Zidane: A legjobb ajándék, amit valaha kaptam? A fiaim

Zinédine Zidane is ott van a FIFA „The Best” díj jelöltjei között, méghozzá a legjobb férfi csapat edző kategóriájában, ennek kapcsán a szervezet hivatalos honlapja kérdezett tőle.

Legjobb futballhoz köthető tárgy

Zinédine Zidane: Cipők. A 2000-es Eb-döntőben… azaz inkább a 2006-os vb-döntőben hordottak.

Legjobb meccs valaha

Z.Z.: A 2002-es BL-döntő a Madriddal a Leverkusen ellen. De a marseille-i 3-3-ra végződő Franciaország-Norvégia meccset is mondhatnám. Az évre már nem emlékszem. (Minden bizonnyal az 1998-as meccsre gondol – a szerk.)

Zinédine Zidane

Legjobb francia játékos a történelemben

Z.Z.: Oh… Ez nem könnyű… Most nem jut eszembe egy név sem…

Legjobb tanács, amit valaha kaptál

Z.Z.: Talán az, amit édesapám mondott egyszer: „Dolgozz keményen.” Ez a legjobb, mert munka nélkül semmire sem jutunk. Egyszerűen semmink sem lesz, ha nem dolgozunk érte.

Zinédine Zidane

Legjobb ajándék

Z.Z.: Így hirtelen nehéz mondanom bármit is. A legjobb ajándék, amit valaha kaptam, talán a fiaim. Számomra ők a legjobb ajándék.

Legjobb világbajnoki meccs

Z.Z.: Nem tudom, hogy ez-e a legjobb. Talán a ’82-es francia-német. Igen, ’82-ben volt, tízéves voltam, ez az egyik első igazán emlékezetes vb-emlékem. De a legjobb? Nem tudom, nagyon sok van. ’86-ból is sok van, no, meg persze ott van a mi meccsünk ’96-ból… azaz ’98-ból. De az a francia-német, az nagyon emlékezetes számomra.

Forrás: fifa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK