Zidane: Nem vagyok szomorú Mariano távozása miatt, mert számára ez volt a legjobb döntés

A csapat vezetőedzője tartotta meg a Girona elleni bajnoki összecsapást megelőző sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés: „Jól tudjuk, hogy kemény összecsapás előtt állunk. A spanyol bajnokságban nincsenek könnyen legyőzhető ellenfelek. Nem gondolunk arra, hogy még sosem játszottunk a Girona stadionjában. Holnap lesz az első alkalom, ez minden. A naptárunk elég sűrű, hetente kétszer kell helytállnunk, de mi mindig csak a soron következő összecsapásra koncentrálunk.”

Katalónia: „Az előzetes menetrend szerint fogunk utazni, 16:15-kor pedig kezdetét veszi a meccsünk. Sok mindent lehet olvasni és hallani a politikai helyzettel kapcsolatban, de engem kizárólag a futball foglalkoztat, így nem fogok részletesebben beszélni erről. Nincsen semmi különleges a holnapi mérkőzésünkben, egy átlagos bajnoki összecsapás, ez minden. Természetesen mi is követjük az ezzel kapcsolatos fejleményeket, de ahogy mondtam, csak a saját dolgunkkal foglalkozunk.”

Bale és Navas: „Napról napra jobb állapotban vannak. Jövő héten alaposan megvizsgáljuk majd őket, hogy újabb információkhoz jussunk a rehabilitációjukkal és a közelgő visszatérésükkel kapcsolatban. Még nem tudom megmondani, hogy velünk lehetnek-e a Tottenham elleni meccsen. Hétfőn fogunk dönteni az ügyben. Bale már a pályán dolgozott tegnap, de még nem áll készen arra, hogy csatlakozzon a többiekhez.”

Zinédine Zidane a Girona elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón

A jelenlegi idény: „Sok mindenben fejlődhetünk, ezt sosem tévesztjük szem elől, de azt gondolom, hogy összességében kiegyensúlyozottan teljesítettünk az eddigi találkozóinkon. Harmadikak vagyunk a bajnokságban, vezetjük a BL-csoportunkat és már nyertünk két trófeát.”

Llorente és Ceballos: „Két olyan játékosról beszélünk, akik rendkívüli testi erővel rendelkeznek. Nagyon elégedett vagyok velük. Dani még nem játszott sokat az eddigi szezonban, de bőven lesz rá alkalma. A válogatottban már tanúbizonyságot tett a képességeiről. Ami Marcost illeti, ő mindig készen áll arra, hogy megteremtse az egyensúlyt. Remekül teljesített a Fuenlabrada elleni bajnokin.”

Casilla: „Kiko Katalóniában született, de ennek az égvilágon semmilyen jelentősége sincs a holnapi nappal kapcsolatban. Ő a Real Madrid kapusa és kiválóan végzi majd a dolgát.”

Mariano: „Nem lep meg, hogy ilyen nagyszerű formában van. Örülök a sikereinek. Sokat játszott az irányításom alatt a Castillában, így nagyon jól ismerem őt. Nem vagyok szomorú a távozása miatt, mert számára ez volt a legjobb döntés. Több játéklehetőségre volt szüksége. A jövője? Csak azt tudom elmondani, hogy kiváló kapcsolatot ápolunk az Olympique de Lyon klubjával.”

Kritikák: „A Real Madrid a világ legjobb csapata, nekem semmi kétségem sincs efelől. Mindenki hallathatja a hangját, de a tavalyi évben mi voltunk a legjobbak, melynek ékes bizonyítékai a megnyert trófeák és a megdöntött rekordok. Idén is hasonló célokkal rendelkezünk.”

A Fuenlabrada és a Cultural elleni meccsek közti különbségek: „Tavaly simább győzelmet arattunk, de ne felejtsük el, hogy most egy sokkal fiatalabb csapattal álltunk ki, amely azt jelenti, hogy több lehetőségünk van a fejlődésre.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…