Eljött az idő, hogy Isco kirobbanthatatlan legyen a kezdőcsapatból?

Elég régóta, de legalább négy éve visszatérő kérdés, hogy miért nem kap több lehetőséget Isco. Mára ez a meglátás annyiban módosult: miért nem kezdőjátékos Isco? Kivárta a sorát, bizonyított, talán itt az ideje, hogy más koptassa gyakrabban a cserepadot...

Isco négy éve van Madridban, de ez lehet az első szezonja, hogy stabilan a kezdőcsapat tagja. Senki sem tudhatja előre, hogyan gondolkodik Zidane, megadja-e a lehetőséget neki folyamatosan, hiszen Gareth Bale-nek és Marco Asensionak is nagy esélye van a kezdőcsapatba kerülésre. Az kijelenhető azonban – mindenféle elfogultság nélkül -, Isco megérdemelné a kezdőtagságot.

Isco with Marcelo

Abban mindenki egyetért, hogy Isco minden évben kulcsembere volt a csapatnak. Bár Beníteznél és Zidane edzősködésének első hónapjaiban nem sok jóra számíthatott a középpályás, érdemeit már korábban bizonyította. Gondoljunk csak az első szezonjára és a Bajnokok Ligája döntőjére. Az ő pályára küldésével változott meg a csapat játéka – persze Marcelo érdemeit sem szabad elfelejteni. Emellett a 2014-es Király-kupa döntőjében is kulcsszerepet játszott a Barcelona ellen, ezt a csapattársak is megerősítették. Egy olyan tapasztalt játékos, mint Xabi Alonso sem tudta elrejteni nemtetsző érzelmeit, amikor Ancelotti lecserélte Iscót. Ez a két mérkőzés bebizonyítótta Isco rátermettségét, ennek ellenére 80 millió euróért érkezett James Rodríguez – a spanyol pedig kiszorult a csapatból. Ettől függetlenül továbbra is megkapta Isco a játékperceket, de az egyértelmű volt, hogy nem a kezdőtizenegy tagja.

Isco újabb kivirágzása a 2016/2017-es szezon második felében történt. Nélküle biztosan nem sikerült volna a duplázás. Teljesítményének köszönhetően Bale helyett a kezdőcsapat tagja volt a Bajnokok Ligájra döntőjében – igaz, az is lehetséges, hogy a walesi apróbb sérülése is közbeszólt. A Real Madrid egy fontos játékosát veszítette el, amikor Bale megsérült, de ha a szívünkre teszük a kezünket, tudjuk, hogy egy áldás is volt egyben, mert Isco végre megmutathatta a benne rejlő potenciált.

Isco

A mostani szezonban pedig biztos, hogy Isco és Asensio is dörömbölni fog a kezdőcsapat ajtaján. Ennek a két játékosnak talán az egész szezonban együtt kellene játszania, de minden bizonnyal egyikük a padon lesz, amikor Bale, Benzema és Cristiano is egészséges. Asensio még nagyon fiatal, rengeteg lehetősége lesz még a játékra, a fejlődésre, ő egy szezont még eltölthet a kispadon. De Isco nem, ő már rég bizonyított.

Forrás: managingmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK