Egytől egyig: Real Madrid – Eibar (3-0)

Könnyed győzelmet aratott hazai pályán a Zidane-csapat, így továbbra is próbálja tartani a lépést a listavezető Barcelonával. Ami minket illet, ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és a mester teljesítményét. Meccs utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Nem mondom, hogy a játékkal a meccs minden egyes pillanatában elégedettek lehettünk, a Bernabéuban elért jó eredmény viszont már nagyon ráfért a fiúkra és a szurkolókra is. A védelem és a kollektív védekezés ebben az összetételben egészen jól működött, mindenki kivette a részét a defenzív munkából, beleértve a középpályát és a támadókat is, ugyanakkor a labdaszerzések utáni, védekezésből támadásba való váltás sebességén még dolgozni kell. A kontráktól eltekintve a csapat meglehetősen szépen építkezett, ebben nagy szerepe volt a kreatív emberekkel teletömött középpályának. Ami a befejezéseket illeti, még mindig ez a terület az, amin a legtöbbet kell dolgozni, hiszen tegnap (is) csak a lövések 33 százaléka talált kaput, pedig bőven volt próbálkozása a csapatnak. Összességében nem lehetünk elégedetlenek, ugyanakkor teljesen egyértelmű, hogy a szemet gyönyörködtető, lélekmelengető játékra még sajnos várnunk kell. Persze ha ez a szezon legfontosabb szakaszában, több kupát magával rántva érkezik, akkor egy szavunk sem lesz az őszi, akadozó teljesítményre.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Eibar (4)
Nem véletlen, hogy jelenleg csak néhány pont választja el őket a kiesést jelentő pozíciók valamelyikétől, hiszen játékuk messze elmarad attól a szinttől, amit a tavalyi idényük következtében joggal várnának el tőlük. Támadásban nem volt elég kraft a vendégekben, leginkább távolról próbálkoztak, igaz, néha az is olyan gyatrára sikeredet, hogy még a megyeiben is eltorzult arccal kortyolnának utána a Kőbányaiba. Védekezésben több hibát is vétettek, igazából nem mindig rajtuk múlt, hogy nem futottak bele egy nagyobb zakóba. Ha nem szeretnének jövőre a másodosztályban jeleskedni, akkor radikális változásokra lesz szükség.
Az olvasók pontszáma: 5,4

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Marco Asensio (8,5)
Végre egy igazán jó meccs a tehetséges fiatal neve mellett. Már rögtön a mérkőzés elején veszélyeztetett egy pazar labdával, amit látványos labdaátvétel előzött meg, átadását viszont Isco nem tudta gólra váltani. Később veszélyesen középre tett labdájából öngól lett, így elkönyvelhetett egy fél gólpasszt, aztán Isco zseniális átadását ő maga váltotta gólra egy nehezen kivitelezhető kapáslövéssel – a lövés akkor is elismerésre méltó, ha a gólban némileg talán a kapus is benne volt. A meccs későbbi szakaszában még jelentkezett két kulcspasszal, ám egyikből sem sikerült újabb gólt szerezni. Ez a srác kiválóan lát a pályán, Iscóval pedig feltűnően jól megértik egymást, amiből rengeteget profitálhat majd a csapat.
Az olvasók pontszáma: 8,2

Kiko Casilla (8)
A legutóbbi teljesítményét követően lehúztuk őt rendesen – nem jogtalanul – , most azonban nem panaszkodhatunk a saját nevelésű hálóőr performanszát látva. Az első félidőben bravúrral akadályozta meg Varane újabb öngólját, és a második játékrészben is voltak nagyon fontos védései. A kirúgásoknál és kidobásoknál néha az volt az ember érzése, hogy banánhéjon lépked, és bár csúszott-mászott, gond szerencsére nem lett belőle. A kapu felé tartó lövéseket viszont biztos kézzel hárította. Neki is köszönhető, hogy végre láthattunk egy kapott gól nélküli meccset a Bernabéuban.
Az olvasók pontszáma: 7,1

Nacho (6,5)
Jolly Jokerünk szép csendben tette a dolgát, ezúttal a jobb oldalon. Nem nyújtott igazán kiemelkedőt sem támadásban, sem védekezésben, de hibát sem jegyezhettünk fel a neve mellé, és minden egyes momentuma során érezhettük, hogy maximális koncentrációval lépett pályára, pontosan úgy, ahogy szokott.
Az olvasók pontszáma: 6,9

Raphaël Varane (8)
A mérkőzés elején elkönyveltem, hogy ez megint nem Rapha meccse lesz, hiszen több bizonytalan megmozdulása is volt, igaz, azok esetében is mindig tudott javítani. Később viszont drasztikusan feljavult a teljesítménye, a védelem és a csapat egyik legjobbjává lépett elő. Öt labdaszerzése nyolc felszabadító szereléssel párosult, ezeket a számokat pedig senkinek sem sikerült még csak megközelíteni sem.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Sergio Ramos (8)
Kellően hatékony és kemény volt védekezésben, ugyanakkor megint magára vállalta a mélységi irányító szervező feladatait is. Brutális. Kroos hiányában ismét ő könyvelhette el a legtöbb passzt, ráadásul 92 százalékos pontosságot mutatott. Jól csatlakozott az offenzívákhoz, a második félidőben volt néhány perc, amikor konkrétan támadót játszott. Mindemellett a csapat első góljában is főszerepet vállalt, ő harcolt ugyanis a végül öngólt szerző Oliveirával.
Az olvasók pontszáma: 7,5

Theo Hernández (7,5)
Sokkal aktívabb volt, mint Nacho a másik oldalon, mondjuk annyi előnye mindenképp van, hogy neki ez az eredeti posztja. Fáradhatatlanul robotolt a jobbon, óriási sebességgel. Mindig jó ütemben csatlakozott a támadásokhoz, és kiválóan játszott össze Asensióval és Iscóval is. Lendületes játéka nagy fegyvertény lehet az idény hátralévő szakaszában, a beadásokat viszont gyakorolnia kell még, hiszen az esetek legalább felében labdái csak galambvadászatra használhatók.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Casemiro (7,5)
A szörnyeteg. Ez az egy szó jut róla eszembe. Ha valakit nem sikerül semlegesíteni, ő feltűnik, és ha kell, akkor emberrel együtt viszi a labdát. Tegnap is mindig ez történt, hat labdaszerzésével pedig élen járt a mezőnyben. Az első félidőben begyűjtött egy teljesen felesleges sárgalapot kakaskodásért és szövegelésért, és utána folyamatosan a tűzzel játszott, ám szerencsére nem égette meg magát. Pedig még egy büntetőt is majdnem összehozott, ám Fortuna vele volt.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Luka Modrić (8,5)
Sokáig gondolkodtam, hogy neki vagy Asensiónak adjam-e meccs legjobbja címet, végül a spanyol mellett tettem le a voksom, mert két gólban is érdekelt volt. Ettől függetlenül Lukita megint olyan játékkal rukkolt elő, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Amikor nála a labda, minden olyan egyszerűen tűnik, süt róla, hogy ösztönös zseni a horvát. Nem véletlen méltattuk mi is egy róla szóló cikkben a héten.  Öregszik egyáltalán ez az ember? Csak úgy szórta a jobbnál jobb passzokat, ráadásul védekezésben is mindig a legjobb helyen volt. A gyönyörű köténye után megérdemelt volna egy gólt, ám lövése sajnos nem sikerült a legjobban. Összteljesítményéből azonban ez egy fikarcnyit sem von le, zseniális volt, ismét.
Az olvasók pontszáma: 7,9

Dani Ceballos (7)
Jó meccset játszott a fiatal spanyol, ráadásul könnyű volt észrevenni, hogy nagyon jól érezte magát a Modrić-Asensio-Isco trió gyűrűjében. Sokat volt játékban, rengeteg mozgással hívta fel magára a társak figyelmét. Szinte mindig megjátszható volt, a megkapott labdákat pedig szépen osztogatta szét. Nem volt számára büdös a védekezés sem, hatalmas defenzív munkát végzett. Ha így folytatja, fogja még az ő nevét is skandálni a Bernabéu népe.
Az olvasók pontszáma: 7,2

Isco (7,5)
Jól játszott a spanyol, aki ismét nagy szabadságot kapott a pályán, a végeredmény kialakításához pedig nem csak cseleivel, hanem egy szép gólpasszal is hozzájárult. Pontszáma akár sokkal magasabb is lehetett volna, ám több helyzetben is önzőnek éreztem. Ha két alkalommal lövés helyett a passzt választja, akkor könnyen a mennybe mehetett volna.
Az olvasók pontszáma: 7,8

Cristiano Ronaldo (6)
Tegnap sajnos lefelé lógott ki a csapatból a portugál, akit ez láthatóan frusztrált. Olyan szinten, hogy folyamatosan mutogatott, magyarázott a társaknak, sőt, amikor hozzá került a labda, akkor se jött neki össze semmi. Többször indult jó ütemben, ám végül a társak nem őt választották, de volt olyan is, amikor megkapta a labdát, de nem tudott semmit sem kezdeni vele. Érezhetően zavarja, hogy csak egyetlen találata van a ligában, és talán az is, hogy az akciók nem mindig rá vannak kihegyezve Madridban. Ameddig azonban ilyen görcsösen próbál betalálni, addig nem fogjuk látni az igazi Cristiano Ronalót. Az viszont megnyugtató, hogy két kulcspasszt még így is összehozott, egyet ráadásul sarokkal. Lesz ez még sokkal jobb is.
Az olvasók pontszáma: 6

Cserejátékosok

Karim Benzema (7)
Ha csak ennyi kell egy normális teljesítményhez, akkor felőlem minden héten kezdhetsz a padon, Karim! Jól szállt be a francia, és bár egyszer egy lövéssel veszélyeztette a 28. sorban őt pocskondiázó szurkolót, az összjátékokból rendre jól vette ki a részét. Aktív szereplője volt a mérkőzés legszebb akciójának is, mely végül az ő passzából szerzett góllal ért véget.
Az olvasók pontszáma: 6,4

Marcelo (7)
Elég érdekes pozícióba érkezett a brazil, de őt ez egy kicsit sem zavarta, sőt. Tudta kamatoztatni páratlan technikai tudását, varázsolt, és gólt is szerzett, ráadásul nem is akármilyet. Az összjáték gyönyörű volt, de Marcelo labdaátvételéről és lövéséről sem szabad megfeledkezni.
Az olvasók pontszáma: 7,9

Lucas Vázquez (5,5)
A sebesség és az akarat ezúttal sem hiányzott, a jó megoldások viszont annál inkább. Lucas nem élete idényét futja, és a tegnapi mérkőzés sem tartozott a legjobb teljesítményei közé. Ha csak hozná azt az egyszerűséget, ami miatt szeretjük, akkor semmi probléma nem lenne vele. Nincs szükségünk rabonákra és elrontott sarkazásokra, arra az egyszerű srácra van szükségünk, akinek a lábai előtt hevertünk bő másfél éve.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7)
Jól meccselt a francia, külön örömmel töltött el, hogy nem esett ugyanabba a hibába, mint a Getafe ellen, és ezúttal feltöltötte a csapatot kreatív játékosokkal. Pozitívum volt Ceballos kezdetése is, és összességében a cserékkel is jól nyúlt bele a mérkőzésbe, még úgy is, hogy a Marcelo-Isco cserét talán senki sem értette. Pihentette végre Kroost is, akire ez már nagyon ráfért, ráadásul felüdülés volt látni, hogy a csapat is elbírta a német hiányát, leginkább Ceballosnak köszönhetően. A mutatott játékon azonban csiszolnia kell Zizounak, de biztos vagyok benne, hogy ezt ő is tudja.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Az Osasuna elleni kezdőcsapat

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára az Osasuna elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin​2. Carvajal22. Rüdiger18. Tchouameni23. F. Mendy12.…