Zidane: Többet várok Bale-től, de nem aggódom

Zinédine Zidane vezetőedző tartotta meg a Real Sociedad elleni bajnoki összecsapást megelőző sajtótájékoztatóját

A mérkőzés: „Egyértelműen a győzelem céljával utazunk San Sebastiánba. Nagyon fontos mérkőzés áll előttünk, de az elképzeléseink nem változtak a közelmúltban elért döntetlenek vagy a Real Sociedad kiváló szezonkezdése miatt.”

Sérültek: „Kroos nem lesz velünk, ahogy Vallejo sem. Apróbb fájdalmaik voltak, nem szeretnénk kockáztatni. Hogy aggódok-e a keretem miatt? Lehetetlent kívánnék azzal, hogy egyetlen játékosomat se kelljen soha nélkülöznöm eltiltás vagy sérülés miatt. Ez elkerülhetetlen, és az a feladatom, hogy megtaláljam a megoldást. Már eldöntöttem, hogy milyen felállásban lép pályára holnap a csapatom. Türelemre van szükség, és azt se felejtsük el, hogy az összes hiányzó ellenére még mindig egy nagyon erős kezdőcsapatot tudunk kiállítani.”

Cristiano: „Ez az utolsó mérkőzés, ahol nélkülöznöm kell őt. Nem tagadom, szükségünk van rá, de ha esetleg nem áll rendelkezésre, akkor is képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani. Ez a fantasztikus keretnek köszönhető. Bízom a játékosaimban, ez mindennél fontosabb. Cristiano eltiltásában azért van valami pozitívum is, mert így legalább kipihentebben várhatja az idény további részét.” (nevet)

Bale: „Ahogy elmondtam néhány nappal ezelőtt, Gareth napról napra jobb formában van. Időre van szüksége. Nem lenne tisztességes dolog egyetlen játékostól várni a megváltást. A csapatnak kell megteremtenie a különbséget, nem Bale-nek egyedül. Hogy képes-e megbirkózni a nyomással? Engem csak az érdekel, hogy megfelelően motivált legyen. Szívesebben beszélek arról, amit a pályán csinál. Ha holnap lő két gólt, akkor a kritikák is elhalkulnak majd. Többet várok Bale-től, de nem aggódom a helyzete miatt. Bízom benne.”

Ceballos: „Ő is ott lesz az utazókeretben. Minden játékosomnak azt szoktam mondani, hogy várjanak türelemmel, mert mindannyian meg fogják kapni a lehetőséget. Úgy látom, hogy Dani kiválóan teljesít az edzéseken, és készen áll a játékra. Azt nem árulom el, hogy pályára fog-e lépni holnap, de ha igen, akkor élni fog a lehetőséggel.”

Szurkolók: „A szurkolóinktól is ezt kérem: türelmet. A nagy dolgok megvalósításához sok időre van szükség. Elfogadjuk a kritikákat, de úgy gondolom, hogy nagyon magas szinten teljesítettünk a Manchester United és a Barça ellen. Már két trófeát nyertünk az idény során. A Santos gólrekordja? Jó lenne megdönteni, de vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is.”

Illarramendi: „Mindannyian tudjuk, hogy a Real Madrid játékosain hatalmas a nyomás, de szerintem Illarra jól teljesített, amikor itt volt. Talán valóban többet vártunk tőle, de a mostani formája igazolja, hogy ő egy fantasztikus játékos.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…