Ki az a Dani Ceballos?

Ha hinni lehet a híreknek, a spanyol játékos ma írja alá szerződését a Real Madriddal. A kontraktus 6 évre szól majd. A spanyol nevét hetek óta olvashatjuk az átigazolási pletykák között, ám mivel most már tényleg komolynak tűnik a dolog, így éreztük, itt az ideje bemutatni, ki is ő valójában.

Térlátás
Ez Ceballos egyik legnagyobb erénye. Pontosan ez az a tulajdonság, ami felkeltette Zinédine Zidane érdeklődését. A francia mester úgy tekint Ceballosra, mint Luka Modrić utódjára, hosszú távú helyettesére. Maga a játékos is elmondta egy 2017 márciusában készült interjúban, hogy a játékstílusa hasonlít a horvát máguséhoz. Lukita szeptemberben ünnepli 32. születésnapját, így Zidane szeretné, ha Cristianóhoz hasonló rotáción esne át a következő idényben. Azt mind tudjuk, hogy Modrić hiányában a Real Madridnak nem volt igazi játékmestere a 2016/17-es idényben. Ezt a problémát kétségkívül orvosolhatja a spanyol.

Varázslat
Ceballos neve összeforrt néhány varázslatos elemmel: kötények, lenyűgöző cselek… Minden egyes mérkőzésébe belevisz némi mágiát, azt pedig mind tudjuk, hogy a Bernabéu népe szereti az ilyen játékosokat. Ott, ahol az átlagos játékosok csak az ellenfél lábait látják, Ceballos megtalálja a rést. Neymar után ellene követték el a legtöbb szabálytalanságot a 2016/17-es idényben.

Utolsó passzok
Ceballos egyike azon keveseknek, akik számára egy assziszt ugyanakkora, vagy még nagyobb jelentőségű, mint a gól. Specialitása a védelem mögé bejátszott labda, az úgynevezett utolsó passz. Madridban olyan játékosok lesznek majd előtte Ronaldo, Benzema és Bale személyében, akik klinikai pontossággal fejeznek be, így jelenléte óriási fegyvertényt jelenthet a Real Madrid támadásai során.

Labdaszerzés
Jó hír, hogy Ceballos legalább annyira erős védekezésben, mint támadásban. Azt követően, hogy Víctor átvette a Betis irányítását, Dani meccsenként átlagosan tíz alkalommal szerzett labdát az ellenféltől. Óriási előrelépés volt ez a védőjátékát illetően, a fejlődést pedig annak köszönhette, hogy egy személyi edzővel csak ennek a területnek a fejlesztésén dolgoztak. Naponta végzett extra edzéseket képességei, illetve erőnléte javítása érdekében, a befektetett munka pedig lehetővé tette, hogy mind támadásban, mind védekezésben a legmagasabb szinten teljesíthessen 90 percen keresztül.

Passzok
Az U21-es Európa-bajnokságon született statisztikák több mint árulkodóak: Ceballos tudhatta maga mögött a harmadik legtöbb pontos passzt a tornán, mindezt úgy, hogy a harmadik csoportmeccsen pihentette őt edzője. 275 átadásából 240 talált csapattársat, ami 87%-os arányt jelent. A Real Madrid „B” csapata az előző idényben pontosan olyan játékosokra épült, akik gyorsan és pontosan járatják a labdát. Nos, Ceballos teljesen beleillik a modellbe.

Beilleszkedés
Egészen biztos, hogy nem lesz nehéz dolga a madridi öltözőben. Marco Asensio köztudottan közeli barátja, csakúgy, mint Jesús Vallejo, Marcos Llorente és Borja Mayoral, akik végig csapattársai voltak a válogatottakban. Adánnak köszönhetően személyesen ismeri ráadásul Sergio Ramost is.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK