Zidane: Nagyon magas szinten futballoztunk

Zinédine Zidane vezetőedző tartott sajtótájékoztatót a Real Sociedad fölött aratott siker után.

Értékelés: „Már a legelső pillanattól kezdve jól játszottunk. Egy olyan stadionba jöttünk, ahol nagyon nehéz sikereket elérni, de mi hagyhattuk el győztesen a pályát. A csapatnak volt tartása, és nagyon magas szinten futballoztunk, főleg az első játékrészben. Bale és Borja góljai jelentették a különbséget, de a győzelemből az egész csapat kivette a részét.”

„73 mérkőzés óta folyamatosan betalálunk, ezért a játékosokat illeti meg a gratuláció. Ők vannak ott a pályán, ők futnak, ők küzdenek és ők lőnek gólokat. Biztos vagyok benne, hogy nem fogunk ennyinél megállni, de a legfontosabb számomra nem a világrekord beállítása, hanem a három pont.”

Bale: „Nagyszerű meccsen van túl, és ezt nem csak a találata mondatja velem. Örülök, hogy gólt szerzett, mert a lelkének szüksége volt erre. Nem volt egyszerű kiviteleznie ezt az akciót, hiszen közel 70 métert kellett futnia a lövés előtt. Örülök a sikereinek. Nincs a legjobb formájában, de egy olyan Gareth-et láthatnak a szurkolók, aki kis lépésenként éri el a csúcsformáját. Tudom, hogy ennél sokkal jobb teljesítményre is képes. Türelmesnek kell lennünk. Ne felejtsük el, hogy a védekezésből is kivette a részét, nagyon keményen dolgozott. A gólja őt is boldoggá tette, mert ezzel komoly teher került le a válláról.”

Mayoral: „A szezon során neki is fontos szerepet szánok. Ma bebizonyította, hogy nem véletlenül van a Real Madrid játékosai között. A gólját leszámítva is remekül futballozott.”

Döntetlenek: „Sok gondunk volt a Levante ellen, ahogyan az APOEL elleni meccs első félidejében is. Ezeket leszámítva elégedett vagyok a játékosaimmal és az általuk elvégzett munkával. A mai mérkőzés előtt a Real Madrid egy eléggé szokatlan pozícióban volt, de sikerült megtalálnunk a győzelemhez vezető utat. Ez mindennél fontosabb, de szerdán ismét bizonyítanunk kell.”

Teljesítmény: „Hogy ez lett volna a legjobb teljesítmény a szezon eddigi részében? Talán igen, leszámítva a Manchester United elleni meccsünket, ahol fantasztikusan játszottunk. Elégedett vagyok a látottakkal, ezen az úton kell folytatnunk.”

Motiváció: „Kemény szezon áll előttünk, és az sem könnyíti meg a helyzetünket, hogy már számtalan trófeát nyert ez a csapat az elmúlt években. Ugyanakkor ki szeretném hangsúlyozni, hogy továbbra is éhesek vagyunk a sikerekre. Tudtuk, hogy ma kiváló teljesítményre lesz szükség tőlünk, és ezt sikerült is megvalósítanunk. Most már egy sokkal előkelőbb helyet foglalunk el a tabellán. Egyetlen sikeres csapat sincsen könnyű helyzetben: a játékosoknak folyamatosan új motivációt és célokat kell találnia, közben pedig a bajnokság összes csapata az ő legyőzésükről álmodik, ennek megfelelően pedig nagyon motiváltan lépnek pályára.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK