengeteg idő van még februárig, és korántsem biztos, hogy a PSG meg tudja őrizni a kiváló formáját, vagy hogy mi nem fogunk drasztikusan feljavulni. Éppen ezért hangsúlyozza mindig Zidane, hogy számunkra az aktuálisan következő összecsapás a legfontosabb, amely jelen esetben a Numancia elleni kupameccs. Ami a pletykákat illeti: nem nekem kell megválaszolni azt a kérdést, hogy Neymar illene-e a csapatunkba.

Az UEFA döntésének értelmében ki kell hagynod a párizsiak elleni első meccset, amiért szándékosan kiprovokáltál magadnak egy sárga lapot. Zidane azt mondta, hogy igazságtalan döntés született.
Teljesen egyetértek vele, a döntés igazságtalan. Eszemben sem volt húzni az időt, és igencsak meglepődtem, amikor a bíró belefújt a sípjába. Bízom abban, hogy a fellebbezés sikeres lesz.

Mi a helyzet a szívburokgyulladásoddal?
Már a nevére is alig emlékszem. (nevet) Teljesen meggyógyultam, hála Istennek. A betegségemnek, illetve a bajnokságbeli eltiltásomnak köszönhetően nem tudtam olyan sokat játszani, mint szerettem volna, de januárban remélhetőleg ismét megtalálom a csúcsformámat. Hogy valóban megfordult-e a fejemben a visszavonulás gondolata? Ilyenkor mindig a legrosszabb forgatókönyv játszódik le az emberben, ezért is nagyon fontos a pozitív gondolkodás. Az orvosok mindig azzal nyugtattak, hogy szinte elhanyagolhatóan kicsi a komolyabb szövődmények kialakulásának esélye. Igazuk volt, remekül érzem magam.

Már születésed óta madridista vagy. Hogyan viseled a rosszabb eredményeket, kudarcokat?
Már gyerekként is nagyon fájt, ha vereséget szenvedett a Real Madrid. A klub játékosaként most még szarabb érzés ez az egész, de éppen mi vagyunk azok, akik bebizonyíthatják, hogy a Real Madrid még nem halt meg. Ez egy örök körforgás. Voltak olyan meccsek a tavalyi szezonban, melyeken nem érdemeltük meg a győzelmet, most pedig ehhez hasonlóan nem érdemeljük meg a vereségeinket. De ne felejtsük el, hogy Európa és a világ bajnoka nem más, mint a Real Madrid. Ismétlen: még nem haltunk meg.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK