Zidane: Két világklasszis kapus volt a pályán

A csapat vezetőedzője, Zinédine Zidane tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját a Spurs elleni döntetlen után.

A mérkőzés: „Nem lehetünk elégedettek a végeredménnyel, hiszen győzni szerettünk volna. Úgy gondolom, hogy megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, különösen az első félidőben, de Lloris fantasztikusan teljesített, ahogy Keylor Navas is. Két világklasszis kapus volt a pályán, akik pontosan azt tették, amit kell: megakadályozták az ellenfél támadóit a góllövésben. Fejenként három-négy tiszta ziccert sikerült hárítaniuk. Ezt el kell fogadnunk, nincs szükség részletekbe menő elemzésre. Jól teljesítettünk és végső soron a döntetlen egy fair eredmény.”

„Minden meccs kemény, de ha egy ilyen remekül védekező csapat ellen kell játszanunk, akkor különösen sokat szoktunk szenvedni. Ha esetleg győzöl egy-egy mérkőzésen, akkor sem lesz könnyebb a dolgod, mert a soron következő ellenfél 250 százalékot ad majd bele a találkozóba.”

Zizou a Tottenham elleni meccs után

Helyzetek: „Nem aggaszt, hogy csak egy gólt sikerült szereznünk. Az már sokkal jobban zavar, hogy vajon mit érezhetnek most a játékosaim. Ők azok, akik harcolnak és magas intenzitással futballoznak mérkőzésről mérkőzésre. Ahogy szoktam mondani: ilyen a futball. Lesz még lehetőségünk visszavágni, és elhozni a három pontot a Wembleyből. Most ideje a vasárnapi összecsapásunkra fókuszálni.”

Az ellenfél: „Mi sosem aggódunk amiatt, hogy vajon milyen felállást választ majd az ellenfél. Egy olyan képességekkel rendelkező csapat, mint a Real Madrid, bármelyik percben képes eldönteni egy meccset, vagy éppen megfordítani annak kimenetelét. Nem lepett meg, hogy öt védővel és két csatárral álltak fel, mert elég gyakran játszanak így.”

Achraf: „Nacho is képes szélsőhátvédként játszani, de vele ellentétben Achrafnak ez a természetes pozíciója. Folyamatosan fejlődik, nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményével. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy Nacho már soha többet nem fog a védelem jobb oldalán játszani.”

Benzema: „Nem beszéltem vele a kihagyott helyzetekről. Természetesen szeretett volna betalálni, de a mai este pont az volt, ahol mindent sikerült kivédenie Llorisnak. Ez tízből csak egyszer fordul elő, de a mai nap pont ilyen volt. Karim? Csak azt tudom róla elmondani, amit máskor: egyre jobb formában van. A Getafe ellen sikerült betalálnia, és ma is megvoltak a lehetőségei. A türelem a kulcs.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK