Casemiro: A pályán kívül olyan szeretnék lenni, mint Marcelo

A Real Madrid hivatalos honlapja nemcsak az Iscóval készült interjút közölte, hanem közzé tettek egy, a csapat brazil középpályával, Casemiróval való beszélgetést is, aki szintén felidézte emlékeit.

Közeledik az Atlético Madrid elleni elődöntő, és nem lehet megkerülni a sorozat 2016-os döntőjét. Milyen emlékeket őrzöl arról a mérkőzésről?
Pályafutásom legfontosabb címéről van szó, hiszen úgy éreztem, én is szerepet játszottam a győzelemben. Nem tudom szavakba önteni, de annyit elmondhatok, hogy minden meccs egy teljesen új történetet jelent. Tudjuk, hogy mennyire erős csapat az Atlético. Nagyon kemény párharc lesz, hiszen jó futballt játszanak, ehhez pedig minőségi játékosaik vannak. Ha nem tévedek, az elmúlt négy elődöntőből három alkalommal ők is ott voltak, így hatalmas tiszteletet érdemelnek. Szerényen, alázattal telve kell nekivágnunk a csatának. Az első, hazai pályán játszott mérkőzés nagy fontossággal bír, jó eredményt kell elérnünk. Nagyszerű párharc lesz, amelyen rendkívül nehéz játszani.  

Szívesebben játszanál egy olyan csapat ellen, amely kevésbé ismeri a Real Madridot, vagy ez a párosítás valójában kedvező, tudván, hogy ti is nagyon jól ismeritek az Atléticót?
Amikor a Bayern, az Atlético vagy a Juventus ellen játszol, a mai technológia mellett lehetőséged van arra, hogy felkészülj az ellenfél játékosaiból, a stílusukból. Az Atlético ellen teljesen más pályára lépni, hiszen ez egy derbi, amely többféle hatást von magával. A játékosok számára azonban olyan meccs kell, hogy legyen, mint az összes többi.

 A Real Madrid jobban teljesített a kieséses szakaszban a Bayern és a Napoli ellen, mint a csoportkörben, ahol szenvedett a Dortmund és a Legia ellenében is. Mit gondolsz, ennek mi az oka?
Ami a kieséses szakaszt illeti, a szurkolók számlájára írnám. Ők teremtették meg a különbséget a Napoli elleni hazai mérkőzésen, illetve később, a Bayern ellen Münchenben és Madridban egyaránt. Úgy vélem, a szurkolók lenyűgözőek voltak. Megérdemlik, hogy beszéljünk róluk. Mindig ott vannak a stadionban, de sokkal inkább érzed a támogatásukat a Bajnokok Ligája küzdelmei során. Rendkívüli erőt jelentenek ezeken a döntő fontosságú mérkőzéseken.

Milyen élményt jelentenek ezek az esték a Bajnokok Ligjában a játékosok számára, és milyen érzéssel tölt el titeket a szurkolók fogadtatása, amikor megérkeztek a stadionhoz a csapatbusszal?
Arra szeretném kérni a szurkolóinkat, hogy az Atlético elleni mérkőzésre készülve is gyakorolják ezt a hagyományt, hiszen érezzük, hogy velünk vannak, már a mérkőzés kezdete előtt is. A fogadtatásuk energiát ad számunkra, inspirál minket. Extra löketet jelent, ha látod, hogy a szurkolók szenvedéllyel támogatnak, éljeneznek, amikor a csapatbusz megérkezik a Bernabéuhoz.

A Real Madridnál értékelik a védőmunkád, de képes vagy olyan gólokra is, mint amilyet a Napoli ellen szereztél. Mi jelenti számodra a legnagyobb élvezetet?
A középpályán komplett, összetett játékosokra van szükség. Nem lehetsz ott csak azért, hogy rombolj, építened is kell a játékot, képesnek kell lenned hosszú átadásokra és lövő pozícióba is kell kerülnöd. A középpálya a csapat szíve, így folyamatosan fejlődnöd kell, ráadásul minden téren, nem koncentrálhatsz csak egyetlen dologra. Ha egy csapatnak jó a középpályája, akkor maga a csapat is jó, ezért próbálok folyamatosan javulni, fejlődni.

Milyen érzés együtt dolgozni Zinédine Zidane-nal, az edzővel, aki játékosként világszerte elismert sztár volt?
Ő nem csak sztár volt, hanem a példaképem is. Egy játékos, akit mindig elismertem. Leültem a televízió elé, mert látni akartam, ahogy játszik. Amikor Ancelotti segédje volt a Real Madridnál, akkor számunkra sokkal inkább volt barát, mint edző. Most némileg más a helyzet, hiszen ő a vezetőedzőnk, ám így is rendkívül tiszteletteljes, és most is barátként tekint ránk. Játékosként szerzett tapasztalatának köszönhetően tudja, hogy hogyan gondolkodunk. Az egyik legjobb dolog, ami őt jellemzi, az a pályán kívüli viselkedése. Nagyon jól bánik a játékosaival.

Marcelóról is szeretnélek kérdezni. Mit jelent számodra egy honfitárs a klubnál? Ő is nagyon fiatalon érkezett a Real Madridhoz.
Nem sokan tudják, de már Madridba érkezésem előtt is ismertem őt a válogatottból. Amikor megérkeztem, ő volt az egyik, aki segített nekem a beilleszkedésben, már akkor is, amikor a Castillában játszottam. Nagyon sokan tanultam tőle. Egyszerűen szeretem Marcelót. Ha a futballistáról kérdezel, akkor azt mondhatom, hogy ő a világ legjobb balhátvédje, egy játékos, aki lenyűgöző minőséget képvisel, aki minden egyes edzésen képes meglepni. Ugyanakkor el kell ismerni őt emberként is. Rengeteg tanáccsal lát el, a pályán kívül megpróbálom utánozni őt, hiszen számára mindig a Real Madrid áll a középpontban. Nem véletlenül van itt tíz éve.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK