Zidane: Szenvedélyesen szeretem a munkámat

A csapat vezetőedzője tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját a Tottenham elleni BL-meccset megelőzően.

A mérkőzés: „Jó sorozatban van a csapat, ez pedig a játékosaim kemény munkájának köszönhető. Minden nap azért küzdünk, hogy minden megnyerhető trófeáért versenyben legyünk. Most ismét a Bajnokok Ligájában kell megállnunk a helyünket, ráadásul egy különösen nagyszerű ellenfél ellen, de ez csak motiválóan hat ránk. Holnap lesz a csoportkörünk első döntője, elvégre a Real Madrid és a Tottenham is ugyanannyi ponttal rendelkezik jelenleg. Remélhetőleg élvezetes mérkőzést játszunk majd, ahol mi hagyjuk el győztesen a pályát.”

Ramos: „Órákat beszélhetnék Sergióról. A pályán és azon kívül is ő a mi vezérünk, a kapitányunk. Minden megvan benne, amivel egy futballistának rendelkeznie kell, egy igazi fenomén. Ami az emberi oldalát illeti, nagyra becsülöm őt. Ha valamit ki akar mondani, akkor azt ki is mondja. Még aktív futballistaként is eltöltöttem mellette egy évet. Ez több mint egy évtizede volt, de ő semmit sem változott. Sőt, még mindig a Real Madrid labdarúgója, ami azt igazolja, hogy milyen fantasztikus játékos is ő.”

Kane: „Harry Kane egy remek csatár, elengedhetetlen a Tottenham sikerességének szempontjából, rengeteg kiváló tulajdonsággal rendelkezik: gyors, erős, jól használja a területeket. Mindazonáltal azzal is tisztában vagyunk, hogy nem ő az egyedüli veszélyforrás a Tottenham együttesében. Fel fogunk készülni.”

Zidane a Tottenham elleni meccs előtt

Kritikák: „Az emberek azt mondanak, amit csak akarnak, de elmondhatom, hogy én mindig a lehető legjobban próbálom végezni a munkámat. Nem tartom magam zseninek, nem fogok semmit feltalálni, de lelkiismeretes ember vagyok, és nem fogom megváltoztatni a módszereimet.”

Isco: „Mindenki láthatja, hogy elképesztő fejlődésen ment keresztül az utóbbi egy évben. Az a legjobb tulajdonsága, hogy számos pozícióban képes világklasszis szinten játszani. Ez főként attól függ, hogy milyen típusú ellenfél ellen kell játszanunk éppen. Nagyon kedvelem őt, mert nagyon keményen dolgozik nap mint nap, és megvan benne a merészség, hogy hajmeresztő dolgokra vállalkozzon a pályán. Aki mer, az nyer.”

Aranylabda: „Nem nevezek meg senkit esélyesként, a többség akarata fog dönteni.”

Cristiano: „Cristiano Ronaldo egy rendkívül profi játékos, aki rengeteget dolgozik, mert mindig csak a fejlődést tartja szem előtt. Tisztelem őt, mert ezzel a viselkedéssel mindenki számára példaként szolgál. Örülök, hogy sikerült betalálnia a bajnokágban. A BL-ben már sokkal több gólnál jár. Mindannyian azt szeretnénk, ha jól érezné magát a pályán, és gólokat szerezne.”

Keylor: „Teljes értékű edzésmunkát végzett a többiekkel, már nincsenek fájdalmai. Holnap kiderül, hogy játszik-e.”

Sérülések: „Nem tudok pontos dátumokkal szolgálni. Dani esetében türelemre van szükség, de napról napra jobb állapotban van. Mateo állapota is folyamatosan javul, de még időre van szüksége. Gareth? Nem tudom megmondani, hogy ott lesz-e a visszavágón. Reméljük, hogy igen.”

Modrić: „Mindannyian ismerjük a képességeit. Egyszerűen képtelen arra, hogy rosszul játsszon”

Száz mérkőzés a csapat élén: „Szinte észre sem vettem, hogy így repül az idő. Nagyon boldog vagyok itt, a világ legjobb klubjánál. Ez a munka a szenvedélyem. Remélem, hogy még legalább ugyanennyi ideig ülhetek a Real Madrid kispadján.” (nevet)

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK