Álvaro Jiménez: Madridban más a filozófia, mint a többi csapatnál

A Real Madrid utánpótlásának korábbi és a Getafe jelenlegi játékosával készített interjút az AS.

Tizennégy évesen csatlakoztál a La Fábricához, most nyáron azonban végleg távoztál a Getaféhoz.
Örülök, hogy sikerült egy első osztályú csapatba igazolnom. A másodosztályban sokkal agresszívebben játszanak a csapatok, szorosabb emberfogást követve. Szélsőként számomra fontos a szabadság és a terület, így itt jobban tudom kamatoztatni a képességeimet.

Már a 2016/17-es szezont is kölcsönben töltötted. Megváltoztatott ez a „kaland”?
Nem. Ugyanaz az ember vagyok, aki régebben is.

Elhagytad Madridot…
Córdoba városából jöttem ide annak idején, és az összes korosztályos csapatot végigjártam. Már az első napomon is tisztában voltam azzal, hogy egy hatalmas kihívás elé nézek. Voltak rosszabb napjaim is, de összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy a Real Madridhoz szerződtem. Büszke vagyok arra, hogy volt erőm nem feladni.

Álvaro Jiménez

Kik voltak a legközelebbi barátaid?
Marcos Llorentével és Borja Mayorallal különösen jó kapcsolatom volt, de rengeteg nevet fel tudnék sorolni.

Mi a titka annak, hogy ennyi tehetséget ont ki magából a La Fábrica?
Madridban más a filozófia, mint a többi csapatnál. Ha sztárként tekintesz magadra, akkor semmit sem fogsz tanulni. Itt mindenki kivételes labdarúgó, különösen az első csapatnál. Számomra ez a hét év olyan volt, mint egy tábor, csak éppen nem tizenöt napig tartott, hanem egy fél életig… legalábbis így érzem.

Hogyan igazoltak le?
Egy napon a bácsikám és az édesapám öt csapat ajánlatával állított haza. Amikor megláttam a Madridot, már tudtam, hogy hová fogok szerződni. Korábban tettem egy ígéretet a nagyapámnak, hogy egyszer a Real Madrid játékosa leszek. Nagyon boldog voltam, hogy sikerült valóra váltani az álmomat. Később egy kicsit szerényebbé váltam, és azzal is megelégedtem, hogy egy első osztályú együttesben fogok játszani. És itt vagyok…

Korábban Zidane irányítása alatt dolgoztál a Castillában. Milyen volt?
Zidane egy nagyszerű edző. Minden játékosával közeli kapcsolatot ápolt, mindig szívélyesen viselkedett velünk. Az irányítása alatt rengeteg önbizalmat halmoztam fel, ezért természetesen nagyon hálás vagyok neki. Azt akarta, hogy minden nap maradjak ott edzés után, és gyakoroljam a centerezést. Akkor ez komoly tehernek tűnt, de visszagondolva nagyon sokat segített a fejlődésemben.

Miben kellene még fejlődnöd?
Talán a gólerősség terén.

Mit gondolsz, lehetséges a Real Madrid legyőzése?
Mi egy család vagyunk. Mindent beleadunk a mérkőzéseinken, egészen a legvégsőkig. Nem tudom, hogyan alakul majd a mérkőzés, de szeretnénk megnehezíteni a dolgukat.

Elképzelted már, ahogy gólt szerzel a nevelőegyesületed ellen?
Minden játékos arra vágyik, hogy játsszon és betaláljon a Real Madrid ellen. Nem tagadom, örülnék, ha egy harminc méterről szerzett góllal segíthetném a csapatomat. Vagy egy félpályással… (nevet)

Mit vársz a jövőtől?
Én a jelenben szeretek élni, az pedig csodálatos, mert sikerült megvalósítanom a gyerekkori álmaimat. A családom, akik rengeteg szenvedtek, most Messi és Cristiano Ronaldo ellen láthatnak futballozni… ez csodálatos.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…