Cristiano Ronaldo: A csapatot illeti meg a dicséret

Számos madridi játékos mondta el véleményét az Atlético Madrid ellen kiharcolt győzelemről.

Cristiano Ronaldo
Értékelés:
„A csapat fantasztikus munkát végzett. Elképesztőek voltunk, mindenki tökéletesen végezte a dolgát. Nagyon boldog vagyok, hogy mesterhármast sikerült szereznem. Ezzel már négyszáz gólom van a Real Madrid kötelékében. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem engem, hanem a csapatot illeti meg a dicséret, mindenkit. Számunkra nagyon kedvező végeredmény született ma, de a visszavágón is magas fokú koncentrációra lesz szükség. Az Atlético egy nagyon erős csapat, nem véletlenül jutottak el idáig. Fel kell készülnünk a jövő szerdára.”

Fütyülés: „Ismételten arra kértem a szurkolóinkat, hogy ne fütyüljenek ki. Mindig arra törekszem, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam.”

Sergio Ramos
„Összességében fantasztikusan teljesítettünk. Egyetlen gólt sem kaptunk, ami nagyon fontos. A becserélt játékosok rengeteget segítettek a védekezésben, a nyomásgyakorlásban, illetve az ellentámadások megvalósításakor is. Ez azon mérkőzések egyike, ahol habár egy nagyon erős ellenféllel állsz szemben, de minden elképzelésed a megfelelő módon működik.”

„Hatalmas előny a Real Madrid számára, hogy itt van Cristiano. Rengeteget köszönhetünk a góljainak. Ahogy mondtam, nagyon fontos, hogy ma nem kaptunk egy gólt sem. Nagyon jó pozícióból várjuk a visszavágót. Két olyan csapat párharca ez, melyek nagyon jól ismerik egymást, ez pedig sokat segít a felkészülés során.”

Szurkolók: „A szurkolóink most is teljes mellszélességgel álltak ki mellettünk. Egy nagyszerű eredménnyel szerettük volna megköszönni a támogatásukat. Remélem, hogy sikerült boldoggá tennünk őket.”

Raphaël Varane
„Örülünk az eredménynek. Egyetlen gólt sem kaptunk, ez nagyon fontos az egyenes kieséses szakaszban. Mindenki keményen dolgozott, de Cristiano volt az, aki igazán kiemelkedett közülünk. Mindig megteremti a különbséget a nagy mérkőzéseken. Ezt a csatát megnyertük, de a háborút még nem, hiszen még van egy visszavágó. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, mert kulcsfontosságú szerepet játszottak a győzelem kiharcolásában. Erővel ruháztak fel minket, amikor arra volt szükségünk..”

Toni Kroos
„A várakozásinkat felülmúló eredmény született, ez nagyon jó. A csapat és a taktika nagyszerűen működött. Általában három középpályással játszunk, de most ott volt Isco is. A jelenlétének köszönhetően jobban tudtuk irányítani a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük a háromgólos győzelmet.”

Ronaldo: „Védekezhetsz jól, megnyerheted a párharcaidat a középpályán, de szükség van valakire, aki eldönti a meccset. Nagyszerű, hogy van egy olyan játékos a csapatban, mint Ronaldo.”

A csapat vezetőedzője is nyilatkozott a derbi után!

Marco Asensio
A mérkőzés:
„Komplett teljesítmény volt. A mérkőzés képét elnézve úgy vélem, hogy igazságos eredmény született. Örülünk a győzelemnek, de nem szabad félvállról vennünk a visszavágót.”

Cristiano: „Egyre jobb lesz, folyamatosan fejlődik. Mindig túlszárnyalja a vele szemben támasztott elvárásokat.”

Karim Benzema
A találkozó:
„Támadásban és védekezésben is nagyszerűen teljesítettünk, ráadásul egy kiváló ellenféllel szemben. Megnyertük a mérkőzést és egyetlen gólt sem kaptunk, ezek voltak az elsődleges céljaink, de ne felejtsük el, hogy a Bajnokok Ligájában nincsen könnyű visszavágó.”

Bajnokság: „Cristiano egy nagyszerű játékos, aki mindig igyekszik segíteni a csapatot. Most a La Liga felé kell fordítanunk a figyelmünket, hiszen szombaton a Granadával csapunk össze. Minden hátralévő bajnoki olyan, mint egy kupadöntő.”

Lucas Vázquez
A meccs:
„A csapat nagyon komolyan vette ezt a találkozót, hiszen mindannyian tisztában voltunk azzal, hogy mennyire fontos a mai nap. Örülünk a győzelemnek és a minden téren kiemelkedő játéknak. Úgy éreztük, hogy a szurkolók valódi kiegészítő emberként funkcionáltak ma. Ők voltak a tizenkettedik játékos. A visszavágón józan gondolkodásra és magas intenzitásra lesz szükség. Egyetlen lépésre vagyunk a döntőtől.”

Keylor Navas
„Jó hangulatban távozunk, hiszen a csapat a játék minden elemében jól teljesített. Nyugodtnak kell maradnunk, mert még mindig nem értük el a célunkat. A visszavágón is hasonló intenzitással kell majd játszanunk.”

Nulla kapott gól: „Örülök, hogy a csapat segítségére lehettem, de az ilyen eredmények eléréséhez mindenkire szükség van. A mérkőzés egyik célja az volt, hogy egyetlen gólt sem kapjunk. Ez különösen fontos egy kétmérkőzéses párharcon. Legközelebb mi fogunk a Calderónba utazni. Ott is szeretnénk gólokat szerezni. A cél a döntőbe jutás.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK