Zidane: Cristiano is tudja, hogy szükség van a pihenésre

A közelgő Bajnokok Ligája-finálé apropójából az UEFA készített interjút a Real Madrid vezetőedzőjével.

A Real Madrid edzőjének lenni: „Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Ez nem egy könnyű munka, de felkészülten érkeztem meg a felnőtt csapathoz, hiszen előtte már három-négy évet töltöttem edzősködéssel. Nagyszerű szakmai stábunk van, de az eredményeink elsősorban a kitűnő játékosoknak köszönhetőek. Mindenki fontos része a csapatnak. Szeretem emlékeztetni a játékosaimat, hogy a legnehezebb feladat még előttünk áll, hiszen még nem nyertük meg a Bajnokok Ligáját. Ez nemcsak egy nehéz, hanem egy csodálatos feladat is.”

Cristiano: „Együtt hoztuk meg a döntést a pihenéseivel kapcsolatban. Cristiano okos ember, ő is tudja, hogy szükség van ezekre a szünetekre. A teste ennél többet is bírna, de egészségesen és csúcsformában akart belevágni a szezon utolsó szakaszába. Összességében úgy gondolom, hogy még így is rengeteg percet töltött a pályán. Most fantasztikus formában van. Ez a folyamat nemcsak a jelenlegi, hanem az előző szezonokat is magában foglalja. Ha korábban nem játszott volna 60-70 mérkőzést egy évben, akkor most talán egyáltalán nem lenne szüksége pihenésre.”

„Nehéz lenne szavakat találni, ha Cristiano teljesítményét akarjuk jellemezni. Ha pályára lép, akkor minden egyes alkalommal bizonyít, főként a gólszerzés terén. Több mint 400 találata van már a klub színeiben. Ezek elképesztő statisztikák. Ha Ronaldo a csapatodban van, akkor nem létezik lehetetlen.”

Az 1998-as döntő: „Én magam is részt vettem az 1998-as döntőn, ahol a Real Madrid a Juventusszal csapott össze. Akkor a vesztes oldalon játszottam. Az ilyen pillanatokban az ember szomorúságot és csalódottságot érez, de ezeket is meg kell tanulnod elfogadni, feldolgozni. Később éppen az akkori győztes Real Madridhoz csatlakoztam, és én is megnyertem velük ezt a sorozatot. Ez hatalmas boldogsággal tölt el.”

Allegri: „Megérdemli a sikereket. A világ legjobb edzői közé tartozik. Egy nagyszerű Juventust örökölt meg, de ő képes volt még tovább fejleszteni a csapatot. Nagyon tisztelem őt.”

Buffon: „Buffon egy született vezér. Kivételes játékos volt egész pályafutása alatt. A jelenlegi vagy korábbi csapattársairól mindig pozitívan nyilatkozik. Nagyszerű csapatkapitány és fantasztikus kapus.”

CSATLAKOZZ AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB MADRIDISTA MECCSNÉZÉSÉHEZ! ¡A POR LA DUODÉCIMA!

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK