Morata: Sokat fizettem volna, hogy ne a Real Madrid ellen kelljen megrúgnom azt a gólt

A klub saját nevelésű támadója őszintén mesélt karrierjének kezdeti időszakáról, a BL-sikerekről és torinói kitérőéről is.

Gyermekkor: „Sokszor felejtettem el magammal vinni az iskolatáskámat vagy a könyveimet, mert mindig csak a labdán járt az eszem. Azóta imádom ezt a játékszert, hogy megtanultam járni. Nem érdekelt semmi más, mindig csak a lehetőségre vártam, hogy játszhassak. Gyakran maradtam fent késő éjszakáig, hogy meccseket nézzek. Még azokat a Bajnokok Ligája-összecsapásokat is végigültem, ahol hosszabbításra került sor. Senki sem tudott betuszkolni az ágyba.”

Egy karrier beindulása: „Az Atlético és a Real Madrid is megkereste az édesapámat, de ő azt mondta, hogy először a jegyeimen kell javítanom. Végül az Atletihez csatlakoztam, mert az edzőközpontjuk közelebb volt a házunkhoz. Ez egy olyan időszak kezdete volt, amikor nem tudtam élvezni a futballt. Elveszítettem a játék örömét. Rövidesen azon kezdtem gondolkozni, hogy otthagyom a futballt és elkezdek teniszezni. Azt gondoltam, hogy az jobban illik hozzám. Néhány edzés után kiderült, hogy nem igazán vagyok összhangban ezzel a sporttal. Túlságosan türelmetlen voltam.”

„Visszatértem a focihoz. Egy szerényebb madridi egyesületnél, a Zona Norténál álltam edzésbe. Ez a szezon kulcsfontosságú volt a későbbi életemet nézve, mert ekkor kezdtem el újra élvezni a futballt. Több gólt szereztem, mint bárki más a csapatból. Aztán jött a Getafe, végül pedig a Real Madrid. Valóra vált álomként éltem meg a pillanatot, amikor értesültem az érdeklődésükről. Ugyanakkor egy komoly döntést kellett meghoznom: tovább élvezem a gyerekkoromat és az amatőr sportot, vagy megpróbálok profi futballistává válni. Sok idő telt el az óta.”

Első előszezon a csapatnál: „Néhány órával az után, hogy megérkeztem Málagába, csörgött a telefonom. Véget ért a nyaralásom, ugyanis a klub azt akarta, hogy utazzak el a felnőtt csapat előszezonjára, az Egyesült Államokba. Hirtelen azt sem tudtam, hogy hol van az útlevelem. Nagyon ideges voltam, és tanácstalan. Sírtam az örömtől. Felültünk a legelső Madridba tartó vonatra. Ezek nagyon különleges emlékek. Ami az előszezont illeti… eléggé őrültre sikeredett, legalábbis az én szempontból. Az első mérkőzésünkön Ronaldo helyére álltam be csereként. Azt sem tudtam, hogy mi történik velem. Mindenki nagyon jól bánt velem, de sokszor mondták, hogy teljesen el vagyok varázsolva.”

„A túra alatt Casillas napokon keresztül sulykolta belém, hogy Mourinho valami nagyon fontos dolgot szeretne megbeszélni velem. Igazából nem értettem az egész helyzetet.  »Akkor meg mi a fenéért nem keres meg?« – ezt kérdeztem magamtól. Végül összeszedtem a bátorságom és rákérdeztem, de ő udvariasan elhajtott. Valójában semmi ilyesmiről nem volt szó, csak Iker viccelődött velem.”

Debütálás: „A legelső tétmérkőzésemet december 17-én játszottam, a Zaragoza ellen. Még három perc volt hátra a rendes játékidőből. Marcelo kirúgta a labdát, hogy beállhassak. Fantasztikus érzés pályára lépni a Real Madrid mezében. Öt nappal később, 22-én a Bernabéuban is bemutatkozhattam, ugyanis Mourinho bizalmat szavazott nekem a Levante elleni kupameccsünkön. Azon a találkozón majdnem sikerült egy gólt is szereznem. Nagyon szerettem volna betalálni.”

Tizedik: „A Bajnokok Ligája megnyerése egy elérhetetlennek tűnő álom minden fiatal játékos, és tulajdonképpen minden futballista számára. A La Décimát megelőzően a Real Madrid már hosszú ideje nem nyerte meg ezt a sorozatot, ezért ez a győzelem még a megszokottnál is nagyobb történelmi jelentőséggel bírt. Hátrányban voltunk, pályára léphettem és végül sikerült megfordítanunk. Fantasztikus érzés volt, hogy megtapasztalhattam mindezt. Egy este tele érzelmekkel.”

Juventus: „A Real Madrid a világ legjobb játékosait tudhatja magáénak. Az volt a távozásom indoka, hogy egy nap lehetőségem nyíljon a visszatérésre. Sérülést szenvedtem nem sokkal az új szerződésem aláírása után, így a teljes nyári alapozást ki kellett hagynom a csapattal. Nagyon nehéz időszak volt, de nem adtam fel. Elkezdtem olaszul tanulni, sok filmet néztem, olvastam. Erőfeszítéseket tettem a beilleszkedésem végett. Az idény végén bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhettünk. A dolgok nem is alakulhattak volna jobban. Úgy éreztem, hogy a szurkolók is szeretnek. A sors úgy hozta, hogy a Real Madriddal kerültünk össze a Bajnokok Ligájában. Szenvedtem emiatt, és utólag sok pénzt fizettem volna, hogy egy másik csapat ellen kelljen meglőnöm azt a bizonyos gólt. Még ma is úgy érzem, hogy adósa vagyok a klubnak és a Bernabéunak.”

Visszatérés a fővárosba: „A tavalyi nyár volt az utolsó lehetőségem a visszatérésre. Az Európa-bajnokságon voltam, amikor az ügynököm tájékoztatott, hogy a Real Madrid egy új szerződést kínál nekem. Éreztem, hogy nem arról van szó, hogy tovább akarnak értékesíteni egy másik csapatnak. Hittek bennem. Már hosszú ideje vártam erre a napra. A bemutatásomkor nem tudtam visszafogni az érzelmeimet…”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK