Hugo Sánchez: A Real Madrid a világ legjobb klubja

A Real Madrid legendás játékosa, Hugo Sánchez a ma esti El Clásico előtt beszélgetett a Marca újságírójával.

Melyik volt a legszebb gólja az El Clásicókon?

Igazából Zubizarreta ideális ellenfél volt nekem. Sok gólt szereztem a Bernabéuban a Barcelona ellen, ráadásul a Nou Campban is sikerült kétszer betalálnom a szuperkupában. A gól, amit a legjobban kedvelek, egy Gordillo beadásból fejelt találat. Emlékszem, hogy sáros volt a pálya, és különleges módon ünnepeltem. A szaltóm magasabbra és szebbre sikeredett, mint általában, még az öklömet is jobban összeszorítottam. A szurkolóknak a mai napig az erről az ünneplésről készült képet adom ajándékba.

Ki volt a legkeményebb védő, aki ellen pályára lépett az El Clásicókon?

Migueli és Alexanco magasak és erősek voltak, erős személyiséggel társítva. Ők büntettek. De a legerősebb és leggonoszabb a brazil Aloisio volt a kupadöntőben, Valladolidban. Toshack mindig azt mondta, hogy sose hagyjam el a biztonsági zónámat, a tizenhatoson belüli területet. De egyszer megtettem. Kimentem a szélre egy labdáért, ő pedig bevetette magát és eltalálta a sípcsontomat és a szárkapocscsontomat. Szerencsére láttam, hogy jön, és felugrottam. Ennek eredményeként az egész hátát végigkarcolták a stoplisaim. Ő felugrott és vitatkozott, de én csak magamat védtem. Ahogy mindig.

Hugo Sánchez

Ha a Barcelona veszít, kudarc lesz az idényük?

Ha a Real nyer, a Barcelona búcsút inthet a bajnoki címnek, az európai porond nélkül pedig úgy gondolom, hogy igen, kudarc lenne számukra. A nagy csapatoknak a befektetéseik és az emberállományuk miatt vagy a bajnokságot vagy a BL-t meg kell nyerniük.

Kit hozna a Barcelonából a Real Madridba? És a másik irányba?

Nem szeretek feltevésekbe bocsátkozni. Ha Messit a Madridba, Ronaldót pedig a Barcelonába tesszük? Elég morbid feltételezés… Inkább nem válaszolnék.

Melyik nagy klasszikus összecsapáson játszott volna még szívesen pályafutása során?

100%-ig elégedett vagyok azokkal, amiken pályára léphettem. Ezek között sok Madrid – Barcelona összecsapás volt, amelyek a világ legjobbjai. Persze vannak még ehhez hasonló nagy meccsek, mint a madridi derbik, vagy a Barcelona – Atlético, amelyeken szintén játszottam. Maxikóban játszhattam az ország legfontosabb meccsén, az América – Chivas összecsapáson. Emellett ott voltam a fővárosi klasszikusokon, a Pumas – América, vagy a Cruz Azul – Pumas meccseken is. Örülök, hogy átélhettem ezeket, de azzal, hogy játszottam Madridban, ami a világ legjobb klubja, nincs hiányérzetem.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK