Isco: Mindig is Madridban akartam sikeres lenni

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Isco is szerződést hosszabbított a klubbal. A spanyol középpályás 2022-ig írt alá, és a média szerint évi nettó 6 millió eurót fog keresni.

Hosszabbítás: „Nagyon boldog vagyok, hogy a továbbiakban is a világ legnagyobb csapatát képviselhetem a pályán. Tizenegy címet nyertem négy szezon alatt, ez fantasztikus, de ez a csapat sosem elégszik meg a sikerekkel, mindig többet akar.”

„Hogy miért tartott ilyen sokáig a bejelentés? Nincsen különösebb oka. Akár már tavaly is meghosszabbíthattam volna a kontraktusomat, de én inkább a futballra szerettem volna koncentrálni.”

Fejlődés: „Valóban, úgy érzem, hogy az elmúlt két esztendőben különösen sokat fejlődtem mint játékos. Ebben kulcsfontosságú szerepe volt Zidane-nak. Most közelebb játszom az ellenfél kapujához, mint korábban, aminek köszönhetően sokkal többször tudok gólt szerezni. Megvolt bennem a szükséges türelem, mert számomra mindig is egyértelmű volt a cél: sikeresnek lenni a Real Madridban. Úgy érzem, hogy kifizetődött a türelmem.”

Barcelona: „Sosem igazolnék Barcelonába. Ahogy mondtam, mindig is egyértelmű ambíciókkal rendelkeztem. Voltak nehéz pillanataim itt, de pontosan ebből kifolyólag tudom igazán megbecsülni a jelenlegi sikereket. Háromszoros Bajnokok Ligája-győztes játékosnak mondhatom magamat, de tovább szeretném halmozni a trófeákat és a sikereket.”

BBC: „Nincs bennem irigység. A Real Madrid keretét a világ legjobb futballistái alkotják. Egyesek többet szerepelnek a címlapokon másoknál, de mindannyian nagyon fontosnak érezzük magunkat.”

Ajánlatok: „Sosem ültem tárgyalóasztalhoz egyetlen másik csapattal sem. Amikor a Málaga játékosa voltam, akkor eldöntöttem, hogy abban a csapatban akarok sikeres lenni, amely a legtöbbet fizeti értem. Ez a Real Madrid lett.”

„Korábban azt mondtam, hogy nem vagyok biztos a maradásomban, ez így történt, nem lenne értelme letagadni. Az ember sok dolgot vesz fontolóra élete során, de más dolog elgondolkozni valamin, és más dolog meg is tenni azt.”

Fontosság: „Hogy kulcsjátékosa vagyok-e a Real Madridnak és a válogatottnak is? Talán igen, de nem pihenhetek. Ha nem teljesítek a jövőben, akkor el fogom veszíteni a csapaton belüli pozíciómat.”

A legjobb emlék: „Talán a Tizedik megnyerése. Egyetlen trófeára sem vágytam jobban.”

Szurkolói kritikák: „Nincs jogom ítéletet mondani a szurkolók fölött. Ha két jó mérkőzésed van, akkor kikiáltanak a világ legjobbjának, aztán egyetlen rossz teljesítmény után már az eladásodat követeli. Ilyen a Real Madrid, hatalmasak az elvárások. A játékosoknak az a dolga, hogy folyamatosan jó teljesítményt nyújtsanak, és megkedveltessék magukat az emberekkel.”

Zidane: „Sokkal nagyobb önbizalommal rendelkezem az érkezése óta, mint korábban. Mindig bizalmat mutatott felém, és azt hangsúlyozta, hogy fontos vagyok. Ismeri a játékstílusomat, és tudja, hogyan hozhatja ki belőlem a legjobbat. Ezért is engedte meg, hogy közelebb játsszak a kapuhoz.”

Visszavonulás: „Hogy Madridból fogok-e visszavonulni? Elhamarkodott lenne ilyen kijelentést tenni, de az biztos, hogy még nagyon sok évig szeretnék itt maradni.”

Real Madrid: „Ez a futballtörténelem legnagyobb klubja, egyben pedig minden labdarúgó álma. Nagyon szerencsés vagyok, hogy itt lehetek. Nehéz lenne szavakban kifejezni, hogy mit jelent ez a klub számomra. Az ittlétemnek köszönhetően számtalan gyerekkori álmom vált valóra, amelyek közül talán a válogatottbeli szereplés a legfontosabb.”

Forrás: realmadrid.com; as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK