Zidane: Számomra Karim a világ legjobb kilencese

A csapat vezetőedzője tartott sajtótájékoztatót az Eibar elleni bajnokit (október 22.) megelőzően.

Heti két mérkőzés: „Háromnaponta újabb kihívással kell szembenéznünk, a következő szünetig pedig összesen még hét találkozónk van hátra. Ez egy kicsit komplikálttá teszi a sérült játékosaim helyzetét, de voltunk már ennél rosszabb helyzetben is. Még nem mindenki egészséges, de egy remek keretből válogathatok a holnapi összecsapásra.”

Idegenbeli forma: „Bármit is mondjanak az emberek, szeretünk a Santiago Bernabéu stadionban játszani. Az eredményeink talán valóban nem úgy alakultak, ahogy vártuk, többek között a Tottenham ellen sem, de nem aggódunk. Ez most egy kicsit nehezebb időszak, de ez sem fog örökké tartani. A célunk egyértelműen az, hogy megszerezzük a három pontot az Eibar elleni találkozón.”

Problémák: „Sok kritikát kapunk a pontbeli hátrány miatt, de remélem az emberek azért nem felejtették el, hogy már két trófeát is nyertünk idén, decemberben pedig egy harmadikért fogunk harcba szállni. És ott van még a bajnokság, a Bajnokok Ligája és a Király-kupa is. Jó úton haladunk, próbáljuk megőrizni a pozitív szemléletünket.”

Zidane az Eibar elleni meccs előtti sajtótájékoztatón

A világ legjobb edzője: „Nem gondolom azt, hogy a legjobb lennék a szakmámban. Azt meg tudom erősíteni, hogy a világ legnagyobb klubjánál vagyok, a világ legjobb játékosaival, de mást nem.”

Benzema: „Mindenki kap kritikákat, nem csak ő. Engem ez személy szerint nagyon zavar, és nemcsak azért, mert Karim az én csapatom játékosa, hanem mert számomra ő a világ legjobb kilencese. Való igaz, ő nem fog 60 gólt szerezni egy szezonban, de 25-öt igen, talán többet is, és közben kioszt 40 gólpasszt. Nehezen viselem, ha kritikával illetik az irányításom alatt dolgozó labdarúgókat. Szeretném ismét tisztázni: számomra egyértelműen Karim a legjobb. Az én filozófiám nem az, hogy egy csatárnak csak a gólszerzéshez kell értenie.”

Guardiola politikai véleménye: „Mindenki azt tehet, amit akar. Én most kizárólag a futballról szeretnék beszélni.”

Keylor sérülése: „Már teljesen egészséges volt a Tottenham ellen, ez egy másik sérülés. Remélem, hogy ez csupán egy apróbb probléma, és Keylor hamarosan már ismét velünk lesz. Az orvosok azt mondták, hogy nincs igazán magyarázat erre a sérülésre, egyszerű szerencsétlenség. Elégedettek vagyunk a kerettel, de tagadhatatlan, hogy nem örülünk a sérüléshullámnak.”

Takashi Inui: „Inui egy kiváló futballista, aki már második szezonját tölti a spanyol bajnokságban. A játéka kulcsfontosságú az Eibar számára.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK