Rodriguinho hihetetlen történe

Cristiano Ronaldo hazánkban is jótékonykodott: több fiatalnak szerzett életre szóló élményeket egy-egy képpel, vagy a szerelésének odaajándékozásával. Nemcsak ők örülhettek azonban az elmúlt napokban, hanem egy 13 éves brazil srác is, aki nem mindennapi történetével hívta fel magára a portugál szupersztár figyelmét.

Ritka, hogy a futballisták amiatt kapnak igazán nagy elismerést, ahogyan a szurkolóikkal viselkednek. Az sem túl gyakori, hogy a világ elitjébe tartozó játékosok felfigyelnek egy-egy fiatal gyerekre, aki nehéz körülmények között hajtja a fejét álomra nap mint nap. Itt van azonban Rodriguinho megható története, aki nemrég példaképe, Cristiano Ronaldo szemébe nézhetett, nem mindennapi módon.

A brazil kisfiú még csak 13 éves, mégis egyedülálló személyiséggel rendelkezik. Nagyon szegény családban látta meg a napvilágot, a családnak ráadásul nem csak az anyagi problémákkal kell megküzdenie: Rodriguinho húga ugyanis egy veleszületett betegség miatt különleges figyelmet igényen minden egyes nap.

A család a körülmények áldozataként meglehetősen nehéz anyagi helyzetbe került, melynek eredményeképp a 13 éves fiú úgy döntött, lemond minden szabadidejéről, hogy pénzt szerezhessen családja számára. Rodriguinho utcai árusként kezdett el dolgozni annak érdekében, hogy húga megkaphassa a szükséges gondoskodást.

Az ilyen történetek mindig megérintik az embereket. Így történhetett meg az, hogy a „Hora do Faro” brazil televíziós műsor keretein belül a kisfiú megkapta tettéért a lehető legnagyobb elismerést, amiről csak álmodhatott. Tudni kell, hogy Rodriguinho legnagyobb példaképe nem más, mint a Real Madrid első számú sztárja, Cristiano Ronaldo. A portugál aranylabdás vette a fáradságot, és egy személyre szóló videó-üzenetet küldött a hős kisfiúnak, melyben biztosította őt támogatásáról. A videót a műsor keretein belül mutattak meg Rodriguinhónak, aki nem tudta visszatartani könnyeit, amikor meghallotta bálványa neki címzett üzenetét.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK