A Clásico lázában – Szurkolótáborok egymás közt

A világ minden szegletében hatalmas várakozás és esélylatolgatás előzi meg a két spanyol gigász összecsapását, a mindenki által El Clásico néven ismert szuperrangadót. Emberek milliói ülnek le a televíziók elé arra a pár órára, csak hogy a világ legjobb játékosait láthassák egymás ellen futballozni. A két klub Magyarországon is rengeteg szurkolóval rendelkezik, egyesületünk pedig úgy gondolja, hogy alapvető fontosságú a táborok közötti jó viszony, az egymás iránti tisztelet fenntartása. És mi lehet erre jobb eszköz, mint maga a foci?

Talán senkinek sem ismeretlen jelenség, hogy vannak, akik nem saját csapatuk buzdításával, hanem az ellenfél szurkolótáborának irányába célzott káromkodással vagy éppen vandálkodással vezetik le a mérkőzés előtt és közben felgyülemlett feszültséget. A legrosszabb eset, amikor két ilyen szurkolótábor összetalálkozik egymással…

Ennek ellenpéldájaként szeretnénk megmutatni, hogy még nem halt ki a Földön a kölcsönös tisztelet egymás, illetve az ellenfél csapata iránt. Nem is kell messzire mennünk ehhez, kis hazánkban is igen népes szurkolótáborral rendelkezik mind a Real Madrid, mind pedig a Barcelona együttese. Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de igen jó viszonyt ápol a két szurkolói tábor egymással. Kapcsolatunk 2014 októberében kezdődött, amikor egy El Clásico kapcsán a Sport TV részéről felkérést kaptunk egy megmérettetésre a gránátvörös-kékek hazai csapata ellen.


Az első összecsapáson háromgólos vereséget szenvedett a Hajdu Attilát is soraiban tudó szerkesztőségünk csapata

Azóta lassan már három év is eltelt, és beigazolódni látszik, hogy igen is létezik egy barátságos formája hőn szeretett klubunk imádatának. Nincs is jobb annál, amikor összegyűlnek Magyarország szurkolói egyesületei, szurkolótáborai és egymás között lejátszanak egy tornát, majd a végén mindenki gratulál a győztesnek. Ezen alkalmakkor olyan patinás klubok fanjai csapnak össze, mint a Real Madrid, AC Milan, Liverpool, Barcelona vagy éppen a Juventus.


Csapatunk egyre és egyre jobb lesz!

A „városi riválishoz”, az Atlético Madrid szurkolóihoz is volt már több ízben szerencsénk. Akárcsak mi, ők is fanatikus szurkolótáborral rendelkeznek. Velük több közös meccsnézésen is részt vettünk már a Sport TV jóvoltából a csatorna stúdiójában. Természetesen itt sem történt soha vérengzés, remek hangulatban izgulhattunk végig több rangadót. Az eredmény eddig ugyan felemásra sikeredett, de az élmény fantasztikus volt minden egyes alkalommal.


Madrid, Madrid, ameddig a szem ellát!

A soron következő klasszikus előtt ismét összecsaptunk katalán barátainkkal, hogy eldöntsük, melyik szurkolótábor rúgja jobban a bőrt. A végsőkig kiélezett küzdelemben, két meccsen mértük össze az erőnket az ősi rivális ellen. Sajnos ezúttal egyesületünk csapata mind a két mérkőzésen 6-4 arányú vereséget szenvedett, így 2-0-ás összesítéssel a hazai barca fanok bizonyultak jobbnak. Remélhetőleg a vasárnapi klasszikus is hasonló izgalmakat fog tartogatni számunkra, de bízzunk benne, hogy ezúttal már mi fogunk örülni az eredménynek!

¡Hala Madrid y nada más!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK