Zidane: Benzema? Az a fontos, hogy voltak helyzetei

A Real Madrid vezetőedzője osztotta meg gondolatait a Valencia elleni döntetlent követően.

Értékelés: „Nem lehetek elégedett egy döntetlennel, de kiváló teljesítményt nyújtottunk. Többet érdemeltünk, de ilyen a futball: nem kerülhetsz ki mindig győztesként a nehéz helyzetekből. Két pontot veszítettünk ma, de büszke vagyok a játékosaimra.”

„A futball legnehezebb része az, hogy gólszerzési lehetőségeket alakítsunk ki. Ma nagyon sokszor megtettük ezt, legalább 7-8 alkalommal. Megnyerhettük volna a mérkőzést, de nem sikerült. Továbbra is keményen fogunk dolgozni, a figyelmünk középpontjába pedig a soron következő összecsapás kerül majd. Most ideje pihenni, habár néhányan hamarosan elutaznak a nemzeti csapatukhoz.”

Döntetlen: „A La Liga egy nagyon hosszú versenysorozat, rengeteg mérkőzéssel. Elkerülhetetlen, hogy pontokat veszítsünk. Ma egy nagyon szervezett együttes ellen játszottunk, de így is sikerült bevennünk a kapujukat, ráadásul kétszer is. Nem kényelmesedtünk el, szó sincs ilyesmiről. Ugyanazzal a mentalitással léptünk pályára, mint eddig. Nem szabad messzemenő következtetéseket levonni ebből az eredményből. Ahogy mondtam, a szezon nagyon hosszú, és nem fogjuk megnyerni az összes mérkőzésünket. A játékkép biztató volt, ez nagyon fontos.”

Asensio: „Rendkívül elégedett vagyok a teljesítményével, de egyáltalán nem lepődtem meg rajta. Nagyszerűen játszott, két gólt is szerzett, de csapatszinten is elégedett vagyok a játékosaimmal. Nem szeretek kiemelni egy-egy egyéni teljesítményt, mert ennél sokkal fontosabbnak tartom azt, amit kollektív szinten csináltunk. Persze, bízom abban, hogy Asensio továbbra is ilyen szintű játékot fog nyújtani, és sok gólt szerez még a Real Madrid a színeiben. Elképesztően tehetséges, fiatal játékos, akiért megőrülnek a szurkolók. Hatalmas fejlődésen ment keresztül, és ez azt mutatja, hogy jó döntés volt leszerződtetni őt.”

Benzema: „A szurkolók azt tesznek, amit csak akarnak. Számomra az a fontos, hogy Karimnak megvoltak a helyzetei. Nem szerzett gólt, de ez nem számít. Ilyen a futball. Néha nem minden alakul a legjobban, de pontosan az ilyen szituációkban van szükség a legnagyobb türelemre. Nem aggódunk a szurkolók véleménye miatt, mert tudjuk, hogy ők a következő találkozón is itt lesznek, és buzdítanak minket.”

Bale: „Gareth egy kulcsjátékos. Neki is voltak gólszerzési lehetőségei, de nem sikerült betalálnia. Keményen dolgozunk majd, hogy legközelebb máshogyan alakuljon. Számítunk rá, ahogy mindenki másra is a csapatból. Nincs okom, hogy kritizáljam a játékosaimat. Éppen ellenkezőleg, nagyon elégedett vagyok velük.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK