Eden Hazard: Jelenleg a Real Madrid a világ legjobb csapata

Eden Hazard-ral a MARCA beszélgetett egy mélyebb hangvételű interjú során, melynek fő témáját ugyan nem a Real Madrid szolgáltatta, a felek azonban érintették a királyi gárdát is. Mi az interjú ezen részeit közöljük most.

A Chelsea az elmúlt három év során kétszer nyerte meg a Premier League-et, a Real Madrid pedig négy év alatt háromszor győzedelmeskedett a Bajnokok Ligájában. Mit gondolsz, ők lesznek a Chelsea legkeményebb ellenfelei Európában?
Nos, úgy vélem, jelenleg a Real Madrid a világ legjobb csapata. Mindent megnyertek már, emellett jó játékosaik vannak, és van egy nagyszerű edzőjük. A Bajnokok Ligáját nagyon nehéz megnyerni, hasonlít a Premier League-hez, hiszen az induló csapatok bármelyike diadalmaskodhat. Sosem tudni, mi történik majd.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi 2008 óta dominálnak az Aranylabda-szavazáson. Mit gondolsz, a nyomdokaikba léphetsz a jövőben?
Miért ne? Nem ezért játszom ugyan, hiszen az elsődleges célom, hogy jól érezzem magam a pályán. Ugyanakkor egy ilyen trófea elhódítása boldoggá tenne engem és a családomat is. Ettől függetlenül jelenleg nem ez a legfőbb célom.

Mi a véleményed eddig Álvaro Moratáról?
Nem játszottam még vele, de nagyon várom már. Még mindig nagyon fiatal, pedig már rengeteg címet nyert a Juventusszal és a Real Madriddal is, úgyhogy nagy tapasztalattal rendelkezik. Ilyen játékosokra van szükségünk, akik sok gólt tudnak szerezni. Örülünk az érkezésének, ő egy jó srác, nagyon bőbeszédű, még angolul is. Alig várom, hogy együtt játszhassunk.

Élő szerződésed van a klubbal, és jól is érzed magad a Chelsea csapatánál, de szeretnél egy nap a La Ligában játszani?
Jelen pillanatban jól érzem magam Angliában. Európa egyik legjobb csapatának a játékosa vagyok, de igen, a La Liga különleges. Miért is ne? Egyelőre azonban maradok Angliában.

Azért választottad a 10-es mezszámot, mert Zidane is ebben kezdte a Bordeaux csapatában. Mi az, amire a leginkább felnézel vele kapcsolatban?
Mindent megnyert, játékosként és edzőként is, ez pedig nagyon különleges. Mindenki tudja, hogy milyen játékos volt. Amikor a labdarúgásra gondolunk, rögtön eszünkbe jut Zidane is, hiszen a pályán mindenre képes volt. Még ma is nagyszerű dolgokat visz véghez, a pálya mellől. Varázslatos, nagyon örülök, hogy láthatom az oldalvonal mellett.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK