Zidane: Az a fontos, hogy jó formában legyünk augusztus 8-ra

Zinédine Zidane adott interjút a Barcelona ellen elveszített felkészülési mérkőzést követően.

A találkozó értékelése: „Nagyon gyengén kezdtük az összecsapást. Hat vagy hét perc után már kétgólos előnyben volt a Barcelona, ez pedig kizárólag annak köszönhető, hogy a játékosaim nem koncentráltak eléggé. Nem szabad arra gondolnunk, hogy más áll a háttérben. Később sikerült megtalálni az egyensúlyt, elkezdtük a saját játékunkat játszani, és voltak jó periódusaink is, ugyanakkor összességében nem mondhatjuk, hogy jó teljesítményt nyújtottunk.”

„Nem az volt a célunk, hogy alárendelt szerepet játszunk. Jól akartunk futballozni. Néhány nap múlva újra összecsapunk majd a Barcelonával, de akkor már nem szabad ilyen rapszodikusan, ellentmondásosan játszanunk. Ma gyengén kezdtük a meccset, aztán feljavultunk, de a mérkőzés vége felé ismét túl sok labdát adtunk el, amely egyébként egyáltalán nem jellemző ránk.”

Munka: „Ez még csak az előszezon. Nem azokkal az eredményekkel zártuk a tornát, amelyekre előzetesen számítottunk, de ez nem változtat semmin. Csak az a fontos, hogy készen álljunk augusztus 8-ra. A mögöttünk álló három találkozón láttam nagyszerű dolgokat, és olyanokat is, melyek egyáltalán nem nyerték el a tetszésemet. Most türelemre és kemény munkára van szükség a szuperkupára való megfelelő felkészülés érdekében. Nem érzem rosszul magam a vereségek miatt. Természetesen nem szeretjük, ha legyőz minket az ellenfél, de most közel sem ez a legfontosabb. Tudom, hogy fejlődésre van szükség.”

Szurkolók: „Fantasztikus támogatást kaptunk a szurkolóktól, tíz pontot érdemelnek.”

UEFA-szuperkupa: „Nem fogjuk ellazsálni a felkészülést. Ez idáig nagyszerűen, terv szerint dolgoztunk. Most Chicagóba utazunk, ahol az utolsó barátságos mérkőzésünket fogjuk lejátszani. Utána pedig jön az UEFA-szuperkupa a Manchester United ellen. Talán nem ez volt a leglátványosabb az elmúlt találkozókon, de végrehajtottunk nagyszerű játékelemeket is. Persze, ha kizárólag a végeredményeket vizsgáljuk, akkor kiderül, hogy nem most vagyunk a legjobb formánkban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK