Bale vagy Asensio: Küzdelem a kezdőcsapatba kerülésért

A mallorcai fiatal tehetség ragyogóan teljesít az előszezonban, melynek köszönhetően egyre nagyobb a nyomás a Bale–Benzema duón. Utóbbiak eddig meg sem tudták közelíteni csúcsformájukat. Persze a szezonkezdet még odébb van és az idény hosszú, mindenesetre nem lenne meglepő, ha Zidane Asensio mellett tenné le a voksát.

Látható teljesítménykülönbség

Marco Asensio láthatóan Zidane egyik kedvenc játékosa, ez az előszezon eddigi mérkőzésein is bebizonyosodott. Közben Gareth Bale három találkozón egyetlen gólt sem tudott szerezni, sőt, a Barcelona ellen az első félidőben ővé volt a legkevesebb labdaérintés. 

Asensio 10 nappal később csatlakozott a kerethet, mivel plusz pihenőt kapott az U21-es kötelességei miatt. Ennek ellenére 75 perc alatt sokkal jobb teljesítményre volt képes, mint a walesi 179 perc alatt. A Manchester City ellen Asensio ismét jó formát mutatott, kétszer is gól születhetett volna az átadásából, de Mayoral és Vallejo sem tudott élni a lehetőséggel. A Barcelona ellen pedig újból megmutatta, miért ő napjaink egyik legnagyobb tehetsége és miért is kellene őt játszatnia Zidane-nak az UEFA-szuperkupa-mérkőzésen. A második gól előtti elfutása, majd a befejezés még a csúcsformában lévő Bale is megirigyelte volna. 

Asensio

Él Zidane bizalmával

Asensio másik nagy erénye, hogy bármikor is kapott lehetőséget, mindig élt vele. Jó játékot mutatott kezdőként, felpörgette a csapatot csereként, ezért nem meglepő, hogy a francia vezetőedző nagyon megbízik benne. Végső soron ennek is volt köszönhető James távozása. Asensio tavaly tíz gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki, a vezetőség pedig a folyamatos fejlődését látva okkal remélheti, hogy az idei évben még eredményesebb lesz.

Miután a lengyelországi U21-es Európa-bajnokságon már bebizonyította rátermettségét és megmutatta a benne rejlő lehetőségeket, Asensio következő célja, hogy a Real Madridban is kiharcolja a kezdőtagságot. Ha mindez sikerül, nem lesz kérdés, hogy ott lesz-e a jövő évi világbajnokságon.

A spanyol már túl van élete legnehezebb szezonkezdetén, hiszen a 2016/17-es idény elején volt egymás után hat mérkőzés, amikor egyetlen percet sem játszott. Azóta mindenki láthatta, mekkora tehetséget tudhat a soraiban a Real Madrid, miközben lassan Zidane-nak is észre kell vennie, sokkal szebb és eredményesebb futballra képes a csapat, ha Asensio a pályán van. Ha pedig Bale és Benzema nem kapja össze magát, akkor ez a csere nem csak a szuperkupa-mérkőzésre szól, hanem a teljes előttünk álló szezonra.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK