Zidane: Előfordulnak tévedések, de a kiállításnál vagy a lesgólnál sokkal fontosabb, hogy hat gólt szereztünk

A francia szakvezető értékelte a Bayern München elleni visszavágót történteket.

Győzelem: „Nagyon kemény mérkőzés volt, de úgy gondolom, hogy megérdemelten jutottunk tovább. Ebben a szezonban talán ez volt a legnehezebb Bajnokok Ligája-meccsünk. Egyik sem volt könnyű, de ez az összesen túltett. Megérdemeltük a továbbjutást. Büszke vagyok a játékosaimra, mert elképesztő erőfeszítéseket tettek a mai napon.”

„Képesek voltunk megőrizni a hidegvérünket. Az első félidőben számos gólhelyzetünk volt, de a gólszerzés nem sikerült. Sokat védekeztünk, de ez elkerülhetetlen egy ilyen kaliberű mérkőzésen. Jó úton járunk, folytatnunk kell a kemény munkát. Ma egy csodálatos együttessel néztünk farkasszemet. A határaink feszegetése juttatott minket az elődöntőbe.”

Jó forma: „Pozitív szériában vagyunk. Mindenki elvégezte a saját feladatát. A keret összes tagja boldog a győzelem miatt, még azok is, akik nem játszottak. Ma lezártuk ezt a párharcot, de vasárnap újabb kemény összecsapáson kell majd helytállnunk.”

Cristiano: „Szinte lehetetlen őt szavakkal jellemezni. Amit tőle látunk, az lenyűgöző. Fantasztikus játékos. A nagycsapatok elleni mérkőzéseken mindig jó teljesítményt nyújt, és legtöbbször gólt is szerez. A szezon legfontosabb részében járunk, de rá mindig számíthatunk.”

Fütyülés: „Nem ez az első eset, hogy a Bernabéu kifütyül egy madridi játékost. Ilyen feszültségű mérkőzéseken talán nem is csoda, hogy előfordul az ilyesmi, de valójában senki sem kérdőjelezi meg Cristianót. A pozitívumokra kell fókuszálni. A szurkolók mindig a csapat mellett állnak, Cristiano pedig öt gólt szerzett a párharc során. Nyugodt, mert megmutatta, hogy mire képes a pályán. Nagyon kevés játékos rendelkezik ilyen képességekkel.”

Bírói tevékenység: „Ahogy máskor, most sem szeretnék belefolyni a játékvezetők munkájának elemzésébe. Egyáltalán nincsen könnyű dolguk. Azt mondták nekem, hogy a második gólunk les volt, de mit is mondhatnék? Ilyen a futball. Előfordulnak tévedések, de a kiállításnál vagy a lesgólnál sokkal fontosabb, hogy hat gólt szereztünk két mérkőzésen. Számomra a futballban nem létezik olyan fogalom, hogy szerencse. Megérdemelten jutottunk a következő körbe.”

Sorsolás: „Meglátjuk, hogy mi lesz pénteken. Mi vagyunk a Real Madrid. Ha győzni szeretnénk, akkor nem számít, hogy melyik csapatot kapjuk az elődöntőben. Küzdeni fogunk. A célunk az, hogy eljussunk Cardiffba.”

A főszereplők is nyilatkoztak a mérkőzés után!

El Clásico: „120 percet töltöttünk ma a pályán. Néhány játékosom nagyon elfáradt. Öt napunk van a pihenésre és a regenerálódásra. Örülünk a győzelemnek. Rengeteget dolgoztunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK