Peter Bosz: Zidane érkezése óta öröm nézni a Real Madrid játékát

A ma esti találkozó előtt a dortmundiak vezetőedzője és középpályása is válaszolt a sajtó munkatársainak kérdéseire.

Peter Bosz

Komoly teszt: „Számomra nem teszt ez a mérkőzés. Jó formában vagyunk, egy rendkívüli ellenféllel nézünk szembe, örülök, hogy itt lehetünk.”

Spanyol csapatok szereplése Európában: „Az elmúlt időszakban ők domináltak Európában, főleg a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid. Nagyon magas szintet képviselnek. Nehéz megítélni, hogy hol tartanak a német csapatok, hiszen ez az első évem itt. Idén minden megváltozhat. A Bayern az elmúlt évek során a Bundesliga egy nagyszerű képviselője volt a BL-ben és mi is azzá válhatunk.”

Zidane Real Madridja: „Élvezettel nézem a Real Madrid játékát. Kiváló futballt játszanak olyan játékosokkal, akik technikai képzetsége egyedülálló. Zidane érkezőse óta így teljesítenek, öröm nézni.”

A Real Madrid és a sérülések: „Nem hiszem, hogy emiatt sebezhetőbbé válnak. Nekünk is vannak sérültjeink, mégis képesek vagyunk a saját játékunkat játszani. A Real Madrid kerete nagyon bő, a sérülések ellenére is képesek továbblépni.”

Aubameyang jó formában, míg a madridi támadók mélyponton: „Nem értek egyet ezzel. Cristiano Ronaldo nem játszott még túl sokat, de rendkívüli játékos, bármikor képes gólt szerezni. Ugyanez igaz a többi támadóra is. Nem hiszem, hogy óriási különbség lenne.”

Dan-Axel Zagadou tapasztalatlansága: „Felkészült a mérkőzésre, ezt már bizonyította a Bundesligában. Nagyon elégedett vagyok vele, hiszen nem az eredeti posztján szerepel, mégis nagyon jó teljesítményt nyújt. A csapat is a segítségére van. Szükségünk van rá abban a pozícióban. A kora ellenére kiválóan teljesít.”

Játékstílus megtartása a Real Madrid ellen: „Lehetséges ugyanabban a stílusban játszani, de akkor nagyon oda kell figyelnünk. Ha nem megfelelően rendeződünk, akkor bajba kerülhetünk. Minden ezen múlik…”

Mario Götze

Újra a Real Madrid ellen: „Játszottunk már a Real Madrid ellen, és mind nagyon jó mérkőzés volt. Örülünk, hogy újra szembe kell néznünk egymással. Jó találkozóra számítok hazai pályán.”

Kulcs a győzelemhez: „Jó kérdés… Ha tudnánk, akkor nagyon könnyű mérkőzésünk lenne. Nehéz meccsre számítunk. Tiszteljük az ellenfelünket, hiszen ők nyerték meg a sorozat legutóbbi két kiírását. Most azonban új idény kezdődött, jó pillanatokat élünk, mindent bele fogunk adni. Hiszünk magunkban.”

Bosz nyomást gyakorló taktikája: „Az egész csapat jól teljesít. Nem láttam még ilyet korábban, valóban egy előrelépésről beszélünk. Ez látható az eredményeinken, a szerzett gólokon. Jó ideológiát követünk, egy olyan játékstílust, amelybe jól illeszkedik az én stílusom. Elégedett vagyok.”

A stadion, mint pszichológiai fegyver: „Tudjuk, hogy jól teljesítünk hazai pályán, de pusztán ez nem fog segíteni rajtunk. Koncentráltan kell pályára lépnünk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK