Zidane: Karim nem olyan ember, akit megvisel a kritika

Zinédine Zidane vezetőedző tartott sajtótájékoztatót az APOEL kiütéses legyőzését követően.

A mérkőzés értékelése: „Hat gólt szereztünk egy idegenbeli meccsen, ez mindenképpen szép teljesítmény. A játékunk mérkőzésről mérkőzésre fejlődik, látványosabbá és hatékonyabbá válik. Ez is azt bizonyítja, hogy a helyes úton járunk. Néhányan talán azt mondják majd, hogy egy gyenge csapat ellen játszottunk, de ez nem igaz. Komoly koncentrációra volt szükség, hogy egyetlen gólt se kapjunk. A holnapi nap a pihenésről fog szólni, csütörtökön pedig megkezdjük a felkészülést a szombati bajnokinkra.”

„Nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy sikerült bebiztosítanunk a továbbjutást. Néhány olyan játékosom is szóhoz jutott ma, akik általában kevesebbet vannak a pályán. Ami a csoportelsőséget illeti, ezt már a legoptimistább forgatókönyvvel sem sikerülhet kiharcolnunk. Csoportmásodikként jutunk be az egyenes kieséses szakaszba, de ez az égvilágon semmit sem jelent. Emlékezzünk csak a tavalyi évre.”

Zinédine Zidane az APOEL elleni BL-visszavágón

Nyolcaddöntő: „Egyetlen csapat sem szeretne minket kapni a sorsoláson, de biztos vagyok benne, hogy kemény összecsapások előtt állunk. Egy csoportgyőztes ellen fogunk játszani, ami azt jelenti, hogy a leendő ellenfelünk kiváló formában van.”

Benzema: „Mi, az edzői stáb a keret összes tagját arra ösztönözzük, hogy törekedjenek a folyamatos fejlődésre és a minél jobb teljesítményre. Karim pontosan tudja, hogy hatalmas elvárásoknak kell megfelelnie ennél a klubnál. Ő nem olyan ember, aki sokat beszél. Az érzéseit általában megtartja magának, de nem hiszem, hogy a kritika különösebben megviselné őt. Már a tizedik szezonját tölti a klubnál, de a vele kapcsolatos ellenérzések miatt talán még most is nehezebben ismerik el őt az emberek, mint a keret többi tagját. Mindenesetre nagyon örülök a góljainak, ahogy Cristiano sikerének is. A győzelem az egész csapat lelkének jót tett, de egy csatár akkor a legboldogabb, ha gólokkal segítheti a csapatát.”

Modrić: „Fantasztikusan játszott ma, megteremtette a csapatrészek közötti egyensúlyt. Nemcsak a támadásokat segítette, hanem a védekezéshez is rendkívül aktív és hasznos módon járult hozzá. Ez Tonira is igaz.”

A sérültek: „Bale, Keylor és Mateo is a többiekkel fog dolgozni a csütörtöki edzésen.”

Marcelo lecserélése: „Csak egy kisebb rúgást kapott, semmi komoly. Főként azért hoztam le őt, hogy Theo is játszhasson egy kicsit.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK