Mauricio Pochettino: Mindenki láthatja az Iscóban rejlő mágiát

A Real Madrid ma este a Tottenham csapatát fogadja, a mérkőzés apropóján pedig nemcsak Zidane és Isco, hanem a vendégek trénere, valamint rutinos kapusa is válaszolt az újságírók kérdéseire.

Mauricio Pochettino

Mérkőzés a Real Madrid ellen: „A világ legjobb csapata ellen léphetünk pályára, ez pedig nagyszerű lehetőséget biztosít számunkra, hogy felmérhessük a taktikai és mentális képességeinket. Keményen dolgoztunk, hogy bizonyíthassuk, pozitív, és nem negatív élmény pályára lépni a Bernabéuban. Ugyanakkor nagyon nehéz és nagy lépést kell megtennünk, hiszen a világ legjobb csapatával kell összecsapnunk. A Real Madrid lényegében bármikor képes egy sebességgel feljebb kapcsolni. Készen kell állnunk, hiszen a legjobb formájukat mutatják majd. Tisztában kell lennünk a gyengeségeikkel, meg kell próbálnunk kárt tenni bennük. Különleges dolog a Real Madrid ellen játszani a Santiago Bernabéuban.”

A csoportkör: „A tavalyi csoportunk könnyebbnek tűnt, mégis a harmadik helyen végeztünk. Most mindössze megpróbálunk jól teljesíteni, versenybe szállni az ellenfelekkel és élvezni minden egyes pillanatot, hiszen végre azt a futballt játsszuk, amelyet játszani szeretnénk. Megnyertük az első két mérkőzésünket, de jól tudjuk, hogy ha olyan ellenfeleink vannak, mint a Real Madrid vagy a Dortmund, akkor az utolsó pillanatig bármi megváltozhat.”

Isco: „Minden edző szeretné megszerezni a legjobb játékosokat. Isco mindig is egy olyan labdarúgó volt, akit a kreatív tehetsége a többiek fölé emelt. Jelenleg fejlődésének csúcsát élvezi ennék a nagyszerű klubnál. Meg kell próbálnunk feltartani őt a mérkőzés közben, ugyanakkor a benne rejlő mágiát mindenki láthatja.”

Zidane: „Csak akkor nyerhetsz sok trófeát, ha ilyen kerettel rendelkezel. Zidane egy nagyon természetes fickó, a menedzseri képességei lenyűgözők. Senki sem érti meg nála jobban a játékosait. Neki már semmit sem kell bizonyítania ahhoz, hogy igazi vezér váljon belőle. Ez a legjelentősebb dolog a pályafutását illetően, egyszerűen nem kérdőjelezheted meg a játék iránti szenvedélyét és a tudását.”

Hugo Lloris

A mérkőzésről: „Az előző meccseinken elért eredményeink önbizalommal töltenek el minket, de még nagyon hosszú út áll előttünk, gyakorlatilag semmit sem értünk még el. A legfontosabb, hogy készen állunk arra, hogy összecsapjunk a világ jelenlegi legjobb csapatával. Megpróbáljuk majd jól érezni magunkat, de agresszívnek kell lennünk. Egy bámulatos stadionban léphetünk ma pályára. A Real Madridnak nagyobb tapasztalata van a sorozatban, bármikor képesek fokozni a tempót, de alig várjuk, hogy elkezdődjön a mérkőzés.”

Cristiano Ronaldo: „Óriási játékos, aki már minden létező címet megnyert pályafutása során. A Real Madrid ugyanakkor egy hatalmas csapat, amely mindig a helyzetek kialakítására törekszik. Kemény mérkőzés lesz, megpróbáljuk a legjobb formánkat nyújtani.”

Benzema: „Kiváló játékos, a világ egyik legjobbja. Nagyszerű munkát végez, a Real Madrid egyik kulcsembere. Nem olyan egyszerű ennyi éven át ilyen minőségben futballozni a Real Madridban. Csakis tisztelettel beszélhetünk Karimról.”

Varane: „Nagyon tisztelem őt. A világ egyik legjobb védőjéről beszélünk, aki már nagyon sok címet nyert a Real Madriddal. Nagyon régóta nyújt már klasszis teljesítmény, nagyszerű lesz találkozni vele.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK