Benzema: Már hozzászoktam a folyamatos füttyszóhoz

Hat Real Madrid-játékos adott interjút a ciprusi APOEL legyőzését követően.

Karim Benzema
„Jó hatással van az önbizalmunkra, hogy hatot lőttünk, és egyet sem kaptunk. Mivel középcsatár vagyok, szeretem gólokkal segíteni a csapatomat, de ez nem jelenti azt, hogy csupán ennyiből áll a játékom. Ma kétszer is sikerült betalálnom az ellenfél hálójába. A kritikák? Én mindig keményen dolgozok, hogy a csapat hasznára lehessek. Néha sikerül, néha nem, de már hozzászoktam a folyamatos füttyszóhoz. Boldog vagyok a Real Madridnál.”
(Az APOEL elleni találataival Benzema lett az európai kupaporond hatodik legeredményesebb játékosa, Thierry Henryt megelőzve, egyúttal pedig Gentót is maga mögé utasította a klub gólszerzőinek örökranglistáján, ahol így már a hetedik pozíciót foglalja el –​ a szerk. kieg.)

Karim Benzema az APOEL ellen

Lucas Vázquez
A mérkőzés:
„Meglett a gyümölcse a jó teljesítményünknek. Ez egy olyan mérkőzés volt, amit önbizalom-növelésre kellett felhasználnunk. Nagyszerű intenzitással játszottunk. Ebben a szellemben kell folytanunk a jövőben is, ha nagy dolgokat akarunk elérni.”

Benzema: „Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy felismerd: ma kiválóan futballozott, a két góljától eltekintve is. A mozgásával rengeteget segít a társainak. Most a gólszerzés is sikerült, ahogy Cristianónak is, ez pedig garancia arra, hogy a következő meccsünkön is rendkívül motiváltan lépnek majd pályára.”

Luka Modrić
Értékelés:
„Nagyon fontos volt, hogy sikerüljön kiharcolnunk a kvalifikációt. Most ideje a bajnokságra fókuszálnunk, ahol nem fér bele egy újabb pontvesztés. Ha a hétvégén is úgy fogunk játszani, ahogy ma, akkor nem lesznek gondjaink.”

Gól: „Ritkán vállalkozom lövésre, de, hála Istennek, ez most beakadt. Hasonló volt ahhoz, mint amit a válogatottban szereztem. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem az idényem első gólját.”

Luka Modrić az APOEL ellen

Raphaël Varane
„Nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel, különösen a közelmúlt nehézségei után. Nagyon motiváltan és koncentráltan léptünk pályára, az erőfeszítéseinknek pedig meg is lett a gyümölcse. Ez remélhetőleg egy újabb győzelmi széria kezdete.”

Nacho
A találkozó:
„Szinte tökéletes meccset játszottunk, egyéni és csapatszinten is. A védekezéssel sem voltak problémáink, ahogy a játék minőségének fenntartásával sem. Karim? Én úgy láttam, hogy nagyon boldog volt a góljai miatt. Ez az egész csapat számára örömhír. A bajnokság? A Real Madridot sosem szabad leírni. A legvégsőkig fogunk küzdeni.”

Gól: „Mindig örülök, ha sikerül betalálnom, és remélhetőleg még sokszor ünnepelhetek majd a jövőben, de a legfontosabb az, hogy sikerült továbbjutnunk a csoportból.”

Nacho az APOEL ellen

Marcelo
Kritikák:
„Nem foglalkozunk a kritikus hangokkal és az intrikákkal. Ezek az emberek azon fáradoznak, hogy a földdel tegyék egyenlővé az eddigi eredményeinket. Természetesen mindig van lehetőség a fejlődésre, és többet kell nyújtanunk egy átlagos teljesítménynél, hogy az emberek csöndben maradjanak, de néha jó lenne egy kis nyugalom. A mai mérkőzés után szerencsére nem lesz ezzel gond. Mindenki nagyon keményen dolgozik a sikerekért.”

A meccs: „A korábbi meccseinken nem a helyzetek kialakításával, hanem az értékesítésükkel voltak gondjaink, ezért különösen örültem Cristiano és Karim találatainak. Ez a győzelem egyértelműen megnövelte az önbizalmunkat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK