Casemiro: Folytatnunk kell a történelemírást

Lucas kimondta azt, amit minden Real Madrid szurkoló gondolhat: "Az elmúlt években ez így megy, címekért harcolunk, aztán megnyerjük azokat."

Toni Kroos:

Kulcs a sikerhez: „A kulcs a sikerhez a keret minősége, és a győzelemre való éhség. Ez az év egy hosszú utazás volt, küldetésünk volt, és tudtuk, hogy véghez be tudjuk teljesíteni. Zidane a másik kulcs, fontos szerepe van, hiszen ez egy bő keret, és mindenki remek munkát végez benne.”

Toni Kroos, Cristiano Ronaldo

Raphaël Varane:

Nehézségek: „Nem volt sétagalopp, akadtak nehézségeink, de a csapat keményen dolgozott. Az egész csapat megérdemli a gratulációt. 2017 fantasztikus volt, öt címet megnyerni igencsak bonyolult feladat. Tisztában vagyunk vele, milyen nehéz megnyerni ez ilyesfajta döntőket, épp ezért nagyon boldogok vagyunk, amiért sikerült. Tudjuk, hogy ilyen tehetséges kerettel további címekért is harcban leszünk.”

Keylor Navas:

Érzései: „Kivételezettnek érzem magam, nagyon boldog vagyok az újabb cím miatt. Ahhoz, hogy az ember ilyen szintre jusson, kivételesen elkötelezettnek kell lennie. A Bajnokok Lihájában nyújtott remek teljesítményünknek köszönhetően szerepelhettünk ezen a tornán, és mindent meg kellett tennünk azért, hogy megnyerjük ezt a kupát, hiszen remek ellenfelek ellen léptünk pályára.”

Real Madrid

Trófeák: „Mikor megérkeztem a Real Madridhoz, vágytam a trófeákra. Ez volt az álmom, meg akartam írni a saját történetemet, most pedig itt állok tíz cím birtokában. De persze továbbra is motivált vagyok, folytatnom kell a kemény munkát, s remélem, még további kupák várnak rám. Nagyszerű meccsünk volt a Grémio ellen minden tekintetben, nem kaptunk gólt sem. Most azonnal aláírnám, ha minden évet így tudnánk befejezni, mint a mostanit.”

Casemiro:

Küzdelem: „Meg kellett küzdenünk ezért a címért. Komplett teljesítményt tettünk le az asztalra, gratulálnunk kell minden játékosnak, hiszen egy nagyszerű csapat ellen játszottunk a Grémio személyében, akiket jól ismerek még Brazíliából. Mikor a Real Madridhoz szerződtem, sosem képzeltem volna, hogy ennyi trófeát nyerek majd ezzel a klubbal. Persze álmodtam róla, épp ezért hatalmas megtiszteltetés, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak.”

Real Madrid, Casemiro

Évértékelés: „Csodálatos évet tudhatunk magunk mögött, az öltöző végig egy boldog hely volt. Folytatnunk kell a történelemírást, és élvezni, hogy ilyen remek keretünk van. Ez még mindig egy fiatal, ám tapasztalt csapat, a világ legjobb játékosaival persze. Jól kell éreznünk magunkat benne.”

Lucas Vázquez:

Cristiano Ronaldo, Lucas Vázquez

A címek éve: „Hatalmas öröm tölt el. Győzelemre éhesen érkeztünk ide, most pedig rátehetjük a kezünket a klubvilágbajnoki trófeára. Az elmúlt években ez így megy, címekért harcolunk, aztán megnyerjük azokat, és most ez a legfontosabb. A meccs előtt mondtam Cristianónak, hogy biztos vagyok benne, hogy ma betalál, szóval ezért rohant oda hozzám, mikor a gólt ünnepelte. Izgatottak vagyunk. Ez egy csapatsiker, és reméljük, hogy 2018-ban még jobbak leszünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK