Zidane: Lenyűgözött Cristiano és Bale teljesítménye

A Dortmund elleni, idegenbeli 3-1-es győzelmet követően a csapat trénere megosztotta gondolatait a média képviselőivel.

Gólszerzők: „A legfontosabb, hogy jól teljesítettünk és gólokat is szereztünk. Lenyűgözött Cristiano és Bale teljesítménye, nagyon jól olvasták a játékot. Jó eredménnyel térhetünk haza, pedig ez egy nagyon nehéz helyszín. Korábban soha nem nyertünk még itt, úgyhogy elmondhatjuk, hogy jelentős eredmény a mai. Az elsőtől az utolsó pillanatig nagyon jól teljesítettünk.”

A mérkőzés: „Jól irányítottuk a mérkőzést a pálya középső harmadában, különösen a nyomásgyakorlás tekintetében. A kulcs az volt, hogy ne engedjük a Dortmundnak a labda birtoklását. Az első félidőben mutatott teljesítményünk lenyűgöző volt. Ez egy nehéz helyszín, a Dortmund egy olyan csapat, amely rendkívül sok gondot képes okozni számunkra, de nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Igaz, hogy ez is ugyanolyan három pont, mint bármely másik, ugyanakkor egy olyan stadionban győzedelmeskedtünk, ahol erre még soha nem voltunk képesek. Ráadásul így már hat pontunk van a csoportban.”

Bale: „Remélem, hogy még sok, a maihoz hasonló fordulópont vár ránk. Gareth nagyon jó formában van. Begörcsölt ugyan a vádlija, de semmi komolyról nem beszélhetünk. Nagyon elégedett vagyok vele. Fantasztikus gólt szerzett, ezzel a meccsel elismerést váltott ki. Ha területet hagysz számára, akkor rettentően jó teljesítményre képes.”

Teljesítmény: „Már sok hasonló mérkőzést játszottunk más sorozatokban is. Vasárnap egy újabb meccs vár ránk, a célunk, hogy hazai pályán is ugyanígy teljesítsünk. A Bajnokok Ligája egy különleges sorozat, igaz, számunkra minden sorozat hasonló jelentőséggel bír. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, hiszen nem könnyű Dortmundban győzni. Nagy erőfeszítéseket tettünk, melyek ki is fizetődtek.”

Dortmund: „Nagyon nyitott mérkőzést játszottak, láthattuk, hogy több arculatuk is van. Nehéz így játszani a Real Madrid ellen, hiszen sokat birtokoltuk a labdát és mindig tudtuk, hogy mikor kell kontrákat indítani. Jól olvastuk a játékot.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Manchester City elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára. A keret Kapusok: Lunin, Kepa,…