Reakciók a „H” csoportra

Számos játékos és szakember mondta el rövid véleményét a Bajnokok Ligája „H” csoportjának erőviszonyaival és esélyesével kapcsolatban.

Emilio Butragueño
Csoport:
„A Borussia Dortmundot már jól ismerjük. Akármikor játszottunk ellenük, nehéz dolgunk volt. A Tottenham egy rendkívül erős csapat, az APOEL pedig bárki dolgát megnehezítheti hazai pályán. Ezek a klubok egyáltalán nem könnyű ellenfelek. Egy olyan sorozatról beszélünk, ahol mindenki a legjobb teljesítményre törekszik. Tőlünk is erre lesz szükség, ha tovább akarunk jutni a csoportból. Sok csapat esélyes a Bajnokok Ligája végső megnyerésére. Mi vagyunk az elmúlt két idény bajnokai, nagyszerű és győztes mentalitással rendelkező csapatunk van, ugyanakkor ez a versenysorozat azt követeli meg a játékosoktól, hogy újból és újból megdöntsék a saját korlátaikat. Ez rengeteg tényezőtől függ, de még csak gondolni sem fogunk arra, hogy nem jutunk tovább a csoportkörből, és remélhetőleg csoportelsőként várhatjuk majd az egyenes kieséses szakaszt.”

Cristiano: „Az elmúlt BL-szezonban nyújtott teljesítménye még a megszokottól is különlegesebb volt. Nem tudom, hogy volt-e már olyan játékos a futball történelmében, aki ilyen sok és ilyen magas szintet képviselő mérkőzésen volt képes megteremteni a különbséget, ráadásul szinte egymás után. Az eltiltása? Nem akarunk többet beszélni erről. Továbbra is úgy véljük, hogy eltúlzott büntetés született, és nagy veszteség a spanyol bajnokság, illetve az egész világ számára, hogy ilyen sokáig kell nélkülöznünk Ronaldo játékát. Ez minden.”

Pillanat: „A klub egy csodálatos időszaka ez, melyből előnyt kell kovácsolnunk az előttünk álló mérkőzéseken. Mindannyian tudjuk, hogy a futball világában nincsen előre lefutott mérkőzés. Három Bajnokok Ligáját nyertünk az elmúlt négy évben, ez egyedülálló. A játékosaink rengeteg embert tesznek boldoggá.”

Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója
Ellenfelek:
„Mit is mondhatnék? Rendkívül nehéz csoportba kerültünk, melynek a Real Madrid az egyértelmű esélyese. Úgy gondolom, hogy a második hely sorsa köztünk és a Tottenham között fog eldőlni.”

Sergio Ramos
„A csoportunk nehéz ellenfelekkel van tele, a mezőny pedig nagyon változatás. Az elmúlt évekhez képest sok az angol és a német csapat is. Most csak arra koncentrálunk, hogy jól szerepeljünk a csoportkörben, aztán pedig meglátjuk. Ahhoz, hogy megnyerd ezt a sorozatot, mindenre fel kell készülnöd.”

„Cristiano Ronaldo szerződéshosszabbítása? Madridban már hozzá vagyunk szokva az állandó pletykákhoz. Ahogy én látom, Cristiano nagyon boldog a Real Madridban, ahogy mindenki más is. Nem tudom, hogy van-e alapja a fizetési igényének megemelkedéséről szóló pletykáknak, de végső soron ez nem is számít. A világ legjobb játékosait meg kell fizetni.”

Peter Bosz, a Dortmund vezetőedzője
Reakció:
„A Real Madrid volt az első együttes, aki képes volt a címvédésre a Bajnokok Ligájában. Megnéztem a Barcelona elleni szuperkupa-meccseiket is, és be kell vallanom, hogy a létező legmagasabb szinten játszották a futballt. Számomra ez lesz az első fellépés a Santiago Bernabéu stadionban, ahogy a játékosaim nagy részének, de nem hinném, hogy elgyengít majd minket az ottani atmoszféra. A Tottenham is egy rendkívül erős együttes, a Feyenoord edzőjeként már találkoztam velük. És ott van még az APOEL Nikosia, amely csak még keményebbé teszi ezt a már így is nehéz  csoportot. Komoly kihívás, de nem ijedünk meg!”

Luka Modrić
Sorsolás: „A Borussia Dortmund egy rendkívül kemény ellenfél, ezt már megtapasztaltuk az előző idényekben. Aztán ott van a Tottenham is, ahol csodálatos éveket töltöttem el. Nagyon boldog vagyok, hogy találkozhatok néhány korábbi csapattársammal. Kár, hogy már nem a White Hart Lane stadionjában lesz a meccs, de a Wembley is fantasztikus atmoszférával rendelkezik. Az APOEL? Fantasztikus szurkolóik vannak. Téved, aki azt hiszi, hogy könnyű dolgunk lesz ellenük. Mindezek ellenére mi vagyunk a favoritok a csoport megnyerésére, a célunk pedig nyilvánvalóan a továbbjutás.”

Díj: „Nagyon boldog vagyok, hogy engem választottak az előző BL-idény legjobb középpályásának. Mindenkinek köszönöm, aki rám szavazott, és természetesen a csapattársaimat, edzőimet is megilleti a köszönet ezért az elismerésért, hiszen nélkülük biztosan nem állnék ma itt.”

Marcel Schmelzer
Vélemény:
„Nehéz dolgunk lesz, talán a miénk a legerősebb csapatokat felsorakoztató csoport. Bevallom, el akartam kerülni a Real Madridot. Az elmúlt években már így is rengetegszer kerültünk szembe egymással. A Tottenham elleni mérkőzés és a Wembely-beli játék biztosan nagyon izgalmas tapasztalat lesz mindannyiunk számára. Az APOEL jelenlétének is örülünk, mert egy eddig még ismeretlen csapattal van lehetőségünk találkozni, ráadásul egy távoli, érdekes országban.”

Iker Casillas
„A Real Madrid a világ legjobb csapata és egyben a Bajnokok Ligája legfőbb esélyese is. Nem kétséges, hogy ismét lehetséges a címvédés.”

Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund vezérigazgatója
„Nem is kérdés, hogy miénk a halálcsoport. Nem először fordul ez elő velünk, hiszen 2012-ben a Real Madrid és a Manchester City társaságában kezdtük meg a BL-szezont – és mégis továbbjutottunk! Hamarosan kezdünk. A hősök születéséhez nehéz körülményekre van szükség!”

Forrás: realmadrid.com; bvb.de
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Manchester City elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára. A keret Kapusok: Lunin, Kepa,…