Egytől egyig: Girona – Real Madrid (2-1)

Fordulatos mérkőzést láthattunk, hiszen bár a Real Madrid megszerezte a vezetést egy kipattanónak köszönhetően, azonban a Girona csapata nagyot harcolva végül megfordította a mérkőzést, és megkaparintotta a győzelmet. Menjünk is végig és értékeljük a csapatokat, és a játékosokat, valamint az edzői húzásokat.

Csapatok

Girona (9)

Az első félidőben is rendkívül agresszívan letámadták nagy nevű ellenfelüket, és nem riadtak vissza a keményebb belépőktől sem. A szerencse nem volt a katalánokkal, hiszen kétszer is a kapufa állította meg őket, mikor mindenki más verve volt. A második játékrészben aztán egy zseniális szóló alapozta meg az egyenlítő gólt, és egy belőtt labdából elért sarkazással végül kikaparták a hazaiak a gesztenyét – teljesen megérdemelten. Ezer fokon, vért izzadva, mindent megtéve a győzelemért.

Real Madrid (2)

Isco, Varane, és a második félidős Ramos. <3

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Portu (9)

Végig rendkívül dinamikusan és agilisan focizott. Már az első félidőben is sok problémát okozott a Real Madrid védekezésében, kapufáig jutott, aztán 1-1-es állásnál bevitte a kegyelemdöfést, és mágikus mozdulattal sarkazta a hálóba a labdát. Kiemelkedően teljesített a Valencia nevelése.

Bono (6,5)

A Girona hálóőre némileg benne volt azért Isco góljában, hiszen ha a kapus Ronaldo lövését oldalra ütötte volna, talán megelőzhető lett volna a találat. Ezt leszámítva stabilan állta útját a madridi lövéseknek, egy-két szép hárítást bemutatva.

Pablo Maffeo (8)

Voltak ugyan rontásai a mezőnyben a 20 esztendős játékosnak, mégis dicsérhető, hiszen végig nagyon aktívan mozgott, igyekezett bejátszani a teljes jobb oldalt. Az első félidőben beadása a kapufáról jött, ki ennek a kontrájából talált be a Real Madrid. Agilis hozzáállásának köszönhetően győztes gólpasszt írhatunk a neve mellé, még akkor is, ha azt a passzt lövésnek szánta.

171029_Girona_2

Marc Muniesa (7)

Főleg a bal oldalon volt munkája a Barcelona nevelésének, aki jelenleg a Stoke City kölcsönjátékosaként futballozik Gironában. Négyszer tisztázott, kevés rontott passza volt csupán, bár hozzá kell tenni, az ellenfél támadósora nem állította megoldhatatlan feladat elé.

Bernardo (7)

Mindent eltakarított a Girona oszlopa, kilenc felszabadítása volt, ebből nyolc a tizenhatoson belül. Passzok tekintetében az egyszerűt játszotta, hosszan nyújtotta meg indításait, és egész jó százalékkal tette mindezt. Bernardo kolumbiai játékos, az előző szezont a Middlesbrough csapatánál töltötte, hazája válogatottjában – egyelőre – még nem mutatkozott be, kérdés lesz-e lehetősége erre még, tekintve, hogy már 28 éves (bár ez védőknél nem kor).

Juanpe (6,5)

Maffeóval ketten igyekeztek uralni a pálya jobb oldalát védekezésben, és az ötvédős rendszerben kiválóan egészítették ki egymást. A Las Palmas nevelése volt talán a legcsendesebb tagja a védelemnek, nem hozott le tökéletes meccset, mégis hasznos tagja tudott lenni csapatának.

Aday Benítez (7,5)

Fáradhatatlanul száguldozott a bal oldalon fel és alá, igyekezett gyors, rövid passzokkal operálni, mindezt lendületesen. Folyamatosan próbálkozott veszélyeztetni a támadó harmadban is, és Achraf kevés ellenállást tudott felmutatni vele szemben. Benítez egyébként amolyan mindenesként funkcionál, bár papíron ötvédős a Girona felállása, ő inkább vehető szélsőnek, akinek a támadójáték a prioritása.

Borja García (6)

Talán ő volt a középpálya legszürkébb játékosa, igaz, Aday Benítez az ő oldalán rengeteget melózott így is. Ritkán rontott átadást a mérkőzés során, és háromszor is próbálkozott lövéssel, azonban ezúttal nem járt sikerrel. Végül 74 percet kapott a 26 éves játékos, cseréje indokolt volt, hiszen helyenként már majdnem úgy teljesített, mint egy madridi játékos.

Pere Pons (7)

A Girona középpályájának mindenese alapozta meg az egyenlítő találatot, hiszen remek szólójával komplett bohócot csinált a vendégek teljes védelméből. Mindössze egy átadást rontott az egész mérkőzésen, és többször akadályozta sikeresen a habfehér semmittevést a pálya középső harmadában.

Álex Granell (8)

A hazaiak saját nevelésű játékosa, csapatkapitány-helyettese azonban még Ponsnál is veszélyesebben mozgott az egész mérkőzés során. Terror alatt tartotta a vendégeket, három kulcspasszt osztott ki, középen több labdaszerzése is volt, és a hátsó alakzatot is igyekezett kisegíteni a mérkőzés folyamán. Többször bukkant fel a bal szélen, ahol Aday-jal karöltve rohamoztak, de sokat változtatta emellett a helyét.

Christian Stuani (8)

Az egyenlítő gól szerzője volt az egyetlen csatár a pályán sokáig (míg a 81. percben nem érkezett Kayode). Az első félidőben Ramos próbálta helyzetbe hozni őt, ekkor még sikertelenül, a második játékrész elején aztán Nacho már nem hibázott, és az uruguayi támadó kilőtte a rövidet. Ezen kívül is volt még lehetősége, kis szerencsével több góllal is zárhatta volna a találkozót.

Cserejátékosok

Kayode, Timor és Mojica a meccs kései szakaszában érkeztek, amikor a lényegi kérdések már eldőltek, így pontozásuktól ezúttal eltekintünk.

Edzői értékelés

Pablo Machin (9)

Bátor, kemény, harcos és agilis csapatot küldött fel a pályára, megfelelő taktikával. Az első félidőben nem volt vele a szerencse, hisz játékosai a kapufával kényszerítőztek, az első ilyen akcióból ráadásul a Real Madrid szerezte meg a vezetést. A szünetben még egységesebb egylet futott ki a gyepre irányítása alatt, amely szépen lassan bedarálta ellenfelét, sőt, nem lett volna ördögtől való a két- háromgólos győzelem sem. Cseréi és taktikája is megfelelő volt, Portu talán megérdemelte volna, hogy a pályán töltse mind a 90 plusz pár percet.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…