Nyolc döntő faktor

A Marca szedte össze az apróságokat, melyek döntően befolyásolhatjátok az Atlético Madrid elleni BL-párharc odavágóját.

A szélsőhátvédek
Néhányan talán Filipe Luíst tartják a világ legjobb balhátvédjének (nem is alaptalanul!), de kár lenne tagadni, hogy összességében a királyiak állnak jobban a szélsőhátvédek tekintetében. Dani Carvajal és Marcelo együtt már 21 gólpassznál jár a szezonban, ami kiugró adatnak számít Európa topcsapatainak körében. Az is nagyon lényeges, hogy Simeone összes jobbhátvédje kidőlt: Juanfran, Šime Vrsaljko és az eredetileg középhátvédként szereplő José Giménez sem áll majd az argentin mester rendelkezésére a párharc első meccsén.

Oblak kontra Navas
A statisztikák szerint hatalmas különbség leledzik a két hálóőr között. Oblak átlagosan 0,61 gólt kap mérkőzésenként, míg Costa Rica-i társa 1,28-t. A differencia szinte megdöbbentő, na persze ez az adat nem kizárólag a kapusuk teljesítményét szemlélteti.

Hanyagság a védelemben
Nincs mit szépíteni ezen, a Real Madrid lényegében mindig kap legalább egy gólt. A szezon eddigi 53 mérkőzéséből mindössze 10 alkalommal sikerült megakadályozni az ellenfelet a gólszerzésben, ez pedig mindenképpen az Atleti malmára hajthatja a vizet. Azt se felejtsük el, hogy Pepe, aki az elmúlt időszakban talán a Madrid legstabilabb védője, biztosan nem áll majd Zidane rendelkezésére. Egyik mérkőzésen sem.

Gólszerzők csatája
Karim Benzema nincs túlzottan jó sorozatban, de Cristiano negyeddöntőben mutatott formája nagy mértékű bizakodásra adhat okot. A portugál zseni öt gólt szerzett két mérkőzésen, a világ egyik legerősebb csapata ellen, mindazonáltal nem igazán lehet kijelenteni, hogy a Real Madrid gólzsákját egyedül ő képes kiszakítani. Az is pozitív előjel lehet, hogy a blancók már sorozatban 58 mérkőzésen képesek legalább egyszer bevenni ellenfelük hálóját. Az Atlético oldaláról Antoine Griezmann és Kevin Gameiro a két fő gólfelelős. Várhatóan ők lesznek majd a 4-4-2-es formáció csatárduója.

Dominancia a levegőben
Diego Simeone együttese általában uralja a levegőt, de a két madridi csapat összecsapásakor nem ők számítanak a fejpárbajok esélyeseinek. A királyi gárda rendkívül sok olyan játékossal (Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Álvaro Morata és Casemiro) rendelkezik, akik bármikor képesek veszélyt jelenti az ellenfél kapujára, fejpárbajaikat pedig általában nagy százalékkal nyerik meg. A Real Madrid 38, az Atlético pedig 18 fejesgólt szerzett a jelenlegi idényben, a különbség tehát egyértelmű. Godínéknak nem lesz könnyű dolga.

Ki pótolja Bale-t?
Sokak örülhetnek, hogy Zidane ezúttal biztosan nem nyúl a BBC-hez, hiszen a trió egyik tagja sérüléssel küzd. A kérdés csak az, hogy ki pótolja a hiányzó walesi szupersztárt. A spanyol média Iscót tartja a legvalószínűbb jelöltnek, de az egyre jobban teljesítő Asensio és a remek hetet záró James Rodríguez szereplése sem zárható ki. A már jól megszokott „gálacsapat” másik öt tagja (Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Luka Modrić, Toni Kroos és Casemiro) biztosan a kezdőtizenegyben kap majd helyet, míg az Atletinél a Gabi-Koke-Saúl hármas fogja alkotni a középpálya magját.

Casemiro meggondolatlansága
Diego Simeone is tisztában van azzal, hogy Casemiro a tűzzel játszik, szinte minden mérkőzésen. A madridista szurkolóknak egy szavuk sem lehetett volna, ha a brazil tank a kiállítás sorsára jut a Bayern München elleni visszavágón, a Barcelona elleni bajnokin, vagy éppen a csapat legutóbbi, Valencia elleni találkozóján. Ha az Atleti támadóinak már az első félidőben sikerül besárgítaniuk Casemirót, akkor azzal komoly problémákat okozhatnak a Real Madrid kiegyensúlyozottan működő gépezetében.

Carrasco állapota
A belga válogatott futballista enyhébb kulcscsontsérülést szenvedett a Villarreal elleni bajnokin. A korábbi hírek fényében szinte biztos hiányzóként lehetett számolni vele, de az Atlético vasárnapi tréningjén már teljes értékű edzésmunkát végzett, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy végül mégis pályára lép. Esetleges szereplése egyáltalán nem elhanyagolható tényező, hiszen Griezmann mellett ő a matracosok legveszélyesebb támadója, ahogy azt már a milánói BL-döntőn is bizonyította.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK