Zidane: Talán nem érdemeltünk győzelmet, de vereséget sem

A csapat trénere, Zinédine Zidane értékelt a Real Betis elleni vereséget követően.

Kudarc: „Én úgy látom, hogy a labda egyszerűen nem akart bemenni a hálóba. 26 vagy 27 próbálkozásunk volt, de nem jártunk sikerrel. Ilyen a futball. Ez nem volt túlzottan jó teljesítmény, de rossznak sem nevezném. Ha sikerült volna betalálnunk, akkor mindenkinek más lenne a véleménye, pedig az nem befolyásolta volna a találkozó képét. Tavaly több olyan mérkőzést is megnyertünk, amelyen talán nem érdemeltünk győzelmet, most éppen az ellenkezője történt. Három hazai bajnoki ment le, két pontot gyűjtöttünk a lehetséges kilencből, de nyugodtnak kell maradnunk.”

Cserék: „Mindig a győzelem megszerzése a célom, ez nem fog változni.”

Kapott gól: „Nem hibáztatom a játékosaimat azért, mert győzni akartak. Nem voltunk elég éberek, de egy teljes játékidő után előfordul az ilyesmi.”

Különbségek otthon és idegenben: „Nem játszunk rosszul, egyszerűen csak nem sikerül gólt szereznünk. Persze, igaz, hogy idegenben általában könnyebben megy a góllövés, és jobban is futballozunk. Ezen mindenképpen változtatnunk kell.”

Pontkülönbség: „A La Liga egy nagyon hosszú versenysorozat, és alig néhány hete kezdődött el. Talán soknak tűnik a hétpontyi hátrány, de ez pillanatok alatt semmivé olvadhat. Most azon kell dolgoznunk, hogy ne veszítsünk pontokat a jövőben. Nem gondolom, hogy el kellene dobnunk magunktól az eddigi kemény munkát csak azért, mert most átlagosan játszottunk két vagy három meccsen. Én vagyok a vezetőedző, és én azt mondom, hogy nyugalomra van szükség.”

A meccs: „A második félidő elején nyújtottuk a legjobb teljesítményt. Több lehetőségünk is volt, de nem sikerült gólra váltanunk őket. Ezt követően már nem voltunk eléggé sikeréhesek. Ez a pontvesztés természetesen okoz némi problémákat, de nem aggódom. Az előző bajnokinkon remekül játszottunk, és pontosan ez lesz a célunk a következőn is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK