Nacho tökéletes szezonja

Kizárólag Zidane meggyőző erejének köszönhető, hogy a hátvéd nem távozott a nyár folyamán. Azóta azonban megváltozott valami...

A Tizenegyedik megnyerése után nagyon úgy tűnt, hogy Nacho elhagyja Madridot. A Roma mellett számos spanyol és angol csapat is érdeklődött a mindenhol bevethető hátvéd iránt. Négy szezon alatt sem sikerült bejátszania magát a blancók kezdőcsapatába, és annak ellenére, hogy az utánpótlásból érkezett, úgy tűnt, hogy ő a hátsó alakzat legsebezhetőbb pontja.

Ezekben az idényekben arra volt kárhoztatva, hogy Ramos, Pepe és Varane árnyékában éljen: a 2012/13-as szezonban 863 percet játszott, a 2013/14-esben 1368-at, a 2014/15-ös év során 1016 minutum jutott neki, tavaly pedig 1603 percet töltött a pályán. Azt se felejtsük el, hogy általában gyengébb ellenfelek ellen, könnyűnek ígérkező mérkőzéseken kapott játéklehetőséget. Néha a jobb oldalon, néha a bal oldalon, néha középen… világosan látszik, hogy Nacho abszolút peremembernek számított a védők között, játszatására pedig főként csak azért került sor, hogy a sorban előtte állók kivehessenek egy szabadnapot.

Idén azonban minden megváltozott. A La Fábrica egyik legfényesebben csillogó gyémántja eddig (a Celta Vigo elleni meccsig) 3199 játékpercet kapott Zidane mestertől. Ezzel ő a keret hetedik (!) legtöbbet foglalkoztatott játékosa, olyan nevek mögött, mint Cristiano Ronaldo, Toni Kroos, Sergio Ramos, Dani Carvajal, Marcelo vagy Keylor Navas. Felvetődik a kérdés, hogy ki játsszon Cardiffban: Nacho vagy Varane?

Nacho nagyszerű fizikai állapotban van, egyetlen komoly sérülése sem volt a szezonban (ahogy egész karrierjében sem), mindig megbízhatóan teljesített és a keret egyik leggyorsabb játékosa. Az utolsó kivételével ezek az állítások nem igazak Varane esetében. A személyes preferenciáktól függetlenül azt mindenkinek el kell ismernie, hogy Nacho élete legjobb szezonját futja.

„A szerencsejáték ezúttal jól végződött” – mondta Zidane a szezon elején, egy mérkőzés utáni interjújában.

Nemcsak játékpercekben, hanem felejthetetlen pillanatokban is bővelkedett ez az év Nacho számára. A Cultural Leonesa elleni Puskás-díjra jelölt találata, spanyol zászló-lengetés a Vicente Calderónban, két mérkőzés a Bayern München ellen, részvétel a klubvilágbajnokságon… a kérdés már csak az, hogy ez a nagyszerű teljesítmény vajon elegendő-e ahhoz, hogy Nacho hosszabb távon is alapemberré váljon a védelemben, megelőzve a nagyobb marketing értékkel bíró társait.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK