Zinédine Zidane: Kész van az új szerződésem, de ez nem jelent semmit

A Real Betis elleni bajnoki előtt a Real Madrid francia trénere megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, mely során beszélt a csapatra váró mérkőzésről, a sérültekről, valamint Cristiano Ronaldo visszatéréséről is.

Cristiano: „Nagyon örülünk, hogy visszatér. Remélem, hogy utoljára kellett nélkülöznöm őt. Nagyon boldognak tűnik, hiszen szeret játszani, szeret a csapattársaival lenni. Holnap visszatérhet a Santiago Bernabéuba, ennek pedig minden játékosunk örül. Úgy vélem, a statisztikák önmagukért beszélnek, ha Cristianóról van szó. Alig találni olyan játékost a földön, aki annyi gólt, annyi döntő fontosságú találatot szerezne, mint ő és Messi. Ez teszi őket különbözővé a többiektől. Nehéz lesz javítania az amúgy is lenyűgöző mutatóin, de nagyon ambiciózus, szóval nem lepne meg, ha sikerülne neki.”

A Betis elleni mérkőzés: „Ugyanazt a koncentrációt és intenzitást várom el a csapattól, mint amit az Anoetában láthattunk. A játékosok is szeretnék megismételni a hétvégi teljesítményt, szeretnének nagy intenzitással játszani az első perctől kezdve. Erre fogunk törekedni. Nagyon figyelmet kell fordítanunk a koncentrációra, hiszen ha megfelelően koncentrálunk, bármelyik csapat számára képesek vagyunk gondokat okozni. Az idény csak most kezdődött, tudom, hogy a Betis jó futballt játszik, a csapat megvalósítja az edző filozófiáját. Jó játékosok alkotják a keretüket, így nehéz mérkőzésre számítunk.”

Rúgott gólok sorozata: „Ez azt igazolja, hogy a csapat dolgozik. A győzelem érdekében mindig gólokat akarunk szerezni, ennek eredményeképp érhettük el ezt a fenomenális számot. Mindez a játékosok érdeme, remélhetőleg így folytatják majd. Amikor pályára lépünk, nem arra gondolunk, hogy 1-0-ra kell győznünk, hiszen az nagyon veszélyes lenne. Tudjuk, hogy bármikor képesek vagyunk gólt szerezni. Ez a tervünk holnapra is.”

Bale: „Ha van területe, akkor bármelyik csapatot képes elpusztítani a sebességének köszönhetően. Ezt láthattuk az Anoetában is. Technikailag is nagyon képzett, bármilyen helyzetben képes jól teljesíteni, nem csak akkor, amikor terület nyílik előtte. Jól bánik a labdával, nagy területet játszik be. Nagyon komplett játékos. Türelmesnek kell lennünk vele szemben, hiszen ha minden rendben van vele, akkor nagyon jól teljesít. Csak időre van szükség, lépésről lépésre láthatjuk majd a legjobb Bale-t.”

Füttyszó: „Nem tudom, miért fütyültek a szurkolók. Mindenkinek szólt a fütty, kivétel nélkül, de ez nem jelent problémát számunkra. Ez is része egy játékos pályafutásának, néha jót tesz, ha látod, hogy nem a legjobb tudásod szerint végzed a dolgodat. Bale esetében azonban nem ez a helyzet. A saját tapasztalatomat próbáltam megosztani, hiszen ha hallod a füttyszót, az arra sarkall, hogy jobban teljesíts a következő meccsen.”

Ceballos: „Több poszton is bevethető. Technikailag bármire képes a labdával, emellett pedig elég intelligens ahhoz, hogy a pálya bármely részén jó teljesítményt nyújtson. Tetszik a hozzáállása, passzol a játékrendszerünkhöz és a csapat dinamikájához. Eléggé a szezon elején tartunk, messze még a vége, a lényeg, hogy jól dolgozik. Legutóbb játszott egy keveset, de több lehetőséget is fog kapni a bizonyításra.”

Carvajal: „Nem aggódom, amiért ilyen sok percet töltött a pályán. Fizikálisan nagyon erős, sok meccset képes lejátszani, fáradhatatlan. Természetesen nem fog mindig játszani, mert az nem lehetséges. Majd meglátjuk, de jelenleg jó formában futballozik.”

Motiváció a bajnokságban: „A spanyol bajnokság a világ legnehezebb pontvadászata, ezért is értékelődik fel egy-egy győzelem. Emlékszem, mikor azt mondtam, hogy életem legboldogabb napja volt a bajnoki cím utáni reggel. A Bajnokok Ligája is fontos, de a játékosok tudják, hogy hétről hétre a bajnokságban kell bizonyítani, minden nap erre készülnek, ez a legbonyolultabb és a legcsodálatosabb benne.”

Szerződéshosszabbítás: „Jól érzem magam a Real Madridnál. Az új szerződés már kész van, de ez nem jelent semmit. Csak a következő napra gondolok, nem tervezek ennél tovább.”

Meggyőző teljesítmény idegenben: „Nem tudok erre magyarázattal szolgálni. Ha hazai pályán pontokat veszítünk, de idegenben megnyerjük a mérkőzéseket és elhódítjuk a bajnoki trófeát, nem leszek bosszús. Bármikor aláírnám ezt.”

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK