Zidane: Nem lesz könnyű, de reméljük, hogy a trófea birtokában térhetünk haza

Zinédine Zidane tegnap a realmadrid.com és a Realmadrid TV klubvilágbajnoksággal kapcsolatos kérdéseire válaszolt. A francia tréner többek között a klubvilágbajnoki cím megvédésének futballtörténeti jelentőségéről is beszélt.

„Minden egyes alkalommal, amikor egy kupáért szálltunk harcba, végül győzedelmeskedtünk. Megnyertük az UEFA-szuperkupát, majd a spanyol szuperkupát is. Ez egy fontos sorozat, amely miatt egy bajnoki mérkőzést is kihagyunk. Reméljük, hogy a győztesnek járó trófea birtokában térhetünk majd haza.”

„Nem lesz könnyű menet. A tavalyi esztendőben a japán ellenfelünk igencsak megnehezítette a dolgunkat, de mégiscsak sikerült elhódítani a címet. Nem lesznek egyszerű mérkőzéseink, s nem nyerhetünk csupán azért, mert mi a Real Madrid vagyunk. Ami a felkészülést illeti, kellő idő áll a rendelkezésünkre, szóval nem lehetnek kifogásaink. A sorsolás adott, most a tennivalókat kell áttekintenünk annyira, amennyire csak lehetséges. Rá kell hangolódnunk az előttünk álló kihívásra, s lelkesedéssel telve kell venni az akadályokat, hogy egy újabb trófeával térhessünk haza.”

A szezonról

„Elégedettek és boldogok vagyunk az idény eddigi alakulásával, de természetesen van min javítani. Mindenki azt szeretné látni, hogy a csapat jól játszik és a mérkőzéseket négy-öt góllal nyeri, ez mindenki vágya, azonban ez nem ilyen egyszerű. Mindannyiunk, akik a színfalak mögött dolgozunk – jómagam, mint egykori játékos és jelenlegi edző – jól tudjuk, hogy min mennek keresztül a játékosok. Teljesen normális, hogy egy szezon során vannak nehezebb időszakok, de amit eddig elértünk, az igen kecsegtető és bizakodásra ad okot. Két címet nyertünk és most a harmadikat is szeretnénk elhódítani, ezt követően pedig lesz hat hónapunk, hogy harcoljunk a bajnoki elsőségért, a Bajnokok Ligája és a Király-kupa megnyeréséért. Mindig mindenkinek ugyanazt mondom: nem lesz könnyű, de itt vagyunk és tudjuk, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei szezonban is nagy dolgokat hajthatunk végre.”

Az edzői munkáról

„A különböző helyzetekből, szituációkból tanulok, nemcsak az edzésről, hanem a taktikai és fizikai szempontokról egyaránt. Tetszik, hogy tanulhatok a játékosaimtól és ők tanulhatnak tőlem. Pontosan azt vártam, hogy más leszek, fejlődök ennek a csapatnak a két éves irányítása alatt. Ez a munkám és próbálom a lehető legjobb módon végezni azt. Amit én akarok, és amit mindenki akar ennél a klubnál, hogy minden lehetséges címet megnyerjünk.”

Üzenet a szurkolóknak

„Szeretnék köszönetet mondani nektek az állandó támogatásért, hiszen a csapatnak erre van szüksége, főként a nehezebb pillanatokban. Veletek együtt nagyszerű dolgokat érhetünk el, s reméljük, hogy idén megismételhetjük a előző szezon sikereit. Köszönet az összes madridistának!”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…