Zinédine Zidane: Minden a nagyszerű játékosaimnak köszönhető

A bajnokság utolsó mérkőzése előtt Zizou megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyen szóba került az ellenfél formája, Cristiano Ronaldo és természetesen a bajnoki cím is.

Bajnoki cím: „A saját kezünkben van a sorsunk, ez pedig nagy jelentőséggel bír. Egy mérkőzés van hátra, most pontosan úgy dolgozunk, ahogy azt előzetesen elterveztük. Jó fizikai állapotban utazunk Málagára, most is, ahogy mindig, mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy megnyerjük a mérkőzést.”

Változtatás: „Nem fogunk változtatni semmin. A terv, hogy mindent beleadunk és megnyerjük a meccset. Ez a hozzáállás a klub DNS-ébe van kódolva. Meglátjuk, hogy mi történik. Egy dolog jár csak a fejünkben, az pedig a mérkőzés megnyerése. Jó mentális és fizikai állapotban vagyunk. Mindenki elutazik velünk holnap, hiszen minden játékosom ugyanolyan fontos. Készen kell állnunk a fennmaradó két mérkőzésre.”

A Málaga jó formája: „Nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen egy olyan csapat ellen lépünk pályára, akik az idény utolsó szakaszában fenomenálisan teljesítenek. Nem foglalkozunk a többi mérkőzéssel, csak a sajátunkkal, csak az érdekel, hogy mi mit csinálunk a pályán. Nehéz mérkőzésre számítok. A Málaga elért néhány igen jó eredményt a közelmúltban, nehezebb dolgunk lesz, mint szerdán volt. Tudtuk, hogy az utolsó három találkozónk nem lesz egyszerű.”

Megérdemelt bajnoki cím: „Sok olyan csapat van, amely megérdemli a címet, holnap majd meglátjuk, hogy végül ki szerzi meg. Nagyon jó munkát végeztünk eddig, harcban állunk a bajnoki címért és a Bajnokok Ligájáért is. Nagyszerűen teljesítettünk, de még semmit sem nyertünk.”

A bajnokság megnyerésének nehézségei: „Mind tudjuk, mennyire nehéz bajnokságot nyerni, hiszen 38 mérkőzést kell lejátszani, ami közel sem egyszerű. Minden héten, vagy minden harmadik nap meg kell mutatnunk, hogy mennyire is vágyunk a címre, és pontosan ez az, amit eddig tettünk. Nagyon keményen dolgoztunk, a játékosok fantasztikusak voltak minden egyes nap. Megérdemeljünk, hogy abban a pozícióban legyünk, ahol most vagyunk. Vezetjük a bajnokságot, most pedig be kell fejeznünk a munkát, pontot kell tennünk az i-re a ránk váró legnehezebb mérkőzésen. Szerettem volna, ha már korábban lezárjuk a kérdést, de ez a feladat nehézsége miatt nem volt lehetséges. Ez teszi annyira különlegessé a győzelmet. Mindannyian rendkívül motiváltak vagyunk, az utolsó percig nem fogunk kiengedni. Voltak gondjaink a Celta és a Sevilla ellen, de koncentrációval és kemény munkával győzelmeket lehet szerezni.”

A keret: „A csapat természete kulcsfontosságú az eredmények elérésében. Minden egyes játékosom – és ezt hangsúlyozom érkezésem óta – kiemelkedő. Mindannyian fantasztikusak, mind fontosnak érzik magukat. Néhányan több lehetőséghez jutottak, de ez mindig így lesz, minden csapatban. Mindannyian egyformán nagyszerűek, mindegyikük egyformán fontos szerepet játszik, különösen úgy, hogy háromnaponta pályára kell lépnünk egy 60 meccses idényben. A siker kulcsa a csapategységben rejlik. A játékosaim megérdemlik mindezt, hiszen hittek az elképzeléseimben az első naptól kezdve. Nagyszerű munkát végeztünk. Néha változtatnom kell a mérkőzések előtt és közben, de a játékosok briliánsan reagálnak erre. Minden nekik köszönhető.”

A La Liga és a Bajnokok Ligája megnyerésének nehézségei: „Mindkettőt nehéz megnyerni. A bajnokságon minden egyes nap dolgozunk. Nehéz, hiszen erre minden csapatnak esélye van a spanyol bajnokságban. Edzőként még nem nyertem meg a La Ligát. Most csak erre fókuszálunk. Nagyon keményen dolgoztunk, mindent bele fogunk adni, hogy megnyerhessük a holnapi meccset. Nagyon sok olyan ember van, aki nem szeretné, hogy a Real Madrid legyen a bajnok, de ez mindig így volt és így is lesz. Nem gond. Tudjuk, hogy hol tartunk, tudjuk, hogy nekünk kell megnyernünk a címeket a pályán, mindennapi kemény munkával, harccal, soha nem lógathatjuk az orrunkat. Ezt így fogjuk folytatni a jövőben is.”

Cristiano Ronaldo: „Fantasztikusan teljesít, nagyszerű formában van, csakúgy, mint a keret többi tagja. Nagyon boldog. Két meccsünk van hátra, mindannyian beleadunk majd mindent, hogy mindkettőt megnyerjük.”

A szezon értékelése: „Még nem gondolok erre, félek egy kicsit. Csak a holnapi meccsre koncentrálok, majd akkor értékelünk, ha vége az idénynek, ezt pedig közösen fogjuk megtenni: a klub, én, a játékosok, és valamennyien, akik itt vagyunk. Csak a holnapi meccsre szabad koncentrálnunk, nem rohanhatunk előre.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK