Marco Asensio: Minden gólomat édesanyámnak ajánlom

A Real Madrid ifjú titánjával a Realmadrid TV riportere készített interjút. A középpályás mesélt gyerekkoráról, arról, hogy miként indult el a profivá válás útján, de elárulta azt is, hogy ki volt a példaképe.

Példakép: „Zidane volt a példaképem fiatalkoromban, volt is egy poszter róla a szobám falán. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy jelenleg az ő kezei alatt játszhatok, hiszen rengeteget tanulhatok tőle. Hihetetlen, hogy ő az edzőm.”

Gyerekkor: „A szüleim azt mondták, hogy édesapám választotta az első gyerekük nevét, édesanyám pedig a másodikét. Ő holland, és Marcónak nevezett el, Marco van Basten után. Gyerekként kaptam egy labdát, és emlékszem, rendszeresen fociztam, illetve más sportokat is űztem, igaz, a szüleim mindig is nagy hangsúlyt fektettek a tanulmányaimra is. Nem tudom, hogy miért, de egészen fiatal korom óta a Real Madrid sikereiért szorítottam, mindig is csodáltam ezt a klubot.”

Találkozás Florentinóval: „Szabadnapot kaptam, amit a családommal töltöttem. Lementünk a partra, ahol ott volt Florentino hajója is. Édesanyám felismerte őt, odahívta, így készíthettünk vele egy képet, illetve elmondta az elnök úrnak, hogy egy nap én is a Real Madridban fogok játszani. Az élet egy furcsa egybeesése mindaz, ami történt, Florentino pedig még mindig emlékszik erre a csodálatos anekdotára.”

Egy családtag elvesztése: „Édesanyám halálát nagyon nehéz volt feldolgozni. Nagyon szoros kapcsolat volt a családunk tagjai között, így édesapám, a testvérem és én egyedül maradtunk. Támogattuk egymást, segítettünk egymásnak, és még mindig nagyon közeli a kapcsolatunk. Mindig édesanyámnak ajánlom a góljaimat.”

Mallorca: „Az első hetem után azt mondták, hogy az első csapat tagjaival fogok edzeni. 17 éves voltam, óriási meglepetésként ért az egész. A tapasztaltabb játékosok sokat segítettek, hogy a csapat tagjának érezhessem magam. Nem számítottam arra, hogy játszani fogok, de az Aouate ellen a 86. percben pályára is léphettem. Csodálatos érzés volt, olyasvalami, amiről egész életemben álmodtam.”

A Real Madrid: „Télen az ügynököm megkeresett és elmondta, hogy a Real Madrid érdeklődik irántam. Több klub is megkeresett, elég gyorsan történt minden. Florentino felhívott egy mérkőzésünk előtt, hogy elmondja, a Real Madrid játékosa leszek. Minden egy napon történt: Madridba utaztunk, aláírtam a szerződésemet, ellátogattam a Bernabéuba és Valdebebasba, majd visszamentünk Mallorcára, hogy befejezhessem az idényt. Minden annyira gyorsan és hirtelen történt, de leírhatatlan örömöt éreztem.”

Espanyol: „Úgy döntöttek, hogy kölcsönbe kell mennem. Utólag úgy vélem, ez volt a legjobb döntés, hiszen nagyon fiatal voltam, játékra volt szükségem. Fantasztikus évet töltöttem az Espanyolnál, amely rendkívüli volt a fejlődésem szempontjából. Ott értem igazán labdarúgóvá.”

Visszatérés a Real Madridba: „Egy előszezoni ebédet követően az edzőnk, Zidane odahívott magához, hogy beszélgessünk. Elmondta, hogy szeretné, ha maradnék, és azt is elárulta, hogy kezdeni fogok az UEFA-szuperkupa döntőjében. Lehet ennél jobb kezdésről álmodni? A kezdőcsapat tagja voltam, nyertünk és gólt is lőttem. Aztán sikerült történelmet is írni, hiszen minden sorozatban gólt szereztem az első mérkőzésemen.”

Rafa Nadal: „Valóban igaz a történet, Rafa Nadal tényleg felhívta Florentinót, hogy biztos legyen benne, nem fogok eligazolni Madridból. Amikor bemutattak a Santiago Bernabéuban, az volt életem egyik legszebb napja.”

CSATLAKOZZ AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB MADRIDISTA MECCSNÉZÉSÉHEZ! ¡A POR LA DUODÉCIMA!

Forrás: realmadrid.com, marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK