Florentino Pérez: Zidane az egyetlen, aki soha nem követelt több pénzt

A Real Madrid újra megválasztott elnöke az Onda Cero rádióműsorában adott interjút, melynek fő témáját Zinédine Zidane szolgáltatta.

Emlékszik még azokra, akik bolondnak tartották, amikor 18 hónapja úgy döntött, hogy Zinédine Zidane-t nevezi ki a csapat vezetőedzőjévé?
Normális, hogy az emberek megkérdőjelezték a tudását, hiszen azt megelőzően sosem irányított még felnőtt, első osztályú csapatot, alig volt tapasztalata. Jobban nyugtalanítottak azok, akik megpróbáltak ártani a klubnak, amikor leigazoltuk őt. Igaza volt, amikor az edzői pálya mellett döntött, azóta már bizonyította, hogy ő a legjobb.

Milyen szempont alapján esett rá a választás?
Nehéz átlátni, hogy valójában milyen is ez a klub. Ő öt évig a játékosunk volt, jól ismeri a Real Madridot, ez pedig megkönnyítette a dolgát. Tökéletesen képes azonosulni a klub értékeivel, egy felelősség- és tiszteletteljes személyiség. Ő volt a legjobb, akit választhattunk. Egy egyszerű döntés volt, ami nagy sikereket eredményezett.

Mikor lesz hivatalos az új szerződése?
A következő napok egyik legelső dolga lesz az új szerződésének véglegesítése.

Zidane nem aggódik túl sokat a szerződések és azok aláírása miatt. Vagy igen?
Mindig megbízik az emberek szavában, ahogy abban is, amit egymással megtárgyalunk. Ő az egyetlen játékos, aki soha nem követelt több pénzt. Megkérdeztem, hogy mennyit keresett a Juventusnál, elmondta, én pedig közöltem vele, hogy itt mennyit fog. Nem jelentett problémát.

Akkor mire van szüksége Zidane-nak?
Bizalomra. Teljesen azonosul a klubbal, így nem szoktunk a pénzről beszélni. Ha profi vagy, a Real Madrid meg fog fizetni.

Ő az egyetlen profi, akit nem érdekelnek a szerződések és a pénz?
Igen, és ez egyáltalán nem könnyű. Ő olyasvalaki, akit ez nem hoz lázba. Abban hisz, hogy a pénz az eredmények, valamint a jól végzett munka gyümölcse. Először is dolgozz keményen, aztán a pénz is jönni fog. Az ő esze nem a pénz körül forog.

Forrás: El Transistor
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK