Pérez: A Real Madrid szótárában nem létezik a “lehetetlen” szó

Tizenegyedik alkalommal osztottak diplomát a Real Madrid által támogatott madridi székhelyű Európa Egyetemen. A Santiago Bernabéuban rendezett eseményen többek között Florentino Pérez, a klub elnöke és Gianni Infantino, a FIFA első számú embere is beszédet mondott.

Rajtuk kívül jelen volt még Pedro López Jiménez, a Real Madrid harmadik számú elnökhelyettese és az egyetem Kormányzótanácsának elnöke; Miguel Gómez Navarro, az egyetem dékánja; Miguel Carmelo, az intézmény igazgatóságának elnöke; Emilio Butragueño, igazgatósági tag és a Real Madrid intézményi kapcsolatfelelőse; Conrado Briceño, az Európa Egyetem ügyvezető igazgatója; valamint Zvonimir Boban, a FIFA egyik főtitkárhelyettese is.

Florentino Pérez:

Beszéd a diplomás hallgatókhoz

„A Real Madrid egyik legnagyobb hajtóereje már a múltban is az volt, hogy sosem engedett teret az elkényelmesedésnek. Értékeink megkövetelik a kemény és áldozatos munkát, a folyamatos küzdést azért, hogy továbbra is a világ csúcsán legyünk. Büszkék vagyunk arra az 1428 hallgatóra, akik idén a mesterszakjaink egyikén tanultak, és arra a 49 különböző országból érkezett 426 hallgatóra is, akik itt ma megkapják diplomáikat. Mindent, amit itt elértünk, az örökös fejlődni vágyás szellemében értük el. Mert mi mindig is a tökéletességre törekszünk a „fair play” és a szolidaritás szellemében.”

Florentino Pérez

„Önök, akik most itt végzős hallgatók, örökös kapoccsal viseltetnek majd szívükben a Real Madrid iránt, és bárhová menjenek, úgy érzik majd, ide tartoznak, ezt a klubot képviselik. A Real Madrid által támogatott Európa Egyetem egy egész életre szóló kapcsot teremtett mindegyikőjükben. Olyan értékeket adtak át maguknak eme intézmény falai között, melyek reményeim szerint egész életükben elkísérik majd Önöket. Ezek az értékek tették a Real Madridot is egy világméretű, tiszteletreméltó, szeretett és csodált klubbá a világ szemében.”

Santiago Bernabéu

„Gratulálok sikeres diplomázásukhoz. Mától kezdve elméjükben és szívükben is a Real Madridot fogják magukkal vinni mindenhová. Menjenek és terjesszék a világban eme intézmény értékeit, és soha ne adják fel a harcot kitűzött céljaikért. A Real Madrid sohasem mondott le az álmairól, ne tegyék hát Önök se. Soha ne feledjék, hogy Önök mind egy olyan klubnak a tagjai, amelynek szótárában az a szó, hogy „lehetetlen” nem létezik.”

Köszönet a pártoló tagok irányába

„Rendkívüli megtiszteltetés mindannyiunk számára itt köszönteni Infantino urat, jelenléte emeli eseményünk tekintélyét, és felhívja a figyelmet arra, hogy milyen megható eseménynek lehetünk szemtanúi. Büszkeséggel tölt el a tudat, hogy a világ futballjának első számú vezetője megtisztel minket jelenlétével, és első kézből szeretné megtapasztalni a Real Madrid elkötelezettségét az oktatás irányába.”

Florentino Pérez, Gianni Infantino

Butragueño:

„Azért vagyunk itt, hogy elismerjük az Önök elkötelezettségét és erőfeszítéseit. Egyetemünk rendkívül sikeres intézményként működik ma is, és kétségbevonhatatlanul példaként szolgálhat bárki számára az oktatás világában. Három gondolatot szeretnék megosztani Önökkel: soha ne hagyják abba a tanulást, soha ne adják fel, kövessék az álmaikat és bízzanak magukban, és végül hagyják, hogy a miáltalunk átadott értékek vezéreljék Önöket életükben. Ha ezeket mind megfogadják, a jövőjük a saját kezükben lesz. Úgy érzem, Önök készen állnak erre, épp ezért a legjobbakat kívánom mindannyiuknak.”

Emilio Butragueno

Infantino:

„Ez egy feledhetetlen nap az Önök számára, hiszen életük egy új fejezetéhez értek. A labdarúgás történetének pedig nagyon sok fontos fejezete itt íródott. Ez egy varázslatos sport, az élet iskolája. A labdarúgáson keresztül megtanulsz nyerni, veszíteni, megtanulod, hogyan legyél csapatjátékos, hogyan tisztelj másokat… Soha ne adják fel, és mindig higgyenek magukban. Mostantól csak dolgozzanak keményen, legyenek büszkék magukra és élvezzék az életet.”

Gianni Infantino

Gómez Navarro:

„A Real Madrid klub és ez az egyetem a kiválóság és a kemény munka színhelyei, a tevékenységeink összetartó kapcsai. Mindkét intézmény azon munkálkodik, hogy lehetőséget teremtsen a világ bármely sarkából érkezőknek a kiteljesedésre, valamint hozzájáruljon társadalmunk fejlődéséhez. Őszinte hálát érzünk amiatt, hogy Önök ebbe az intézménybe vetették hitüket, hogy kalauzolja Önöket a tudás és a tanulás útján.”

Gianni Infantino, Florentino Pérez

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK