Zidane: Könnyen lehet, hogy Asensio helyettesíti majd Cristianót

A csapat vezetőedzője, Zinédine Zidane nyilatkozott a Levante elleni összecsapást megelőzően.

FIFA-vírus: „Jobb lenne, ha minden játékosom tökéletesen kipihent állapotban várná a holnap összecsapást, de ilyen a futball. A Real Madrid keretét fantasztikus játékosok alkotják, így nem meglepő, hogy a legtöbbre közülük a nemzeti csapatokban is számítanak. Nagyon jó hír, hogy nem történt komoly sérülés a válogatott szünet alatt. Ceballosnak voltak fájdalmai, de semmi komoly, hamarosan ő is velünk lesz. Akik Madridban maradtak, azok remek munkát végeztek. Egy edző mindig örül az ilyen fejleményeknek.”

Játékvezetők: „Egyetértek az elnök úr szavaival. Az élet és a futball minden területén lehetséges a fejlődés, így a játékvezetői tevékenységén is. Követtem el hibákat, de többször nem fog előfordulni, hogy nyilvánosan kritizálom a bírókat. Az ő helyzetük sem könnyű. A legjobb szakemberek is követnek el hibákat, ez elkerülhetetlen, de a javulást kell kitűznünk célul.”

Füttyszó: „Ha engem kérdeznek, én azt mondanám a közönségnek, hogy mindig álljanak a csapat és a játékosok mögé. Ugyanakkor gondoljunk bele abba is, hogy a szurkolóknak minden mérkőzés megtekintéséért fizetnie kell. Ha pénzt áldoznak a csapatukra, akkor joguk van elmondani a véleményüket. Természetesen nem szeretem a füttyszót, mert a játékosaim akkor is a maximumra törekednek, amikor éppen nem megy olyan jól a játék. A lelátón ülők is tudják ezt, de néha megesik az ilyesmi. Ilyen a futball. Bale? Senki sem boldog, ha kritikát kap, de én úgy látom, hogy jól érzi magát a csapatnál. Nagyszerű teljesítményt fog nyújtani ebben az évben.”

Theo Hernández: „Nagyon elégedettek vagyunk vele. Már majdnem 2 hónapja van velünk, és abszolút készen áll a játékra. Azt még nem döntöttem el, hogy holnap pályára fog-e lépni. 23 játékosom van, akik mindannyian játéklehetőségre éhesek.”

Keret: „Komoly játékosmozgás történt a nyár folyamán. Alapvetően szerettük volna elkerülni ezt, de ez egyben egy lehetőség is a fejlődésre. Ne felejtsük el, hogy nagyon sokat fiatalodott a csapat. A jövő már itt van, az orrunk előtt. Szerintem az elnök úr is ezért mondta, hogy az idei keret jobb, mint a tavalyi. Ami engem illet, nagyon elégedett vagyok az irányításom alatt dolgozó labdarúgókkal. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz a szezon során, mert a Real Madrid ellen mindenki győzni akar, de mi is hasonló ambíciókkal rendelkezünk.”

„Továbbra is azt mondom, hogy nincs A és B csapat. Számomra az a legfontosabb, hogy mindenki fontosnak érezze magát. Meggyőződésem, hogy ez a szemlélet vezetett a sikerekhez.”

A Barcelona kiválása a spanyol bajnokságból: „Sem magánemberként, sem exfutballistaként, sem a Real Madrid vezetőedzőjeként nem tudom elképzelni a La Ligát a Barça nélkül. A katalán függetlenség egy nagyon bonyolult kérdés. Vannak, akik támogatják, és vannak ellenzői is. Én csak azt tudom, hogy ez a lépés hatalmas csapás lenne a spanyol futball számára.”

Cristiano: „Már nagyon várja a szerdai összecsapást a Bajnokok Ligájában. Megviseli őt, hogy csupán a lelátóról figyelheti a csapatát. Remek teljesítményt nyújtott a portugál válogatottban, és biztos vagyok benne, hogy a Real Madridban is ezt fogja tenni. Mindannyian örülünk, hogy hamarosan visszatérhet.”

Az átigazolási időszak lerövidítése: „Jó kezdeményezésnek gondolom a Premier League csapatai által elfogadott szabályt. Az emberek többsége úgy gondolja, hogy a transzferidőszakoknak még a szezon kezdete előtt véget kell érnie. A csapatok keretének nem lenne szabad megváltoznia, ha már elkezdődött az idény.”

Asensio: „Ahogy már számtalanszor elmondtam, nem lep meg a teljesítménye. Fantasztikus alapokkal rendelkezik, de nyugalomra van szüksége a megfelelő fejlődéshez. Megvan benne a türelem és az alázat, hogy a világ legjobbjainak egyike legyen. Hogy ő fogja-e helyettesíteni Cristianót a Levante ellen? Könnyen megtörténhet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…