Donis: Nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de küzdeni fogunk

Az APOEL vezetőedzője, Giorgos Donis is nyilatkozott a november 21-ei mérkőzés előtt.

Mit gondol a Real Madridról?
Tűnjön bármilyen furcsának is ez a kijelentés, hozzá vagyunk szokva az nagy klubok elleni mérkőzésekhez. Szeretnénk egy kiélezett meccsel kedveskedni a szurkolóinknak, és egész Ciprusnak is. Két lábbal a földön kell maradnunk: nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de küzdeni fogunk, ahogy a Borussia és a Tottenham ellen is. Bevallom, jobban fogok izgulni a csoport másik összecsapása miatt. A továbbjutást már valószínűleg nem tudjuk kiharcolni, de az Európa-ligába vezető harmadik hely még könnyen összejöhet.

Az ellenfél közelmúltbeli teljesítménye nem túl fényes.
Nekünk is vannak problémáink a bajnokságunkban, de a nemzetközi porondon ez nem jelent sokat. Itt szinte kivétel nélkül a részletek döntik el a meccsek kimenetelét. Tiszteljük az ellenfelünket, de nem félünk tőlük. Ez az utolsó hazai fellépésünk a BL-ben, és szeretnénk boldoggá tenni a szurkolókat.

Nauzet Pérez volt az egyik legkomolyabb nyári érkező. Hogyan értékelné az eddigi teljesítményét?
Nem szeretek egyéneket kiemelni a csapatból, de Nauzet beilleszkedése könnyen ment. Keményen dolgozik az edzéseken, igazi profihoz méltóan. A személyisége és a munkamorálja a keret minden tagjára hatással van.

Giorgis Donis, az APOEL edzője

Meglehet az Európa-ligás hely?
Meg vagyok győződve arról, hogy igen. Különösen, ha a Real Madrid ellen is sikerül pontot vagy pontokat szereznünk. Az előző meccsnapon, Németországban azt mondtam a játékosaimnak, hogy nem szabad vereséget szenvednünk – és nem is szenvedtünk. Innentől kezdve már a saját kezünkben van a sorsunk.

Mit gondol a spanyol futballról?
Minden nemzeti stílusban van valami, amit szeretek. A spanyol labdarúgás a gyors, technikás játékra épül, ez nagyon tetszik. Ha a tévében nézek futballt, akkor általában Spanyolországra esik a választásom.

Bertoglio nem jutott túl sok lehetőséghez a közelmúltban. Egyesek szerint nem sportszakmai okok vannak a háttérben.
Bertoglio két hónapig volt sérült. Egy ilyen hosszú kihagyás után rendkívül körültekintően kell eljárnunk a visszatérésével kapcsolatban. Talán teljes értékűen dolgozik az edzéseken, de ez nem jelenti azt, hogy már képes elviselni egy éles meccsel járó terhelést. Sokan nem képesek megérteni ezt, például az újságírók közül. Talán bekerül a kezdőcsapatba, még nem tudom, de örülök, hogy tisztáztuk ezt a dolgot. Nagyok sok valótlanságot olvastam ezzel kapcsolatban.

Mi hiányzott a Borussia Dortmund legyőzéséhez?
Az ilyen, nagy nyomással járó találkozókon az a legfontosabb, hogy ne legyen gondunk a gólszerzési lehetőségek kialakításával. Úgy érzem, hogy ezzel sem a Dortmund, sem a Tottenham ellen nem volt problémánk. Van még hova fejlődnünk, de a Real Madrid ellen talán nagyobb százalékkal értékesítjük majd a helyzeteinket.

Forrás: apoelfc.com.cy; as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK